در وبینار رشد اقتصادی باثبات، چالش‌­ها و الزامات با تأکید بر شرایط احیای برجام مطرح شد؛

بدترین عملکرد رشد اقتصادی در دهه 90 تجربه شد

تهران (پانا) - عضو هیئت‌علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر اینکه بر اساس آمار و ارقام موجود، دهه 1390 بدترین عملکرد رشد اقتصادی را طی چند دهه اخیر داشته است، می‌گوید مهم‌ترین موانع رشد اقتصادی ایران وابستگی بالا به درآمدهای نفتی، سیاست‌های نامناسب پولی، مالی و تجاری از یک‌سو و موانع سیاسی اعم از سیاست داخلی و سیاست خارجی است.

کد مطلب: ۱۱۹۰۴۲۳
لینک کوتاه کپی شد
بدترین عملکرد رشد اقتصادی در دهه 90 تجربه شد

به گزارش روابط عمومی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی، خرداد ۱۴۰۰ وبیناری تخصصی با عنوان "رشد اقتصادی باثبات، چالش­ها و الزامات با تأکید بر شرایط احیای برجام" با حضور کاظم یاوری (عضو هیئت‌علمی دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد)، علیرضا گرشاسبی (عضو هیئت‌علمی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی و رئیس پنل) علی دینی (عضو هیئت‌علمی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی) و حسن حیدری (عضو هیئت‌علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس) در موسسه مطالعات و پژوهش­های بازرگانی برگزار شد.

در این نشست ابتدا حیدری به ارائه ویژگی­های رشد اقتصادی در بلندمدت در ایران بر اساس آمار و ارقام تاریخی پرداخت و اعلام کرد بر اساس آمارهای ارایه شده؛ از یک‌سو رشد اقتصادی ایران با میانگین ۹/۳ درصد در دوره ۶۰ ساله رقم بالایی نیست؛ اما همین رقم نیز به دلیل نوسانات بسیار زیاد، نتوانسته منافع خاصی برای اقتصاد ایران فراهم کند.

به گفته حیدری از سوی دیگر، بر اساس آمار و ارقام موجود، دهه ۱۳۹۰ بدترین عملکرد رشد اقتصادی را طی چند دهه اخیر داشته است. حیدری مهم‌ترین موانع رشد اقتصادی ایران را وابستگی بالا به درآمدهای نفتی، سیاست‌های نامناسب پولی، مالی و تجاری از یک‌سو و موانع سیاسی اعم از سیاست داخلی و سیاست خارجی برشمردند و بر نقش مخرب و بلندمدت تحریم­های اقتصادی به‌عنوان تهدیدی برای امنیت ملی کشور تأکید کردند. سپس سایر مباحثین به بحث و تبادل‌نظر در این زمینه پرداختند.

دکتر یاوری در این وبینار بر داشتن یک افق بلندمدت و وسیع در زمینه رشد اقتصادی تأکید کردند. بر این اساس، تحولات تاریخی مانند انقلاب­ها، جنگ­ها، بحران­های سیاسی و مانند آن اثرات بسیار مخربی بر جریان انباشت سرمایه و درنتیجه رشد اقتصادی کشور ایفا می­‌کنند و این موضوع خود مانع بزرگی بر رشد اقتصادی ایران است. از این نظر، قرار گرفتن رشد اقتصادی به‌عنوان رویکرد اصلی در سیاست­ها و نگرش­های دولت ضروری است و برای تحقق آن باید زمینه­های اصلی فراهم شود. ایشان همچنین به نقش یادگیری حین کار در رشد اقتصادی تأکید کردند.

در ادامه علی دینی به موضوع نهادها و تضاد و تناقض کارکرد نهادها با رشد اقتصادی پرداخت. وی به نقش بی­‌بدیل ایرانیان خارج از کشور به‌عنوان نخبگانی با ارزش در جریان رشد اقتصادی پرداختند که می‌­توانند به‌عنوان پلی بین ذخیره دانش جهانی و اقتصاد ایران عمل کنند. دینی به تجربیات موفق جهانی مانند ترکیه و مکزیک در رشد اقتصادی اشاره کرد و بر ضرورت الگوگیری مبتنی بر نظریات اقتصادی و تجربیات جهانی تأکید کرد.

در ادامه با توجه به موضوعات مطرح‌شده در وبینار، گرشاسبی ضمن جمع‌بندی مباحث ارایه شده، توجه به برخی از رویکردها و موضوعات وبینار را برای متولیان برنامه هفتم توسعه و کاندیداهای محترم بسیار حائز اهمیت دانستند و تأکید داشتند که محور سؤالات مطرح­شده از کاندیداهای محترم نیز باید تعیین‌کننده رویکردهای آن‌ها برای ایجاد رشد باثبات اقتصادی باشد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار