کسانی که نمیخواهند واکسن بزنند بخوانند!
تهران (پانا) - مدیر گروه آموزش و ارتقا سلامت مرکز بهداشت قم بابیان امیدواریم مردم به این باور برسند که بهترین واکسن اولین واکسن در دسترس است، گفت: وقتی فردی در حال غرق شدن است و قایقی برای نجات آن تیوپ نجات میاندازد فرد از مدل و رنگ آن تیوپ ایرادی نمیگیرد و برای نجات خود از آن استفاده میکند، وضعیت واکسن کرونا نیز مانند آن تیوپ نجات است.
بهگزارش ایسنا، بیش از پانزده ماه از شیوع ویروسی که تجربهها و روزهای سختی را به مردم تحمیل کرده است میگذرد.
بالاخره تلاش دنیا برای دستیابی به واکسن این ویروس ناخوانده به ثمر نشست و پیچیدن این خبر در گوش دنیا باعث شد روزنه امید برای بازگشت به زندگی عادی در دل مردم باز شود؛ اما این روزنه امید نیز خود چالشهای فراوانی را به وجود آورد؛ از تائید و معتبر ندانستن برخی از واکسنها تا پیگیری و عجله برای در دسترس قرار گرفتن و دعوا سر طبقهبندی گروههای ضروری.
بعد از گذشت مدتی نوبت به واکسیناسیون عمومی رسید؛ اما در کمال تعجب شنیده میشود که آمار استقبال مردم از واکسن پایین است، امری که با آن همه هیاهو همخوانی ندارد.
در بین مردم رفتیم و از علت عدم استقبال برخی از آنها از تزریق واکسن پرسیدیم.
پیرزنی که بیش از ۷۵ سال سن داشت، عنوان کرد: چرا وقتیکه همیشه در خانه هستم باید واکسن بزنم؛ درحالیکه جوانترها که دائم در رفتوآمد هستند اولویت بیشتری دارند.
وی ادامه داد: دلم رضایت نمیدهد من که عمری طولانی را پشت سر گذاشتهام واکسن بزنم درحالیکه فرزندان و نوههایم که جوان هستند واکسن نزدند.
سارا که در یکی از مراکز بهداشت و سلامت فعالیت میکند، بیان کرد: تقریباً جز گروه اول اولویت تزریق واکسن بودم، برخی از همکارانم که واکسن زدند تا دو الی سه روز بدندرد و تب داشتند به خاطر همین ترسیدم که واکسن بزنم.
به یکی از مراکز واکسیناسیون سر زدیم تا ببینیم نظر آنها درباره واکسن چیست؟
دختر جوانی که مادربزرگ خود را همراهی میکرد، گفت: مادربزرگم ابتدا مخالفت میکرد اما ترسی که داشت از عوارض واکسن نبود؛ زیرا اغلب افراد مسن از عوارض آن آگاهی ندارند بلکه بیشتر ترس اش از سوزن بود.
دیگری ادامه داد: خالههایم مخالفت میکردند که پدربزرگ ام واکسن تزریق کند؛ اما بالاخره توانستیم آنها را قانع کنیم.
مسئول این مرکز واکسیناسیون اظهار کرد: به دلیل ناشناخته بودن ویروس کرونا و واکسن آن، نگرانی بابت عوارض واکسن تا حدودی طبیعی است، من هم زمان تزریق واکسن اضطراب داشتم؛ اما با توجه به اینکه واکسیناسیون امری ضروری است و محاسن بیشتری نسبت به عوارض آن وجود دارد، این کار را انجام دادم.
محمدتقی سلطانی، مدیر گروه آموزش و ارتقا سلامت مرکز بهداشت قم، عنوان کرد: تا تاریخ پنجم خرداد، ۶۲ هزار و ۷۳۹ دز واکسن از چهار نوع سینوفارم، اسپوتینک، بهارات وآسترازنکا تحویل گرفته شده است که تا چهارم خرداد ۴۰ هزار ۵۸۷ دز آن تزریق شده و ۲۲ هزار و ۷۷۴ دز موجود است تا به گروه های هدف تزریق شود.
وی بابیان اینکه ۳۳ درصد از بیماران خاص و ۵۲ درصد از سالمندان مراکز بهزیستی واکسن را دریافت کردهاند، اظهارکرد: بیش از ۷۰ درصد از کارکنان و کادر درمان که اولین گروه دریافتکننده واکسن بودند واکسن را تزریق کردند و مابقی نیز به دلیل اتمام سهمیه اختصاص یافته، دریافت نکردهاند که منتظر رسیدن سهمیه آنها هستیم.
وی با اشاره به اینکه از واکسیناسیون در فاز عمومی استقبال خوبی نشده است، بیان کرد: در مناطق روستایی وضعیت استقبال مردمی مناسبتتر است در گروه سنی بالای ۷۰ سال در منطقه روستایی بیش از ۶۰ درصد پوشش واکسیناسیون انجامشده است؛ اما در مناطق شهری استقبال مطلوب نبوده است که علتهای مختلفی دارد.
مدیر گروه آموزش و ارتقا سلامت مرکز بهداشت قم ادامه داد: از مهمترین علت این امر میتوان سمپاشیهای برخی کانالها به دلایل مختلفی مانند سودجویی شخصی و یا عناد با نظام جمهوری اسلامی اشاره کرد.
وی با تأکید بر اینکه این امر تهدیدی برای سلامت عمومی است، بیان کرد: از مراجع قضایی درخواست کردهایم که با افرادی که در فضا مجازی به این شکل تبلیغ میکنند برخورد شود.
وی اظهارکرد: برای کاهش ترس مردم از واکسیناسیون از ظرفیتهای گوناگون اطلاعرسانی و آموزشی مانند برنامههای مختلف صداوسیما استانی، فضای مجازی و...استفادهشده است. همچنین اطلاعات تمام واکسنهایی که وارد کشور شده است و عوارضی شایعی که دارند را برای مردم شفافسازیشده و در اختیار رسانهها قرار داده شده است.
سلطانی افزود: در پنج مرکز واکسیناسیون استان قم همه اطلاعات مربوط به واکسنها نصب شده است همچنین افراد میتوانند با تماس با شماره تلفنهای ۳۶۷۰۸۰۱۲ و ۳۶۶۲۰۹۹۹ هر نوع شبههای که در رابطه با واکسیناسیون دارند را مطرح کنند و پاسخهای دقیق دریافت کنند.
وی بابیان اینکه امیدواریم مردم به این باور برسند که بهترین واکسن اولین واکسن در دسترس است، تصریح کرد: وقتی فردی در حال غرق شدن است و قایقی برای نجات آن تیوپ نجات میاندازد فرد از مدل و رنگ آن تیوپ ایرادی نمیگیرد و برای نجات خود از آن استفاده میکند، وضعیت واکسن کرونا نیز مانند آن تیوپ نجات است.
سلطانی با اشاره به اینکه هرچه زمان برای پوشش حداقل ۷۰ درصدی جامعه طولانیتر شود احتمال آنکه شاهد پیک بعدی بیماری کرونا باشیم بیشتر خواهد بود، بیان کرد: واکسن به صورت ۱۰۰ درصد از ابتلا به کرونا جلوگیری نمیکند؛ اما در همه دنیا ثابت شده است که واکسن کرونا میتواند از مرگ ومیر و بستری شدن به صورت ۱۰۰ درصدی جلوگیری کند.
ارسال دیدگاه