مقایسه ویندوز ۱۰ و ۱۱
تهران (پانا) - ویندوز ۱۱ مایکروسافت بهتازگی منتشر شده است و هماکنون میتوانید آن را دانلود و نصب کنید. در این مقاله، امکانات ویندوز ۱۰ و ویندوز ۱۱ را مقایسه خواهیم کرد.
بهگزارش زومیت، مایکروسافت بهتازگی ویندوز ۱۱ را با تغییرات زیاد و امکانات جدید منتشر کرده است. این سیستمعامل بسیاری از ویژگیهای قدیمی ویندوز را بههمراه قابلیتهای جدید و تغییرات ظاهری ارائه میدهد. ویندوز ۱۱ تقریبا برای همه کاربران ویژگی جدیدی دارد. امکانات این سیستمعامل باعث شده است در سه دهه گذشته یکی از اجزای مهم دنیای محاسبات شناخته شود.
پانوس پانای، مدیر ارشد محصولات مایکروسافت، اوایل سال جاری جدیدترین نسخه ویندوز را با صحبتهایی درباره خانهها و فضاهای آشنا و دلخواه دوران کودکی معرفی کرد. بهگفته پانای، ویندوز ۱۱ برای ایجاد آرامش ساخته شده است:
ویندوز ۱۱ چیزی فراتر از سیستمعامل است. این پلتفرم همانند پارچهای است که در زندگی ما تنیده شده است.
مفهوم تداوم و حس آشنا بودن بخش مهمی از ویندوز ۱۱ است. این سیستمعامل از بسیاری جهات به نسخه قبل ویندوز شبیه است، با این تفاوت که حالا ظاهر بهتر و زیباتری به خود گرفته است.
سیستمعامل جدید مایکروسافت برای بسیاری از کاربران حسی آشنا بههمراه دارد؛ اما تغییرات زیادی نیز در آن اعمال شده است. برنامههایی که قبلا با آنها کار میکردید، همچنان دردسترس هستند و پشتیبانی میشوند. مایکروسافت حالا امکان اجرای اپلیکیشنهای اندروید را نیز به سیستمعامل جدیدش اضافه کرده است.
ردموندیها فعلا در حال اعمال تنظیمات نهایی برای قابلیت یاد شده هستند. در ویندوز ۱۱، عملکردهای چندوظیفهای دلخواهتان با روش جدیدی موسوم به چیدمان اسنپ (Snap) سازماندهی میشوند و دسکتاپ مجازی نیز درمقایسهبا قبل انعطافپذیری بهتری دارد و امکانات بیشتری دراختیار کاربران قرار میدهد.
ظاهر جدیدترین سیستمعامل ویندوز درمقایسهبا قبل منسجمتر شده و از نظر بصری بهبود یافته است. از آیکونها گرفته تا نوارابزار و فونتهای روی صفحه، همگی در ویندوز ۱۱ تغییراتی کردهاند که باعث میشود حس بهتری از کار با این سیستمعامل به کاربر القا شود.
تغییرات مهمی نیز در دلِ ویندوز ۱۱ اعمال شده است؛ ازجمله پشتیبانی گسترده از ورودی قلمهای استایلوس، دستورها لمسی، دستورها صوتی، بهبود در اجرای بازیها، امنیت و بهبود عملکرد کلی سیستم. درادامه با زومیت همراه باشید تا نگاهی به مهمترین تغییرات این نسخه از ویندوز درمقایسهبا ویندوز ۱۰ بیندازیم.
ویندوز ۱۱ در مقابل ویندوز ۱۰: طراحی جدید
یکی از ویژگیهای اصلی ویندوز ۱۱ تغییرات بصری اعمالشده روی این سیستمعامل است. مایکروسافت از زمان معرفی نسخههای اولیه ویندوز تا جدیدترین نسخه این سیستمعامل، مسیری طولانی پیموده است. اکنون لوگو ویندوز ۱۱ تغییر کرده است و باردیگر استفاده از صداهای مخصوص ورود به محیط ویندوز را شاهد هستیم؛ قابلیتی که از زمان معرفی ویندوز ۸ کمتر به آن توجه شده بود. حالا آیکونهای مختلف بازطراحی شدهاند و استفاده از سبک رنگی جدید عمق بهتری به ظاهر دوبعدی ویندوز میدهد.
همه بخشهای ویندوز ۱۱ از نظر ظاهری تغییر کرده است
مایکروسافت تقریبا همه اجزای ویندوز را بازطراحی کرده است. پنجرهها و پنلهای منو و جعبههای اعلان همگی از گوشههای گرد بهره میبرند که باعث شده است همه این بخشها نرمتر بهنظر برسند.
