اولین روز کاری وزیران اقتصادی چگونه گذشت؟
تهران (پانا) - ساعاتی پس از رأی اعتماد به وزرا، وزیران اقتصادی کشور راهی دفاتر کار خود شدند تا ضمن نشست با معاونان و مدیران وزارتخانه، برنامههای کاری خود را شروع کنند.
بهگزارش ایران، وزیر امور اقتصادی قول خنثیسازی تحریمها را داد. وزیر نفت از تأمین سوخت زمستانی، فروش نفت و بازیابی سهم ایران در اوپک گفت. وزیر جهاد کشاورزی از تأمین نهادههای دامی خبر داد. وزیر راه و شهرسازی از اتمام مسکنهای نیمه تمام مهر وعده داد. وزیر صمت نوید رفع موانع تولید برای تولیدکنندگان و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اولین برنامه خود را حل مشکل مالی بازنشستگان اعلام کرد.
خنثیسازی تحریمها
وزیر امور اقتصادی و دارایی در اولین روز حضور خود در وزارت امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه اولویت اقتصاد ایران نیازمند چندین اقدام کوتاهمدت با اثربخشی خوب است، گفت: مسئولیت اصلی وزارت امور اقتصادی و دارایی تأمین مالی توسعه اقتصادی و دولت از روشهای پایدار سالم و کم خطر است.
«احسان خاندوزی» در خصوص مهمترین اولویتها و برنامههای پیش روی خود گفت: اقتصاد ایران نیازمند چندین اقدام کوتاه مدت با اثربخشی خوب است که البته این اقدامات کوتاهمدت باید در مسیر بلندمدت اصلاحات اقتصادی مدنظر قرار گیرد.
وی افزود: این اصلاحات شامل ارتقای نقش وزارت اقتصاد در زمینه سیاستگذاری اقتصاد کلان برای بازگشت ثبات اقتصاد کلان، کاهش نوسانات قیمتی و ارزی و مشکلاتی از این دست است که متأسفانه در آستانههای بسیار نامناسبی نسبت به دهههای گذشته قرار داریم و پس از ایجاد ثبات اقتصادی کلان حرکت سریع به سوی رشد اقتصادی و افزایش درآمد سرانه که باز هم در یکی از پایینترین نقاط درآمد سرانه در دهه گذشته قرار داریم خواهیم داشت.
خاندوزی اظهار داشت: نکته سوم، کمک کردن به بازآرایی عملکرد اقتصاد ایران برای خنثیسازی تحریمها است و همچنین اقتصاد ایران آنقدر شکننده و آسیب پذیر در مواجهه با فشارهای خارجی نباشد.
وزیر اقتصاد به مسئولیت اصلی وزارت اقتصاد اشاره کرد و گفت: مسئولیت اصلی وزارت امور اقتصادی و دارایی تأمین مالی توسعه اقتصادی و تأمین مالی دولت از روشهای پایدار سالم و کم خطر است که امیدواریم با مجموعه سیاستها و تدابیر مالیاتی، فروش اوراق از طریق مولدسازی داراییها که در برنامههای وزارت اقتصاد نیز اعلام کردم بتوانیم مسیر جدیدی را در تحول اقتصادی کلید بزنیم.
تأمین سوخت زمستانی
وزیر نفت تأمین سوخت زمستانی را بهعنوان نخستین دستور کار وزارت نفت مطرح کرد و گفت: تشکیل نشستهای تأمین سوخت زمستانی از روز شنبه (امروز) آغاز و مشکلات و چالشهای پیرامون آن پیگیری میشود.
جواد اوجی روز پنجشنبه، چهارم شهریورماه طی نشستی با مدیران ارشد و کارکنان صنعت نفت در سالن شهید بهشتی وزارت نفت، ضمن قدردانی از حضور همه مدیران و دستاندرکاران مجموعه نفت، اظهار کرد: تأمین سوخت زمستانی و نیروگاهها از جمله دغدغههای اصلی وزارت نفت است که از روز شنبه نشستهایی برای برون رفت از این مشکل برگزار میشود.
