نشست وزیر خارجه آمریکا با اعضای شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران
تهران (پانا) - نشریه «نشنال» به نقل از منابعی گزارش داده محور جلسه وزیر خارجه آمریکا با همتایان خود در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، ایران و برنامه هستهای این کشور بوده است.
به گزارش فارس، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده پنجشنبه در نیویورک نشستی ۹۰ دقیقهای را با همتایان خود در کشورهای حوزه خلیج فارس برگزار کرد که طبق گزارش روزنامه «نشنال»، ایران و برنامه هستهای آن محور اصلی رایزنیهای آنها بود.
بر اساس این گزارش، بلینکن بعد از این جلسه در جمع خبرنگاران مدعی شد پنجره مذاکرات به زودی بسته میشود و افزود: هر روز که ایران به انجام اقدامات غیرمنطبق با توافق ادامه میدهد ... به نقطهای میرسیم که بازگشت به برجام منافع این توافق را بازیابی نمیکند.
به نوشته نشنال، این ملاقات که در حاشیه هفتاد و ششمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد، اولین باری بود که نمایندگان شورای همکاری خلیج فارس با هم با بلینکن که در ماه فوریه کار خود را به عنوان وزیر خارجه آمریکا آغاز کرد، ملاقات کردند.
وزرای خارجه عربستان سعودی، بحرین، کویت، قطر و «یوسف العتیبه» وزیر مشاور امارات متحده عربی در این نشست شرکت کردند.
یک منبع آگاه به رایزنیهای انجام شده گفت که دستور کار شامل ایران، افغانستان و مناقشه اسرائیل و فلسطین بود و محیط این نشست مثبت و حرفهای توصیف شد. این منبع توضیح داد که سوریه و لبنان مورد بحث قرار نگرفت زیرا زمان این دیدار تمام شد.
سه منبع در گفتوگو با روزنامه نشنال تأیید کردند که موضوع اصلی در این دیدار ایران بوده است.
بر اساس این گزارش، بازگشت آمریکا به توافق هستهای ایران و همچنین رفتار منطقهای تهران و برنامههای احتمالی در صورت آنچه عدم موفقیت ایران در مهار هرگونه اقدام پیمانشکنانه ادعا شده، مورد بحث قرار گرفت.
به ادعای این روزنامه، این منابع گفتند اعضای شورای همکاری خلیج فارس در خصوص مزایای محدود کردن برنامه هستهای ایران از طریق بازگشت ایالات متحده به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) توافق کردند، اما درباره امتیازاتی که تهران باید در صورت چنین توافقی دریافت کند، اجماع وجود نداشت.
یک منبع گفت که «شاهزاده فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی از بلینکن پرسیده «در صورتی که تلاشها برای بازگشت هر دو طرف به برجام متزلزل شود و اگر رفتار منطقهای ایران بدتر شود، برنامه چه خواهد بود؟» این منبع گفت، بلینکن به وزرای خارجه این کشورها اطمینان داد که آمریکا به امنیت خلیج فارس متعهد است، اما هیچ پاسخ روشنی نداد.
در خصوص مسئله افغانستان هم یک منبع گفت که «محمد بن عبدالرحمان آل ثانی» وزیر امور خارجه قطر موافق استفاده از کمکها به عنوان اهرمی در مقابل طالبان بدون تحریم این گروه بود. برخی دیگر بر ضرورت پایبندی طالبان به تعهدات بینالمللی افغانستان قبل از هرگونه به رسمیت شناختن تاکید کردند.
بلینکن قبل از این نشست از وزیران شورای همکاری خلیج فارس برای کمک در عملیات خروج آمریکا از افغانستان تشکر کرد. به گفته یک منبع، وی این را «نمایشی واضح از نحوه حمایت شرکای خلیج فارس در مواقع ضروری» خواند.
طبق این گزارش، بلینکن هنگام بحث در خصوص مناقشه اسرائیل و فلسطین بر حمایت از راهحل دو کشوری تأکید و از قطر برای کمک به فلسطینیها تشکر کرد.
ارسال دیدگاه