افراد مبتلا به ام اس چه غذاهایی بخورند؟
تهران (پانا) - رعایت رژیم غذایی مناسب و پرهیز از برخی غذاها برای همه افراد بخصوص افراد مبتلا به ام اس لازم و ضروری است.
بهگزارش باشگاه خبرنگاران، بیماری ام اس یا (Multiple sclerosis) یک بیماری خودایمنی است که در آن تغییراتی در سیستم اعصاب مرکزی (مغز و نخاع) بوجود میآید و آنها را تحت تاثیره قرار میدهد بگونهای که سبب از دست دادن تعادل، حواس، کنترل دید، از کارافتادگی و .. میشود.
علت بروز این بیماری ناشناخته است و بیشتر در افراد جوان بین سنین ۲۰ تا ۴۰ سال شیوع دارد. این بیماری بیشتر گریبان زنان را میگیرد یعنی زنان ۲ برابر بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا میشوند.
ما در این مطلب قصد داریم تا شما را با غذاهای مختص افراد مبتلا به ام اس و پرهیزهای غذایی این افراد آشنا کنیم، پس پیشنهاد میکنیم تا با باشگاه خبرنگاران جوان همراه باشید.
تغذیه سالم برای مبتلایان به ام اس(Ms) چیست؟
تغذیه سالم بدین معناست که در یک رژیم غذایی موارد زیر رعایت شود:
۱- تنوع غذایی در رژیم غذایی روزانه وجود داشته باشد.
۲- در مصرف چربیها و شیرینیها صرفهجویی شود.
۳- در استفاده از هیچ ماده غذایی افراط و تفریط نشود و میانهروی در مصرف مواد مغذی حفظ شود.
۴- روزانه از مواد غذایی به ترتیب زیر استفاده شود:
۱۱- ۶ سهم از گروه نان و غلات
۵- ۳ سهم از گروه سبزیها
۴- ۲ سهم از گروه میوهها
۳- ۲ سهم از گروه لبنیات
۳- ۲ سهم از گروه گوشت، تخممرغ و حبوبات
رژیم غذایی مبتلایان به ام اس
این افراد باید رژیم غذایی متنوعی داشته باشند، بدین معنی که از تمام گروههای غذایی با نسبت مناسبی استفاده کنند.
البته آنچه باعث تشدید بیماری میشود را باید کنار بگذارند.
کمبود ویتامین D یکی از عوامل مهم ایجاد ام اس است.
مهمترین منبع ویتامین D نور آفتاب است، آن هم نور مستقیم خورشید البته از منابع خوراکی ویتامین D. مثل غلات غنی شده با ویتامین D، جگر گاو و روغن کبد ماهی و... هم میتوان استفاده کرد.
ویتامینهای C و E و گروه B و املاح معدنی مثل منگنز، منیزیم، سلنیم و روی برای تامین سلامت افراد مبتلا به ام اس ضروری است.
پس پیشنهاد میشود تا غذاهایی را که منابع خوبی از این مواد هستند مصرف کنند.
میوه و سبزیهای تازه بخصوص سبزیهای دارای برگ سبز پررنگ مثل اسفناج منبع خوبی برای دریافت املاح و ویتامینهای مورد نیاز این افراد است.
ماهی ساردین و سالمون به سبب آن که منبع خوبی از امگا ۳ و امگا ۶ هستند برای ام اسیها مفید به نظر میرسند.
یکی از عوارض ام اس، لخته شدن خون است که برای جلوگیری از آن پیشنهاد میشود تا ویتامین K مصرف کنند.
روغن زیتون، جوانه بروکسل، کلم بروکلی، کلم، اسفناج، بامیه، جعفری خام، کلم پیچ، شلغم و کاهو منابع خوبی از ویتامین K هستند.
غذاهای مناسب بیماران ام اس
پیشنهاد میشود این افراد، تا جایی که میتوانند آب بنوشند، مخصوصا در فصل گرما نوشیدن آب فراوان برای مبتلایان به ام اس اهمیت زیادی دارد.
دارچین خاصیت ضدالتهابی برای تنظیم مجدد نوروگلیها یا سلولهای گلیال فعال شده دارد.
استفاده مبتلایان به بیماری ام اس از گیاه شاهدانه باعث کاهش لرزشهای ناشی از آن میشود و اثرات درمانی نسبتا مفیدی دارد.
غذاهای مضر برای بیماران مبتلا به ام اس
از جمله غذاهای غیر مفید برای مبتلایان به ام اس، میتوان به غذاهای چرب بهویژه گوشت و تمام چربیهای حیوانی، فرآوردههای لبنی پرچرب، سسهای مایونز، غذاهای بسیار شیرین، کیک، بیسکوئیت، شیرینی و آب نبات، غذاهای حساسیتزا مانند تخم مرغ، شیر، سیبزمینی، گوجه فرنگی، بادمجان، مخمر، نان گندم، شکر، قهوه، الکل، کولا، چای، برخی ازمیوهها، موادغذایی با رنگها یا افزودنی مانند نوشابهها یا مواد نگهدارنده مانند کنسروها، ادویه، تمام میوهها و سبزیهایی که خوب شسته نشدهاند یا با افزودن مواد شیمیایی رشد کردهاند، اشاره کرد.
ارسال دیدگاه