وی ادامه داد: قرار است در آینده نشستهایی نیز با حضور علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو برگزار و مسأله تأمین سوخت نیروگاهها بهصورت منظم و حساب شده حل و فصل شود.
اوجی از صنعت نفت بهعنوان خط مقدم جبهه اقتصادی یاد کرد و یادآور شد: دغدغه بیشتر نمایندگان مجلس شورای اسلامی تأمین بودجه مورد نیاز کشور از محل فروش نفت است که امیدوارم بتوانیم با تدابیر حساب شده به این موضوع جامه عمل بپوشانیم.
همچنین اوجی در جمع خبرنگاران ابراز امیدواری کرد، با توکل به خدا و همت کارکنان و مدیران خدوم صنعت نفت بتواند چالشهای پیش رو را برطرف کند و گامهای مؤثری در مسیر اعتلای این صنعت بردارد.
وی رفع چالش ناترازی گاز و سوخت زمستانی، ساماندهی سرمایه انسانی و ارکان ثالث، حفظ و نگهداشت تولید، تعیین تکلیف میدانهای مشترک نفت و گاز، حمایت از ساخت داخل، دیپلماسی قوی انرژی و همکاری همهجانبه با کشورهای همسایه در حوزه نفت و گاز را از اهم ضرورتهای صنعت نفت برشمرد.
وزیر نفت به موضوع فروش نفت خام و میعانات گازی هم اشاره کرد و گفت: خوشبختانه راهکارهای خوبی اندیشیده شده است که با بهرهمندی از همه ظرفیتهای موجود در وزارت نفت و دیگر دستگاهها ارقام خوبی در بخش فروش نفت خام و میعانات گازی رقم خواهد خورد.وی ادامه داد: برنامههای خوبی برای تحقق این مهم تبیین میکنیم که بر این اساس، ارتقای جایگاه دانشگاه صنعت نفت و جذب نخبگان چه از طریق این دانشگاه و چه دیگر دانشگاههای کشور بیشک جزو اولویتهای کاری ما خواهد بود.
اوجی در ادامه سخنانش با اشاره به دوران حضورش در صنعت نفت، گفت: سوابق کاری بنده به حضور در صنعت نفت و فعالیت در بخشهای بالادست و پاییندست خلاصه شده است و چند سالی هم که توفیق حضور در وزارتخانه را نداشتم اما از مباحث آن غافل نبودم و به نوعی با طرحها و پروژههای این صنعت چه در ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و چه در بنیاد مستضعفان در ارتباط بودم و در حقیقت پروژههای صنعت نفت از جمله توسعه میدانها در دریا و خشکی و ساخت پالایشگاه خشکی فاز ۱۴ طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی و... را در دستور کار داشتم.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه موضع و برنامه ایران در نشست پیش روی تولیدکنندگان عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (ائتلاف اوپکپلاس)، چه خواهد بود، تصریح کرد: بهطور حتم در نخستین فرصت ممکن برنامههای وزارت نفت ایران برای حضور مقتدرانه در این نشست اعلام میشود.
وزیر نفت ادامه داد: اولویت ما بازگشت به سهمیه ایران در اوپک خواهد بود و بهدنبال احیای سهممان در بازارهای جهانی نفت خام هستیم. با تدوین راهکارهای مناسب و هوشمندانه برای فروش نفت و بهرهمندی از ظرفیتهای وزارتخانه، بخش خصوصی و دستگاههای دیپلماسی، بیشک بازارهای جدید را شناسایی میکنیم و فروش نفت را به مقدار قابلتوجهی افزایش میدهیم.