از دیگر تغییرات بصری اعمالشده در ویندوز ۱۱ میتوان به اضافهشدن حالت تاریک در سراسر بخشهای سیستمعامل اشاره کرد. اکنون کاربران میتوانند بهطور دلخواه یکی از رنگبندیهای روشن و رنگارنگ یا تیرهتر و ملایمتر را انتخاب کنند. با تغییر رنگبندی کلی ویندوز، همه اجزای بصری آن ازجمله تصویر زمینه و منوها و برنامهها بهطور یکدست تغییر خواهند کرد.
ویندوز ۱۱ درمقابل ویندوز ۱۰ : تغییر در نوار وظیفه
یکی دیگر از تغییرات خیرهکننده ویندوز ۱۱ تغییر مکان منو استارت است که حالا بهطور پیشفرض در بخش مرکزی پایین صفحه قرار گرفته است. برنامههای موجود در نواروظیفه نیز درمقایسهبا قبل کمی تغییر کردهاند و حالا میتوان با استفاده از ابزارهایی که کاملا با نمادهای گرافیکی نشان داده میشوند، آیکون برنامههای مدنظر را در این بخش سنجاق کرد. اگر همچنان به نواروظیفه قدیمی ویندوز علاقهمندید، امکان تغییر مکان این منو به گوشه سمت چپِ پایینِ صفحه وجود دارد.
ویندوز ۱۱ در مقابل ویندوز ۱۰: منو استارت
تغییرات زیادی در منو استارت ویندوز ۱۱ اعمال شده است. برای مثال، کاشیهای زنده که از زمان ویندوز ۸ به این سیستمعامل اضافه شده بود، اکنون حذف شده و بهجای آن کاشیهای زنده بزرگ و مجزا برای برنامهها دردسترس کاربران قرار گرفته است. اکنون کاربران میتوانند با روشی آسانتر، آیکونهای موجود در این بخش را مدیریت کنند.
ظاهرا مایکروسافت از منو طولانی برای پیمایش فهرست برنامهها صرفنظر کرده است و حالا از طرحی بهینهتری برای نشاندادن نرمافزارها استفاده میکند. بدینترتیب، فایلها و ابزارهایی که کاربر بیشتر با آنها سروکار دارد، بهشکلی برجستهتر و دردسترستر نمایش داده میشود.
همچنین، جابهجایی بین نرمافزارها سریعتر شده است و اکنون فقط با یک لمس میتوانید برنامه را با سرعت بیشتری باز کنید. نکته جذاب این ویژگی آن است که با بازکردن مجدد برنامهها، فایلهای شما دقیقا همانطورکه از آنها خارج شدهاید، دردسترستان قرار خواهند گرفت.
ویندوز ۱۱ درمقابل ویندوز ۱۰: چیدمان اسنپ و چندوظیفهای
چیدمان اسنپ در ویندوز ۱۱ چند گزینه برای طرحبندی شبکهای دراختیار کاربران قرار میدهد. با این ویژگی، میتوانید چینش برنامههای باز خود را بهدلخواه تنظیم کنید. اکنون طرحهای جدیدی به حالت چیدمان پنجرههای کنارهم اضافه شده است که پنجرههای مختلف را در طراحهای ازپیشتعیینشده قرار میدهد. ازجمله این طرحبندیها میتوان به حالت چهارضلعی و حالتی سهگانه اشاره کرد که سه پنجره را درکنارهم قرار میدهد. ابزارهای تغییر ابعاد پنجرهها و پنلهای کناری نیز برای پیماش خوراکهای خبری وب و چتها دردسترس کاربران است.
چیدمان اسنپ پنجرههای باز را با سبکی بهینه و جدید برایتان سازماندهی میکند
این طرحبندیها متناسب با ابعاد و وضوح تصویر صفحهنمایش سیستم کاربر تنظیم میشوند. قابلیت مدیریت چند نمایشگر این امکان را فراهم کرده است تا هنگام اتصال صفحهنمایشهای دیگر یا بازکردن لپتاپ، به تغییر و تنظیم مجدد پنجرهها نیازی نداشته باشید. اسنپ گروپز نیز به شما امکان میدهد تا با یک کلیک ساده، گروه پنجرههای مدنظرتان را باز کنید.
مایکروسافت برای ارائه فضای بازتر برای محیط کار، بخش دسکتاپهای مجازی را بهبود بخشیده است. حالا میتوانید از هر تعداد دسکتاپ مجازی موردنیازتان استفاده کنید. دسکتاپ مجازی امکان ایجاد چند محیط کاری متفاوت را روی یک سیستم فراهم میکند. گزینههای مختلف در دسکتاپهای مجازی اجازه میدهد تا تصاویر زمینه دلخواهتان را شخصیسازی و برنامهها و پروژهها را بهسادگی گروهبندی کنید.
