حداد عادل: علی رغم تحریمها اجازه ندادیم چراغ آموزش فارسی خاموش شود
تهران (پانا) - غلامعلی حداد عادل در مراسم راهاندازی سامانه آموزش وبمحور زبان فارسی «مینا» گفت با اینکه ۱۰ سال اخیر با شدت تحریم و مشکلات ارزی مقارن بوده است، همکارانم با سختکوشی خود اجازه ندادند چراغ آموزش زبان فارسی خاموش و کمسو شود.
به گزارش روابط عمومی بنیاد سعدی، رئیس بنیاد سعدی در مراسم رونمایی از سامانه آموزش وبمحور زبان فارسی «مینا» که امروز (دوشنبه ۲۲ شهریور) با حضور عبدالعلی علیعسگری، رئیس سازمان صداوسیما، به صورت حضوری و مجازی برگزار شد، گفت: امروز از این لحاظ که شاهد دستاوردهای بنیاد سعدی هستیم، روز پربرکتی است.
او با بیان اینکه یکی از آثار قدرت یک کشور این است که زبانش از مرزهای خود فراتر میرود، افزود: زبان فارسی در طول هزار سال گذشته فراتر از مرزهای ایران بوده است. این زبان بین اقوام بسیاری از مناطق آسیا از شبه قاره هند تا آسیای مرکزی مشترک بوده است. امروز در ایران ما وظیفه پاسداری از زبان فارسی در داخل کشور را داریم و باید نسبت به گسترش آن اهتمام داشته باشیم. حفظ این زبان در داخل کشور به عهده فرهنگستان زبان و ادب فارسی و در آن سوی مرزها به عهده بنیاد سعدی گذاشته شده است.
رئیس بنیاد سعدی و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی اظهار کرد: در هرجای جهان که زبان فارسی حضور داشته باشد، ایران در آنجا حضور دارد و به همین دلیل میخواهیم در بنیاد سعدی با تمام توان، خود را آماده آموزش زبان فارسی به دیگران کنیم.
حداد عادل سپس درباره تاریخچه تشکیل بنیاد سعدی و اهداف آن گفت و افزود: حدود ۱۰ سال است که بنیاد کار خود را آغاز کرده و با اینکه ۱۰ سال اخیر با شدت تحریم و مشکلات ارزی مقارن بوده است، همکارانم با سختکوشی خود اجازه ندادند چراغ آموزش زبان فارسی خاموش و کمسو شود. همکارانم در این مدت نزدیک به ۳۰ کتاب آموزشی تدوین کردند که از لحاظ ظاهر جذاب و از لحاظ محتوایی مبتنی بر روشهای علمی آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان است. در این سالها آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان به عنوان زبان دوم به رشته دانشگاهی مستقلی تبدیل شده است و در کشور ما بیش از ۳۰ سال است رشته کارشناسی آن فعال است. بنابراین، این کتابها و نرمافزارها را کسانی تهیه کردهاند که در آموزش زبان به غیرهمزبانان تخصص دارند.
رئیس بنیاد سعدی افزود: همچنین با امکاناتی که در دهههای اخیر در فضای مجازی ایجاد شده است، سعی کردیم از این فضا استفاده کنیم و محدودیتهای کرونایی موجب پیشرفت ما شد و امروز یکی از این دستاوردها را آقای دکتر علیعسگری رونمایی میکند.
در انتهای این مراسم سامانه وبمحور آموزش مجازی «مینا» با حضور و مشارکت رئیس صداوسیما کارآزمایی و رونمایی شد.
همچنین از کتابهای جدید بنیاد سعدی «مینا ۴» (برای فارسیآموزان سطح پیشرفته)، «چهارچوب ۲» (برای فارسیآموزان سطح میانی و فوق میانی) و «گام اول»، ویژه دانش.آموزان و فارسیآموزان ارمنی، رونمایی شد.
در این مراسم که به صورت زنده از شبکه رادیو فرهنگ، صفحه آپارات بنیاد سعدی و سامانه مجازی بنیاد سعدی پخش شد، مهمانانی از سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی از جمله شاهآبادی، معاون سیما، علیدادی، معاون توسعه و فناوری سازمان، مداد، مدیرکل فنی صدا و تصویر سازمان، بخشیزاده معاون صدا، محمدزاده، مدیر شبکه سراسری رادیو ایران و رییس ستاد حفظ و پاسداشت زبان و ادب فارسی در صدا، احمدی افزادی، مدیر شبکه آموزش و رییس ستاد حفظ و پاسداشت زبان و ادب فارسی در سیما، ملازاده، مدیر شبکههای رادیویی پیام و آوا، حبیبی مدیر شبکه رادیو فرهنگ، شاهرضایی، دبیر ستاد حفظ و پاسداشت زبان و ادب فارسی در سیما، درویش نوری، مدیر تولید شبکه سحر، اسکندری، قائم مقام مدیر شبکه جهانی سحر، رنجبران، مدیر روابط عمومی، خزایی، رایزن فرهنگی ایران در پاکستان، ربانی رایزن فرهنگی ایران در هندوستان، شکراللهی رییس مرکز تحقیقات زبان فارسی بنیاد سعدی در هندوستان، الماسی معاون مرکز زبان فارسی دانشگاه علامه طباطبایی، دری، مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس، سخایی، مشاور رییس بنیاد سعدی و فلاحتپیشه معاون امور بینالملل بنیاد سعدی حضور داشتند.
ارسال دیدگاه