در گفت و گو با یک روانشناس البرزی بررسی شد
فراز و فرود آموزش مجازی در روزهای کرونایی
کرج ( پانا)- کم کم روزهای پایانی تابستان از راه میرسند و تمام دغدغه کادر آموزشی و تربیتی همچنین خانوادهها، بازگشایی مدارس است که با توجه به شیوع بی رحمانه ویروس کرونا و افزایش روزانه آمار قربانیان این نگرانی را دو چندان میکند.
فروزنده پوریوسفی کارشناس عمومی روانشناسی در گفت وگو با پانا در خصوص اوضاع و احوال دانش آموزان و خانواده ها در روزهای پیش رو، اظهار کرد:«دوگروه دانش آموز داریم که یکی در مدارس دولتی و دیگری در مدارس غیردولتی درس می خوانند. آنهایی که در مدارس غیر دولتی تحصیل می کنند کار راحت تری دارند زیرا تعداد دانش آموزان کمتر است. به نظر من اگر حضور در مدارس اجبار نشود بیشتر از ۸۰ درصد خانواده ها اجازه نمی دهند که فرزندانشان به مدرسه بیایند، شاید اگر تعداد مرگ و میرها تک رقمی شود ترس شان کمتر شود، ولی با این حال هر روز شاهد موج شدید این ویروس در کشور هستیم و این نگرانی برای کودکان بیشتر است، زیرا این ویروس سرعت انتقال بیشتری دارد.»
وی در ادامه اضافه کرد:« در سال گذشته تعدادی از خانواده ها اجازه ندادند کودکانشان به صورت مجازی درس بخوانند و گمان می کردند اکر یکی دو سال این کار را انجام دهند وضع تغییر می کند، ولی از اول مهر امسال هم مدارس به صورت مجازی خواهد بود. البته سال گذشته با برنامه ریزی های آموزش و پرورش کلاسهای مجازی کیفیت بیشتری پیدا کردند. یکی از فواید کلاس آنلاین این است که مدرسه به صورت ۲۴ ساعته می شود و دانش آموزان در هر ساعتی که بخواهند می توانند با دبیر خود ارتباط برقرار کنند که بزرگترین حسن کلاسهای مجازی در دست داشتن تولید محتواهای معلمان است .در کلاس حضوری ممکن است مطلبی را متوجه نشوند ولی با وجود تولید محتوا در کلاسهای مجازی این مشکل رفع می شود.»
پوریوسفی بیان کرد: «من فکر می کنم دانش آموزان به تدریس مجازی عادت کرده اند و آنهایی که مشکل دارند یعنی کسانی که باید معلم را ببینند و مطالب را از او بیاموزند، حتما با دیدن آموزش ها درس را یاد می گیرند. البته این هم بستگی به نوع یادگیری و میزان اختلال یادگیری آن دانش آموز هم دارد.»
این روانشناس در ادامه گفت:«امسال هم آموزش مجازی در کنار آموزش حضوری در دستور کار قرار گرفته که این کار از نظر کیفیت سطح آموزش را بالا می برد. برخی از شهرها که با جمعیت کمتر هستند، امکان برگزاری کلاسها را به صورت حضوری دارند.»
وی خاطرنشان کرد:« استرس برای درس از یک طرف و برقراری ارتباط با هم سن و سالان از سوی دیگر دغدغه دانش آموزان است، زیرا بچه ها دوست دارند ارتباط اجتماعی برقرار کنند و ترجیح می دهند در مدرسه حضور داشته باشند. بدون شک ارتباط با دیگران به انسان انگیزه می دهد، والدین و دبیران باید این انگیزه را در رابطه با کلاسها و تدریس مجازی برای فرزندانشان جا بیندازند و از فواید تدریس مجازی بگویند. اگر این طرز فکر هارا تغییر دهیم، نتیجه بهتری خواهیم گرفت.»
پوریوسفی با اشاره به تزریق واکسن هم گفت:« با تزریق واکسن به کادر آموزش و دانش آموزان باز هم نگرانی هایی از سوی والدین وجود خواهد داشت. در واقع تاثیرات واکسن مربوط به بدن هر فرد می شود و همه ما از کودکی واکسینه می شویم. چیزی غیرطبیعی و نا آشنا نیست. به نظر من به شایعه پراکنی ها درباره واکسن اهمیت ندهیم و اینکه واکسن ها مفید واقع شدند را در جامعه رواج دهیم. من امیدوارم با نزدیک شدن به سال تحصیلی جدید این نگرانی ها از بین برود و دانش آموزان با خیالی آسوده تحصیل کنند.»
خبرنگار: مهشید عبادی
ارسال دیدگاه