ویندوز ۱۱ در مقابل ویندوز ۱۰: لمس و قلم و صدا
ظاهرا بسیاری از تغییرات اعمالشده در ویندوز ۱۱ از گوشیهای هوشمند به این سیستمعامل راه پیدا کردهاند که این امر باعث شده است ویندوز جدید مایکروسافت از ورودیهای مختلفی پشتیبانی کند. مثل همیشه ماوس و صفحهکلید دو ورودی اصلی محسوب میشوند و حالا مایکروسافت رابط کاربری را بهنحوی بازطراحی کرده است تا بهتر بتوانیم از ورودیهای دیگر مثل دستورهای لمسی و قلم و صدا بهره ببریم.
کاربرانی که سیستم آنها از نمایشگر لمسی بهره میبرد، مسلما از تغییرات ویندوز ۱۱ لذت خواهند برد. این سیستمعامل حالا برای دستورهای لمسی بهینهتر و امکان تغییر اندازه اجزای مختلف مثل پنجرهها یا جابهجاکردن آنها بسیار آسانتر شده است. عملکرد ژستهای حرکتی تاچپد نیز بهبود یافته است و همچنان میتوانید از ژستهایی که قبلا در ویندوز ۱۰ استفاده میشد، در ویندوز ۱۱ نیز بهره ببرید. سیستمعامل جدید مایکروسافت از صفحهکلید مجازی جدیدی بهره میبرد که امکان تایپ لمسی را آسانتر کرده است و کاربران میتوانند بهراحتی از شکلکهای ایموجی نیز در آن استفاده کنند.
پشتیبانی از انواع ورودیها مثل دستورهای صوتی و لمس و قلم ازجمله ویژگیهای مهم ویندوز ۱۱ است
استفاده از قلمهای استایلوس در محیط ویندوز ۱۱ بهبود یافته است و بازخورد لمسی بهتری دارد. اکنون برای استفاده از دستورهای صوتی در محیط ویندوز، به نصب نرمافزارهای اضافه نیازی نخواهید داشت. سیستم تشخیص صدا و نقطهگذاری خودکار نیز در این سیستمعامل عملکرد بهتری از قبل دارد. بدینترتیب برای تایپ صوتی در ویندوز ۱۱، نیازی نیست از عبارتهایی مثل «camma» یا «exclamation point» برای درج کاما و علامت تعجب استفاده کنید.
ویندوز ۱۱ در مقابل ویندوز ۱۰: ابزارکها
ابزارکهای ویندوز ۱۱ اطلاعات زندهای از پیشنهادهای مخصوص کاربر به او نمایش میدهند؛ ازجمله آیتمهای موجود در تقویم و وضعیت آبوهوا و اخباری که بهطور خودکار و به سلیقه کاربر دستهبندی شدهاند. این ابزارکها با بهرهگرفتن از فناوری هوش مصنوعی، مجموعهای از دادههای مختلف مثل فهرست کارهایی که قصد دارید انجامشان دهید و اطلاعات مربوط به ترافیک جادهها یا پیشنهادهای مختلف مرتبط با مناطقِ جغرافیاییِ دلخواه کاربر را به وی نمایش خواهد داد.
بخش ابزارکها در نوار کناری پنهانشونده در لبه سمت چپ نمایشگر تعبیه شده است. برای دسترسی به ابزارکها، میتوانید نوار آن را بکشید تا نگاهی سریع به آیتمهای مختلف بیندازید. تمام اجزای رابط کاربریِ این بخش، در پنجرهای شفاف قرار داده شده است که به شما اجازه میدهد بدون نیاز به بازکردن پنجره جدید، مجددا به محیط کارتان برگردید. انتظار نداشته باشید که بخش ابزارکها در ابتدای کار با ویندوز تفاوت زیادی در تجربه کاربریتان ایجاد کند؛ زیرا بسیاری از ابزارکهای سازگار با ویندوز ۱۱ هنوز دردسترس قرار نگرفتهاند.
ویندوز ۱۱ درمقابل ویندوز ۱۰: امکان اجرای اپلیکیشنهای اندروید
یکی از قابلیتهای مهم ویندوز ۱۱ پشتیبانی از اجرای اپلیکشنهای اندروید است. این اپها در پنجرههای مجزا نمایش داده میشوند و با استفاده از چیدمان اسنپ، میتوانید آنها را مرتب و با استفاده از دستورهای لمسی، صفحهکلید، ماوس و هر ورودی دیگری با آنها کار کنید. درست مثل سایر نرمافزارهای ویندوزی، امکان اضافهکردن اپلیکیشنهای اندروید به نواروظیفه و منو استارت وجود دارد. بدینترتیب، میتوانید بهراحتی به اپلیکیشنهایی دسترسی داشته باشید که روزانه از آنها استفاده میکنید.
