7 اصل مهم اندیشه امام خمینی (ره)
«اگر راه امام را گم کنیم یا فراموش کنیم یا خدای نکرده عمداً به کنار بگذاریم، ملت ایران سیلی خواهد خورد.»
تهران (پانا) - مسئلهی تحریف شخصیت امام خطر بزرگی محسوب میشود، آن راهی که میتواند مانع از این تحریف شود، بازخوانی اصول امام است. امام را نباید به عنوان صرفاً یک شخصیت محترم تاریخی، مورد توجه قرار داد، بعضی اینجور میخواهند امام را بشناسند و بشناسانند و این غلط است. (حضرت آیتالله خامنهای۱۳۹۴/۰۳/۱۴)
به گزارش دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، محور اصلی بیانات حضرت آیتالله خامنهای در مراسم بیست و ششمین سالگرد ارتحال امام خمینی رحمهالله دربارهی خطر «تحریف» شخصیت امام راحل و لزوم بازخوانی مبانی و «اصول» ایشان بوده است.
در زیر، هفت اصل از اصول امام خمینی، که رهبر انقلاب در این سخنرانی بر آنها تأکید کردند، مرور شده است.
مهمترین اصول امام خمینی(رحمهالله)
۱- اثبات اسلام ناب محمدی و نفی اسلام آمریکایی؛ اسلام ناب از نظر امام بزرگوار، آن اسلام متکی به کتاب و سنت است که با فکر روشن، با آشنایی با زمان و مکان، با شیوه و متد علمی جاافتاده و تکمیل شده در حوزههای علمیه استنباط میشود و بهدست میآید. اسلام آمریکایی دوشاخه بیشتر ندارد: یکی اسلام سکولار و دیگری اسلام متحجر.
۲- اعتماد به وعدهی الهی و بیاعتمادی به قدرتهای مستکبر و زورگوی جهانی؛ اعتماد به قدرت پروردگار موجب میشد که امام بزرگوار در مواضع انقلابی خود صریح باشد، چون اتکاء به خدا داشت. نه اینکه نمیدانست قدرتها بدشان میآید و عصبانی میشوند، میدانست؛ اما به قدرت الهی و نصرت الهی باور داشت.
۳- اعتقاد به اراده مردم و نیروی مردم و مخالفت با تمرکزهای دولتی؛ در آن روزها، سعی میشد به خاطر یک برداشت نادرست، همهی کارهای اقتصادی کشور به دولت موکول شود، امام بارها و بارها هشدار میداد، در مسائل اقتصادی، نظامی، سازندگی کشور، تبلیغات و بالاتر از همه انتخابات کشور به مردم اعتماد داشت.
۴- حمایت از محرومان و مستضعفان و مخالفت با خوی کاخنشینی؛ همه باید تلاش کنند که محرومان را از محرومیت بیرون بیاورند، تا آن جایی که در توان کشور است به محرومان کمک کنند، امام مکرر میگفت این کوخنشینان و فقرا و محروماناند که این صحنهها را پر کردند، با وجود محرومیتها اعتراض هم نمیکنند، در میدانهای خطر هم حاضر میشوند.
۵- مخالفت صریح با جبههی قلدران بین المللی و مستکبران؛ امام با مستکبرین سر آشتی نداشت، واژه «شیطان بزرگ» برای آمریکا، یک ابداع عجیبی از سوی امام بود، وقتی شما یک دستگاهی را، شیطان دانستید، معلوم است که باید رفتار و احساسات شما، در مقابل او چگونه باشد، امام تا روز آخر نسبت به آمریکا، همین احساس را داشت، عنوان «شیطان بزرگ» را هم به کار میبرد.
۶- اعتقاد به استقلال ملی و رد سلطه پذیری؛ استقلال یعنی آزادی در مقیاس یک ملت. اینی که بعضی در زبان یا در شعار، دنبال آزادیهای فردی باشند، اما علیه استقلال کشور حرف بزنند، این یک تناقض است.
۷- تکیه بر وحدت ملی؛ توجه به توطئههای تفرقهافکن، چه تفرقه براساس مذهب شیعه و سنی، چه تفرقه براساس قومیتها [از خطوط اصلی امام بود]، تفرقهافکنی یکی از سیاستهای قطعی دشمن بود و امام بزرگوار ما بر روی وحدت ملی و اتحاد آحاد ملت یک تکیه کمنظیر داشت.
«اگر راه امام را گم کنیم یا فراموش کنیم یا خدای نکرده عمداً به کنار بگذاریم، ملت ایران سیلی خواهد خورد.»
ارسال دیدگاه