مشاور وزیر فرهنگ: مرحوم «سپیده کاشانی» در سروده هایش از امام الهام می گرفت
تهران (پانا) - مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از «سپیده کاشانی»، به عنوان شاعری انقلابی یاد کرد که دنبال نوعی رستاخیر ادبی بود تا شعرای معاصر ارزشها را فراموش نکنند و به زبان روز سخن بگویند.
حجت الاسلام حمیدرضا اربابسلیمانی امروز (دوشنبه، ۱۴ تیر) در مراسم بزرگداشت و رونمایی از کتاب گزیده مقالات سپیده کاشانی با تقدیر از انجمن مفاخر برای بزرگداشت بزرگان ادب و فرهنگ گفت: کاری که انجمن مفاخر دنبال می کند ریشه در فرهنگ قرآن دارد. خدا به پیامبرش سفارش می کند مردان و زنان خدا را یاد کن و نگذار، گذر زمان، گرد فراموشی را بر آنان بنشاند. بر همین اساس کار انجمن یک پیوست قرآنی دارد و همه کسانی که در این مجموعه کار می کنند کار مقدسی انجام می دهند.
وی در این مراسم که به صورت مجازی برگزار شد، افزود: سپیده کاشانی در سال ۱۳۱۹ در خانواده ای مذهبی در کاشان به دنیا آمد. مادرش انس عجیبی با قرآن داشت و پدرش با آثار بزرگانی همچون حافظ و سعدی و مولانا مانوس بود و سپیده در چنین فضایی رشد کرد.
سلیمانی ادامه داد: او دوران تحصیل را در کاشان سپری کرد و به خاطر تشکیل خانواده به تهران هجرت کرد. چون با آن مرحومه قرابت فامیلی داشتم، به همین دلیل رفت و آمد ما با خانواده سپیده زیاد بود.
وی افزود: این شخصیت را از دو منظر مورد توجه قرار می دهم؛ یکی منظر خویشاوندی بود که در بین نزدیکان بسیار مورد تجلیل بود و در حوزه شعر و ادب نیز رشد قابل توجهی داشت.
سپیده ازامام خمینی (ره) الهام گرفت
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: دفاتری که از وی به جا مانده نشان می دهد از امام خمینی الهام گرفته و زمانی که به اشعار وی به ویژه شعرهای ۱۳۴۲ تا زمان انقلاب توجه می شود، می بینیم اشعار وی سبقه مبارزه علیه رژیم ستمشاهی دارد و با زیرکی در اشعار خود پیام هایی را منتقل می کند. او نام اولین دفتر را پروانههای شب گذاشت. در این اثر بسیاری نکاتی را که در دوران اختناق وجود داشت به نحوی در قالب شعر منتقل کرد و پیام خود را رساند. بعد از انقلاب نیز شخصیت وی برای بسیاری شناخته شد؛ به گونه ای که حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و صدا و سیما از وی دعوت می کردند تا گفت و گوهایی داشته باشند و از اشعار وی استفاده می کردند. وی در دفتر شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور داشت و توانست آثار ارزشمندی را از اشعار انقلاب شناسایی کند.
سلیمانی ادامه داد: شعرهای سپیده کاشانی در کتاب های درسی نیز راه پیدا کرد و سپیده به دنبال یک نوع رستاخیر ادبی بود تا شعرای معاصر ما ارزش ها را فراموش نکنند و به زبان روز سخن بگویند.
حضور سپیده در دفاع مقدس
وی افزود: سپیده کاشانی علاوه بر همراهی با انقلاب در دوران دفاع مقدس نیز نقش جدی داشت. شاید برای بانوان جالب باشد که سپیده در بسیاری از عملیات های مهم در جبهه حاضر می شد. مثلا در هویزه و سوسنگرد و بستان و دشت عباس حضور داشت. در عملیات خرمشهر که برمی گشتیم و برای مرحله دوم آماده می شدیم او را در قرارگاه دیدیم که در جمع رزمندگان صحبت می کرد و آنان را تشویق می کرد.
مشاور وزیر فرهنگ افزود: در همان ساعت ها بمبارانهایی از سوی رژیم بعثی عراق صورت می گرفت که ما باید خودمان را به سنگر می رساندیم و زمانی که از او گلایه کردم چرا وارد چنین منطقه ای می شود، گفت من به جبهه می ایم تا ایثار رزمندگان را ببینم و آن گاه شعر بگویم. درباره خرمشهر نمی توان ندیده شعر سرود.
وی اضافه کرد: در سال ۷۱ به دلیل بیماری و برای درمان به انگلستان منتقل شد چون در آن زمان درمان وی در ایران ممکن نبود ولی بعد از عمل جراحی در ۲۲ بهمن به رحمت الهی پیوست. البته او وصیت کرد که در کنار شهدا به خاک سپرده شود و در کنار شهدا و قطعه هنرمندان دفن شد.
شعرهای سپیده حاوی پیام بیداری است
مشاور وزیر فرهنگ افزود: شعرهای سپیده خواندنی و ماندنی است و حاوی پیام بیداری و پایداری است. او با کسوت زنانه به میدان آمد ولی مردانه پای ارزش ها ایستاد و از امام و ا نقلاب دفاع می کرد.
وی افزود: ما وظیفه داریم انسان های ممتاز را شناسایی و معرفی کنیم که زمینه هدایت جامعه است و اگر الگوسازی کنیم نسل امروز و فردای ما راه را پیدا خواهد کرد و از بسیاری آفات در امان خواهد ماند.
ارسال دیدگاه