اوجی تصریح کرد: البته نباید از این نکته نیز غافل ماند که تنها راه پیشرفت اقتصاد کشور جلوگیری از خامفروشی و میعانات گازی است که با جذب سرمایه و ایجاد ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش بویژه در بخش پتروشیمی میتوان شاهد تحولاتی خیرهکننده بود.
وی بیان کرد: در بحث فروش نفت راهکارهای پرشماری مطرح است که باید اصلاحات قانونی آن را حلوفصل کرد. با فروش نفت میتوان بخشی از درآمد حاصله را بهصورت ارز و بخشی دیگر را با تهاتر و واردات کالاهای اساسی و تجهیزات موردنیاز صنعت تأمین کرد.
به گفته وزیر نفت، بعضی از سرمایهگذاران داخلی و خارجی مترصد این مقوله هستند که در پروژههای کشور نه فقط صنعت نفت، بلکه در حوزه راه و شهرسازی، نیروگاهی و صنایع و معادن مشارکت و در قبال آن نفت خام و میعانات دریافت کنند.
ساخت مسکن اجتماعی ادامه مییابد
اما دیگر وزیری که روز چهارشنبه در دفتر کارش حاضر شد، رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی بود. وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تلاش میکنیم در این دولت پروژههای نیمهتمام وزارت راه و شهرسازی به پایان برسد، گفت: ساخت و تکمیل طرح اقدام ملی مسکن و تکمیل واحدهای نیمهکاره مسکن مهر در دولت سیزدهم تداوم خواهد یافت.
رستم قاسمی، بعد از گرفتن رأی اعتماد از مجلس شورای اسلامی، بعدازظهر روز چهارم شهریور ۱۴۰۰ با حضور در وزارت راه و شهرسازی به جای محمد اسلامی پشت میز وزارتخانه نشست. رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی، در این مراسم در جمع خبرنگاران از تلاش اصحاب رسانه در بازتاب اخبار صحیح به مردم قدردانی کرد و اظهار داشت: تلاشهای فراوانی در حوزه حملونقل و مسکن توسط محمد اسلامی (وزیر سابق راه و شهرسازی) انجام شد و هرجا میرویم نامی نیک از وی برجای مانده است.وی همچنین در تشریح برنامههای خود اظهار داشت: تقویت بخشهای مختلف حملونقل در مدلهای زمینی، هوایی، دریایی و ریلی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: همانطور که در مجلس اعلام کردم تلاش میکنم سهم حملونقل در تولید ناخالص داخلی افزایش یابد. قاسمی تأکید کرد: تلاش میکنیم پروژههای نیمهتمام وزارت راه و شهرسازی به پایان برسد و خواستههای دولت و مردم را در این بخش محقق کنیم.وی در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره ادامه دادن پروژه مسکن ملی اظهار داشت: ساخت و تکمیل طرح اقدام ملی مسکن که زحمات فراوانی برای آن کشیده شده در دولت سیزدهم تداوم خواهد یافت، همچنین واحدهای نیمهتمام مسکن مهر نیز به پایان میرسد. وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: ساخت مسکن محرومان و کمدرآمدها جزو اولویتهای دولت سیزدهم است و قطعاً با ایجاد جاذبه و ارائه مشوقها تلاش خواهیم کرد کمدرآمدها صاحب مسکن شوند.
تأمین نهادههای دامی در اولویت
ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی، دیگر وزیر اقتصادی بود که در نخستین روز کاری خود پس از انتخاب بهعنوان وزیر جهاد کشاورزی، وارد این وزارتخانه شد و مورد استقبال کاظم خاوازی وزیر دولت قبل و جمعی از معاونان وی قرار گرفت.
سیدجواد ساداتی با حضور در جمع خبرنگاران گفت: تأمین امنیت غذایی کشور نیز از اولویتهای بنده در وزارت جهاد کشاورزی است به همین منظور بزودی در وزارت جهاد کشاورزی، قرارگاه تأمین امنیت غذایی کشور تشکیل میشود تا بتوانیم در راستای نیل به این هدف گام مهمی برداریم.
وی تأکید کرد: در حال حاضر در بازارهای مختلف، چالشها و مشکلاتی وجود دارد که باید هر چه زودتر این چالشها برطرف شود مهمترین این چالشها تأمین نهادههای دامی است.وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: باید زمینهای را فراهم آوریم تا سود تولید به دست کشاورزان برسد و واسطهها از میان برداشته شوند.
ساداتینژاد گفت: در همین راستا باید به اتحادیه و تشکلهای کشاورزی اهمیت ویژهای داده شود و در واقع کار را به عهده آنها بگذاریم و نقش وزارت جهاد کشاورزی بیشتر نظارتی باشد.وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی مردمیترین وزارتخانه است که قسمت بزرگی از آن توسط بخش خصوصی اداره میشود و باید این موضوع گسترش یابد.وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: در چند وقت اخیر مخصوصاً بهدلیل تغییر دولت، مشکلاتی در زمینهها و بازارهای مختلف تشکیل شده که باید هر چه زودتر با افزایش نظارت این مشکلات برطرف شود و زمینهای را فراهم آوریم تا آرامش به بازارهای مختلف بازگردد.
ساداتینژاد گفت: از دیگر دغدغهها و اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی، تأمین نهادههای کشاورزی برای کشاورزان است.
وی افزود: با توجه به اینکه در آستانه کشت پاییزه قرار داریم کشاورزان باید بدون دغدغه نهادههای مورد نیاز خود را تأمین کنند و این موضوع نیز در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.
رفع موانع تولید
اما وزیر صنعت، معدن و تجارت در نخستین روز حضور خود در این وزارتخانه با تأکید بر نقش بخش خصوصی در تولید، اشتغال و سرمایهگذاری، توجه به تنظیم بازار، صادرات و رفع موانع تولید را جزو برنامههای کوتاهمدت و اولویتهای اصلی وزارت صمت اعلام کرد.
سیدرضا فاطمیامین در حاشیه جلسه مشترک روز چهارشنبه خود با وزیر پیشین وزارت صنعت، معدن و تجارت در جمع خبرنگاران ضمن تشکر از زحمات علیرضا رزمحسینی و همه مسئولان این وزارتخانه و ابراز خرسندی از توفیق خدمتگزاری در این حوزه، درخصوص برنامههای خود در این وزارتخانه گفت: تنظیم بازار، صادرات و رفع موانع تولید جزو اولویتها و برنامههای کوتاه مدت وزارتخانه خواهد بود و در کنار این موضوعات، ۳۶ پروژه تحولی تعریف شده است که به موازات برنامههای کوتاهمدت اجرا خواهد شد.وزیر صنعت، معدن و تجارت رسیدن به یک ساختار و ساز و کار مؤثر در مدیریت صنعت و معدن را از اهداف این وزارتخانه دانست و تکمیل سامانه جامع تجارت را بهعنوان یکی از برنامههای مهم وزارتخانه اعلام کرد و افزود: تکمیل این سامانه امکان رصد جریان تولید و توزیع کالا را فراهم میآورد و امکان پیشبینی و اخذ تصمیمات بموقع را ایجاد میکند.
فاطمیامین با تأکید بر اینکه وی از امروز بهعنوان وزیر صمت، کار خود را شروع کرده است از برگزاری جلسات متعدد و مرتبط با حوزه صمت خبر داد و اظهار کرد: با توجه به اهمیت تعامل دو وزارت صمت و جهاد کشاورزی در حل مسائل مربوط به تنظیم بازار، جلسهای با وزیر محترم جهادکشاورزی در دستور کار قرار دارد و انشاءالله با همکاری قوی این دو وزارتخانه، بسیاری از مسائل کشور در حوزه تنظیم بازار حل وفصل خواهد شد.
وزیر صمت در بخش دیگر صحبتهای خود به اهمیت کسب و کار و بخش غیردولتی در حوزه تولید، تجارت و صادرات اشاره کرد و افزود: بخش خصوصی، کسبوکار و بنگاههای اقتصادی نقش اصلی را درحوزه تولید و تجارت دارند و اگر نگران تولید، اشتغال، سرمایهگذاری هستیم، باید به این بخشها توجه شود دولت باید تلاش کند شرایط و الزامات مورد نیاز برای فعالیت آنها را فراهم کند. وی دولت را همراه و شریک بخش خصوصی توصیف کرد و بیان داشت: دولت و بخش خصوصی هر دو در یک سو هستند و دولت با مشخص کردن اولویتها سعی میکند از بخش خصوصی بخواهد تا متناسب با این اولویتها برنامهریزی کنند و در مرحله بعد از آنها در تحقق این اهداف حمایت شود و تلاش کنیم تا هماهنگی بین اهداف بخش خصوصی و اولویتهای ملی ایجاد کنیم و دولت بیشتر نقش تسهیلگری، تنظیمگری، اولویتگذاری را داشته باشد. فاطمیامین همچنین به اقدامات انجام شده در دوران وزیر پیشین صمت در حذف بوروکراسیهای زائد اداری در حوزه صمت و بخش تولید اشاره کرد و از اجرای پروژه سامانه قواعد و مجوزها از هفته آینده خبر داد و گفت: در قالب این سامانه تمامی مجوزهای صادر شده در بخشهای صنفی، صنعتی معدنی و تجاری بازنگری
خواهند شد. به دنبال این هستیم تا حد امکان مجوزها را از حالت پیشینی به پسینی تبدیل کنیم و تلاش میکنیم از آیین نامههای خلقالساعه که محیط کسب و کار را آشفته میکند، جلوگیری کنیم و این در راستای تسریع اقدامات و برنامههای هیأت مقرراتزدایی وزارت اقتصاد است.
حل مشکل بازنشستگان
اما حجت عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که ساعتی پس از کسب اعتماد از مجلس با استقبال شریعتمداری، وزیر پیشین در محل آن وزارتخانه حاضر شد، گفت: مسائل مالی بازنشستگان و امور مالی فوری در اولویت کارهای ما قرار دارد.وی همچنین اعلام کرد: ما باید سهم تعاون را افزایش دهیم. سهم بخش تعاون را بالا خواهیم برد و بیشترین تمرکز را روی بخش تعاون قرار میدهیم زیرا این امر منجر به ایجاد اشتغالزایی و رفاه اجتماعی میشود.
این مقام مسئول با بیان اینکه وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی یک نهاد مردمی است، گفت: مردم در تعاون و مشارکت متجلی میشوند از اینرو روی تعاون کار میکنیم. وی ادامه داد: سند توسعه تعاون را که مصوب سال ۹۲ است بجد پیگیری میکنیم. عبدالملکی با بیان اینکه بانک توسعه تعاون را نیز تقویت میکنیم، گفت: از این طریق تعاونیها را تقویت و پشتیبانی خواهیم کرد. در عین حال برنامهریزیهایی میکنیم تا از بازار سرمایه به نفع تعاونیها استفاده شود. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تقویت مشاغل خانگی گفت: کارهای زیادی در حوزه اشتغال داریم که یکی از آنها تقویت و توسعه مشاغل خانگی با استفاده از روش نوین با عنوان «کار از منزل» است در این طرح راهبران شغلی، کل زنجیره مشاغل خانگی را پوشش میدهند ضمن اینکه پیشتر این طرح با حدود یک هزار و ۵۰۰ راهبر شغلی انجام و منجر به ایجاد ۵۰ هزار شغل در کشور شد. عبدالملکی گفت: همچنین در خصوص مسائل حقوقی کار نیز بین کارگران، کارفرمایان و دولت، یک نظام سه جانبهای ایجاد میکنیم.
ارسال دیدگاه