امکان اجرای مستقیم اپلیکیشنهای اندروید در ویندوز ۱۱، یکی از قابلیتهای بسیار جذاب این سیستمعامل است
در حالحاضر، مایکروسافت در حال انجام آزمایشهای نهایی روی این ویژگی است و شاید فعلا همه کاربران به این ویژگی دسترسی نداشته باشند. انتظار میرود پشتیبانی از اپلیکیشنهای اندرویدی بهطور عمومی در سال آینده به ویندوز ۱۱ اضافه شود. پس از اضافهشدن قابلیت اشارهشده، مایکروسافت امکان مرور و دانلود این اپلیکیشنها را ازطریق فروشگاه ویندوز استور دردسترس کاربران قرار خواهد داد.
مایکروسافت با همکاری فروشگاه اپلیکیشن آمازون قصد دارد امکان جستوجوی مستقیم بین اپلیکیشنهای اندرویدی را در فروشگاه نرمافزاریاش فراهم کند. البته روشهای دیگری نیز برای نصب و اجرای اپلیکیشن ازطریق فروشگاه گوگلپلی دردسترس کاربران قرار خواهد گرفت. بهلطف فناوری اینتل بریج (Intel Bridge)، اپلیکیشنهای اندروید بدون مشکل خاصی روی تبلتها و لپتاپها و دسکتاپهای مجهز به ویندوز ۱۱ اجرا خواهند شد.
ویندوز ۱۱ در مقابل ویندوز ۱۰: از اسکایپ تا مایکروسافت تیمز
مایکروسافت بخش ارتباطات آنلاین را نیز در ویندوز ۱۱ بهبود داده است. اکنون امکان استفاده مستقیم از پلتفرم تیمز ازطریق منو نواروظیفه فراهم شده است. بهعبارتدیگر، مایکروسافت تیمز اکنون بخشی از ویندوز است و کاربران میتوانند بهرایگان از آن استفاده کنند. این بخش با پلتفرمها و دستگاههای دیگر نیز کار میکند. با رویکرد جدیدی که غول نرمافزاری جهان در ویندوز ۱۱ اتخاذ کرده است، میتوان حین کار با مایکروسافت تیمز، بهراحتی بین دسکتاپ و موبایل و تبلت جابهجا شد.
ویندوز ۱۱ در مقابل ویندوز ۱۰: ارتقای قابلیتهای گیمینگ
عملکرد بازیهای رایانهای روی ویندوز ۱۰ بهتر شده است. این سیستمعامل حالا از دایرکتایکس ۱۲ پشتیبانی میکند و بدینترتیب، بازیها را میتوان با نرخ فریم بیشتر اجرا کرد. قابلیت HDR خودکار بهبودیافته باعث میشود مواقعی که قصد دارید محتوای بازیها را بین نمایشگرهای مختلف جابهجا کنید، به اعمال تنظیمات مختلف روی کارت گرافیکتان نیازی نداشته باشید.
مایکروسافت در جدیدترین نسخه ویندوز توجه ویژهای به قابلیت Xbox Game Pass کرده است؛ البته بیشتر ویژگیهای این بخش ازجمله امکان اجرای بازی روی پیسی و ادامهدادن به آن روی کنسول، از قبل دردسترس کاربران بوده است.
ویندوز ۱۱ در مقابل ویندوز ۱۰: کارایی
مایکروسافت علاوهبر تغییرات ظاهری و اضافهکردن امکانات جدید به ویندوز ۱۱، عملکرد این سیستمعامل را هم بهبود بخشیده است. این شرکت اعلام کرده است که اکنون میتوان با استفاده از قابلیت ویندوز Hello، با سرعت بیشتری وارد محیط ویندوز شد. سرعت راهاندازی ویندوز از حالت خواب و سرعت مرور صفحات وب نیز در این سیستمعامل افزایش یافته است.
بهگفته مایکروسافت، حجم بستههای بهروزرسانی ویندوز جدید تا ۴۰ درصد کمتر شده است. رویهمرفته، ویندوز ۱۱ کارایی بهتری ارائه میدهد و در مصرف باتری نیز بهینهتر عمل میکند. بدینترتیب، عمر باتری در تبلتها و لپتاپهای مجهز به این سیستمعامل احتمالا درمقایسهبا گذشته بیشتر خواهد شد.
دیدگاه شما کاربران زومیت درباره تغییرات ویندوز ۱۱ درمقایسهبا ویندوز ۱۰ چیست؟ این ویژگیها و تغییرهای جدید سیستمعامل مایکروسافت شما را به بهروزرسانی ویندوز ترغیب کرده است؟
ارسال دیدگاه