مدیرکل شیلات گیلان خبر داد:
رهاسازی ۱۸۵ میلیون قطعه بچه ماهی خزری در رودخانه ها و تالاب های گیلان
رشت (پانا) - مدیرکل شیلات گیلان، با اشاره به رشد ۱۵ درصدی تولید و رهاسازی بچه ماهیان در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸، گفت امید است در سال جاری رهاسازی بالغ بر ۱۸۵ میلیون قطعه از انواع بچه ماهیان استخوانی و خاویاری در تالاب ها و رودخانههای منتهی به دریای خزر در استان گیلان انجام شود.
به گزارش روابط عمومی اداره شیلات گیلان، عظیم مدبری با بیان اینکه رهاسازی بچه ماهیان از خرداد شروع شده است، اظهار کرد: برای بازسازی ذخایر گونه های ماهیان استخوانی و خاویاری دریای خزر تاکنون حدود ۱۴۲ میلیون قطعه از انواع بچه ماهیان استخوانی و خاویاری در ۹ رودخانه و دو تالاب استان رها شده است.
وی از تداوم رهاسازی بچه ماهیان تا اواسط شهریور خبر داد و تصریح کرد: حدود ۱۷۷ میلیون قطعه از انواع بچه ماهیان استخوانی در سال ۹۹ توسط مراکز بازسازی ذخایر ژنتیکی ماهیان استخوانی و خاویاری شیلات استان تولید و رهاسازی شده است.
مدیرکل شیلات گیلان، با اشاره به رشد ۱۵ درصدی تولید و رهاسازی بچه ماهیان در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸، گفت: امیدواریم در سال جاری شاهد رهاسازی بالغ بر ۱۸۵ میلیون قطعه از انواع بچه ماهیان استخوانی و خاویاری در تالاب ها و رودخانه های منتهی به دریای خزر در استان گیلان باشیم.
مدبری، با اشاره به اهمیت بازسازی ذخایر ژنتیکی ماهیان دریای خزر، اضافه کرد: این کار با هدف بازسازی ذخایر ژنتیکی ماهیان با ارزش دریای خزر و جلوگیری از انقراض نسل این گونه های با ارزش در راستای پایداری اشتغال جامعه صیادی انجام می شود.
وی بهبود معیشت و افزایش درآمد خانوار صیادان و استمرار شغل صید و صیادی را از دیگر اهداف بازسازی ذخایر ژنتیکی ماهیای خزر دانست و ادامه داد: تولید و رهاسازی بچه ماهیان خزر از دهه شصت به طور مستمر توسط شیلات گیلان انجام میشود.
مدیرکل شیلات گیلان تصریح کرد: این بچه ماهیان در رودخانههای مناطق شرقی نظیر شلمانرود و خشکرود، مناطق مرکزی نظیر تالاب انزلی و سیاه درویشان و مناطق غربی نظیر رودخانههای چلوند، لمیر و حویق رهاسازی میشود.
مدبری، اکثریت قریب به اتفاق ماهیان رهاسازی شده را رودکوچ دانست که برای تخم ریزی باید به رودخانهها مهاجرت کنند و گفت: برداشت بی رویه شن و ماسه، ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه رودخانهها، از بین رفتن مسیر مهاجرت ماهیان و تخریب زیستگاههای طبیعی ماهیان باعث شده تا تکثیر بچه ماهی در سه مرکز بازسازی ذخایر ژنتیکی استان برای کمک به توسعه پایدار صید و صیادی در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۱ گونه از انواع ماهیان استخوانی و خاویاری در استان گیلان مورد تکثیر و بازسازی قرار می گیرند، اظهار کرد: از این حیث شیلات گیلان رتبه نخست را در سطح کشور داراست.
ارسال دیدگاه