امضای تفاهم‌نامه همکاری سازمان اسنادوکتابخانه ملی ایران با مرکز تحقیقات‌سلامت‌دفاعی

تهران (پانا) - سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و مرکز تحقیقات سلامت دفاعی به منظور همکاری در زمینه های علمی، پژوهشی، آموزشی، اشتراک منابع اطلاعاتی و تبادل تجربیات تفاهم نامه ای امضا کردند.

کد مطلب: ۱۲۱۵۰۵۵
لینک کوتاه کپی شد
امضای تفاهم‌نامه همکاری سازمان اسنادوکتابخانه ملی ایران با مرکز تحقیقات‌سلامت‌دفاعی

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، «جلیل عرب خردمند» رییس مرکز تحقیقات سلامت دفاعی و اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تفاهم نامه همکاری امضا کردند و مقرر شد ضمن بهره گیری از توانایی های علمی، پژوهشی و تخصصی طرفین، ‌برگزاری و اجرای دوره ها و طرح های تحقیقاتی مشارک، ایجاد فرصت مطالعاتی، ‌برگزاری نمایشگاه، نشست و کارگاه های تخصصی، مبادله و اهدای نسخه فیزیکی یا دیجیتال منابع به منظور غنی سازی منابع یکدیگر و غیره به انجام برسد.
اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به اهمیت حفاظت از اسناد دفاع مقدس گفت: انجام مصاحبه و تدوین تاریخ شفاهی درحوزه دفاع مقدس از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این زمینه اقداماتی توسط مراکز مختلف صورت گرفته است اما در انجام این امور مصاحبه ها، اصول و چارچوب‌های نگارش تاریخ شفاهی رعایت نشده و بیش از هرچیزی شبیه خاطره‌نویسی است.
وی ادامه داد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در حوزه تاریخ شفاهی دارای تجربه های ارزنده است و کارشناسان سازمان در این زمینه می توانند کمک رسان مرکز تحقیقات سلامت دفاعی باشند. البته اسناد مربوط به آزادگان از سازمان هلال احمر به آرشیو ملی ایران منتقل شده و این اسناد در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران حفاظت و نگهداری می شوند.
جلیل عرب خردمند رییس مرکز تحقیقات سلامت دفاعی گفت: توجه به تاریخ شفاهی دفاع مقدس اهمیت بسیاری دارد و مرکز تحقیقات سلامت دفاعی در این زمینه فعال بوده و پروژه های متعددی را تعریف و علمیاتی کرده است. یکی از این پروژه‌ها ثبت تاریخ شفاهی مقاومت است و در این زمینه گردآوری تاریخ شفاهی بهداری مقاومت سوریه در دستور کار قرار گرفته است.
رییس مرکز تحقیقات سلامت دفاعی یادآدور شد: مجموعه مقالات، کتاب‌ها و پایان نامه هایی که در حوزه سلامت در دفاع مقدس موجود است به ویرایش چهارم رسیده اما هنوز چاپ نشده است. بسیاری از مجلات دانشگاهی علوم پزشکی از سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی در آرشیو دانشگاه ها موجود نیست. البته از سال ۱۳۹۶ تاکنون موضوع گردآوری مجلات دانشگاه های علوم پزشکی به طور جدی پیگیری شده اما مسئله این است که بسیاری از مجلات در آرشیو شخصی افراد موجود است.
عرب خردمند ادامه داد: به اهتمام مرکز تحقیقات سلامت دفاعی، حدود ۷۸۰ جلد کتاب در حوزه سلامت در دفاع مقدس جمع آوری شده که این منابع شامل کتاب‌های علمی و خاطرات گروه پزشکی و جانبازان می شود که در همین زمینه مقالات فارسی، مقالات انگلیسی و پایان نامه‌ها گردآوری شده است.
رییس مرکز تحقیقات سلامت دفاعی یادآدورشد: ایجاد بانک اطلاعاتی مربوط به منابع حوزه دفاع مقدس و مقاومت امری ضروری است. زیرا هیچ یک از داده های مربوطه در هیچ یک از مراکز کشور به صورت مجموعه گردآوری نشده است و لازم است بستری فراهم شود تا این اطلاعات به صورت بانک اطلاعتی در اختیار پژوهشگران قرار گیرد.
فریبرز خسروی معاون کتابخانه ملی گفت: پژوهشکده سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در حوزه تاریخ شفاهی از تخصص لازم برخوردار است و تاکنون حدود ۱۰۰۰ ساعت مصاحبه تاریخ شفاهی انجام داده است و همچنین تعداد قابل توجهی کتاب به چاپ رسانده است. برهمین اساس این سازمان علاوه بر همکاری‌های دیده شده در تفاهم‌نامه، آمادگی ارائه خدمات در حوزه تاریخ شفاهی را دارد.
خسروی خاطرنشان کرد: به منظور حفظ و حراست از مجلات دانشگاهی، سال‌های گذشته بخشنامه‌ای صادر شد تا بر اساس آن مجلات دانشگاهی برای بهره‌مندی آیندگان و اصحاب علم و دانش به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران منتقل شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار