گنجینه مانا مانع فراموش شدن هنرهای سنتی خواهد شد
تهران (پانا) - در دومین روز از برپایی نمایشگاه «گنجینه مانا» بیش از شش نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران و شورای شهر تهران از این نمایشگاه بازدید کردند و از نزدیک با برخی از هنرمندان به گفتگو نشستند.
به گزارش روابط عمومی موسسه هنرمندان پیشکسوت، در دومین روز از برپایی نمایشگاه «گنجینه مانا»نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران و شورای اسلامی شهر تهران ضمن بازدید از این نمایشگاه با برخی از هنرمندان پیشکسوت حاضر در محل گالری آینه موسسه فرهنگی هنری صبا گفتگو کردند.
بهزاد رحیمی نماینده سنقر و کلیایی و عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس ، معین الدین سعیدی نماینده حوزه انتخابیه چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند و دشتیاری از استان سیستان و بلوچستان و عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، محمد سرگزی نماینده زابل و عضو کمیسیون عمران از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران بودند که به بازدید از نمایشگاه گنجینه مانا پرداختند.
محمد سرگزی در خصوص این نمایشگاه گفت: نکته ای که توجه من را جلب کرد این بود که در این نمایشگاه سعی شده بود آثاری از هنرهایی که امروز به نوعی روبه فراموشی است به نمایش در آید تا به نحوی زنده نگه داشته شوند و از اینکه این نوع هنرها از پیکره تاریخی هنرمندان کشور ما محو شود جلوگیری کند. مقام معظم رهبری هم چندی پیش اشاره کردند که باید تلاش کنیم تا این هنرهای ماندگار به نسل های آینده هم برسد. بنابراین برپایی این نمایشگاه، اتفاق خیلی خوب و میمون و مبارکی بود که انشاءالله به همت دوستان ادامه پیدا کند
وی افزود:. نکته مهم این است که باید از هنرمندانی که در این حرفه ها مشغول هستند، حمایتی هم صورت بگیرد و این حمایت به نوعی باشد که این هنرها به نسل بعدی هم منتقل شود. با توضیحاتی که دوستان برگزار کننده داده اند مبنی بر اینکه در این مسیر و بابرپایی چنین نمایشگاهی این حمایت ها از هنرمندان می شود هم خیلی ارزشمند است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار داشت: ما هم هر مطلبی که در مجلس نیاز به پیگیری داشته باشد تا به وضع هر گونه قانون یا حرکت دستگاه اجرایی در راستای کمک یا حمایت از هنرمندان شود در خدمت هستیم.
دکتر محمدجواد حقشناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز به این نمایشگاه آمد. وی در حاشیه این بازدید گفت: من در بازدید از نمایشگاه گنجینه مانا با وضعیتی بیش از حد انتظارم روبرو شدم. هم به لحاظ فاخر بودن آثار و هم از منظر تنوع آنها که در حوزه های متفاوت صنایع دستی از جمله آثار در حوزه چوب، شیشه، موسیقی و ساز، سنگ های تزئینی، خاتم، چاپ و هنرهای دستی خانمها از قبیل سوزن دوزی و ... آثار متنوع و با کیفیت به نمایش گذاشته شده است.
هنرمندان پیشکسوت سرمایه های کشور هستند و در دوره سنی خاصی هستند که علیالقاعده باید آثارشان به نمایش گذاشته شود تا زمینه انتقال تجربه و هنرشان فراهم شود. برخی از این هنرها اگر به شاگردانی منتقل نشوند ممکن است خدای ناکرده به دست فراموشی سپرده شوند.
به نظر من برپایی این نمایشگاه یک اقدام بسیار ارزشمند است برای معرفی این چهرههای هنرمند گمنام و در عین حال شاید فضایی باشد برای جوانان، که با حضور در این محل با این اساتید از نزدیک آشنا شوند و بتوانند مسیری که این اساتید طی کرده اند از طریق بررسی آثار ایشان ادامه داده به یک کمال دست پیدا کنند.
در این روز اساتیدی همچون ابراهیم نباتی هنرمند پیشکسوت تراش شیشه و بلور ، محمد نگینی هنرمند پیشکسوت تراش سنگهای زینتی ، صادق احمدی هنرمند پیشکسوت نقاشی روی شیشه ، پرویز قلیزاده از هنرمند پیشکسوت تراش شیشه و بلور، محمد فلاح مراد هنرمند پیشکسوت تراش شیشه و کریستال و امیر همتی هنمند پیشکسوت سازنده سازهای مختلف ایرانی در محل برگزای نمایشگاه «گنجینه مانا» حضور داشتند.
این نمایشگاه به همت موسسه هنرمندان پیشکسوت و موسسه فرهنگی، هنری و پژوهشی صبا و با رعایت کامل و دقیق دستورالعملهای بهداشتی برگزار میشود و علاقهمندان به هنرهای سنتی از ۹ تا ۱۹ تیر میتوانند برای تماشای این آثار به فرهنگستان هنر واقع در تهران، تقاطع خیابان ولیعصر (عج) و طالقانی مراجعه کنند.
ارسال دیدگاه