خانواده زندانی، مجرم نیستند
مردم فقط قضاوت میکنند/ در راه خدا خستگی وجود ندارد/ مجرم بودن ته دنیا نیست/ وقتی بدها خوب شوند خیلی خوب میشوند
تهران (پانا) - بیست وسومین برنامه «دعوت» مهمان خیرینی بود که زندانیان در بند را با تحقیقات آزاد میکنند.
بخش اول نادر و مهدی که خودشان مرتکب قتل و بعد از مدتی از زندان آزاد شده بودند و حالا جزو خیرین هستند در استودیو بودند. نادرگفت: آزاد کردن زندانیان حال خوبی به آدم میدهد؛ سختیهایی مثل فحش و کتک هم دارد اما زمانی که به نتیجه میرسیم حتی گریه میکنم. من پدرم را زندان که بودم از دست دادم. دوست دارم برای آرامش پدرم قدم بردارم. ما با تحقیقات این کار را میکنیم ممکن است خطا هم بکنیم اما چون رضای خدا در کار است میزان خطا کم میشود.
مهدی ادامه داد: گذشتن در بسیاری مواقع خیلی سخت است. خانوادهها حق دارند نبخشند اما فرد زندانی تغییر کرده است. مجرم بودن ته دنیا نیست و خدا هم فرصت دوباره را داده است. ما دنبال کسانی میرویم که جامعه دیدی بدی به آنها دارند.
نادر افزود: ما برای آزادی مهدی ۶ ماه رفتیم و آمدیم. در راه خدا خستگی وجود ندارد. من مرتکب قتل شده بودم اما به برکت امام حسین (ع) و زیارت عاشورا تغییر کردم.
در بخش بعدی «دعوت» میزبان حجتالسلام وکیلپور بود که همراه همسرش در امر آزادسازی زندانیان مشغول هستند. وکیلیپور در ابتدا بیان کرد: ما همیشه میگفتیم خانواده زندانی مجرم نیست لذا به این زمینه ورود کردیم. چندسال پیش در دادسرای ارشاد با تعدادی جوان آشنا شدیم. اغلب بچههای شمال شهر نشین بودند که به دلیل برخی جرایم مانند شربخمر و ...گرفتار بودند؛ بعد از آشنایی با آنها به اردوهای جهادی میرفتیم و... بعد از مدتی وارد فضای زندانهای کشور شدیم.
او افزود: بعضی از این بچهها ته خط هستند اما خیلی زود سر خط میشوند. مثل نادر ومهدی که حالا خودشان در این مسیر هستند. وقتی بدها خوب میشوند خیلی خوب میشوند.
همسر حاجآقا وکیلیپور بیان کرد: از اینکه با او ازدواج کردم خیلی خوشحالم وخداراشاکرم که به واسطه این ازدواج با شهدا بیشتر آشنا شدم.
حجتالاسلام وکیلپور افزود: تا جایی که بتوانیم در همان ابتدا به خانه مددجویان میرویم. ما سامانه حمایتی داریم؛ سامانه «مشعل» که خانوادههای مددجویان مشکلات خود را در آنجا میگویند.
در بخش بعدی ستاره که حالا یک زندانی بود و جرم همسرش را گردن گرفته بود در استودیو حاضر شد؛ او پابند الکترونیکی به پا داشت و یک سال و نیم از محکومیتاش باقی مانده بود؛ ستاره گفت: وقتی ۶ ساله بودم پدر و مادرم از هم جدا شدند. سه خواهر بودیم. ۱۵ ساله که بودم عاشق شدم. بعد از ۷ سال متوجه شدم همه اینها عادت بوده نه عشق! او باعث شد پای من به زندان باز شود. اشتباه کردم و جرم شوهر مواد فروشم را وقتی مامورها به خانه آمدند گردن گرفتم. زندان شرایط بسیار سختی دارد. قبل از رفتن به زندان خیلی از کارهای خلاف را بلد نبودم اما آنجا یاد گرفتم.
محمد برمایی در این بخش از حجتالاسلام وکیلپور درباره پابند الکترونیک پرسید و او گفت: سازمان زندانها مرکز مراقبت الکترونیکی دارد که در آن حبس به آزادی تحت نظارت سامانه الکترونیکی تبدیل میشود.
ستاره ادامه داد: دو میلیون و پانصد هزارتومان هزینه این پابند بود. من شغل آزاد دارم درآمدم زیاد نیست اما بعد از آزادی مبلغی را برای آزادی زندانیان هزینه خواهم کرد.
قسمت بعدی برنامه «دعوت» ویدیویی پخش شد که قراعت حکم آزادی ستاره و اجازه باز کردن پابند الکترونیکی از پای او بود. ستاره درحالی که گریه میکرد گفت: اشک شوق میریزم؛ خیلی سخت است مردم فقط قضاوت میکنند.
حجتالاسلام برمایی بیان کرد: روز گذشته به همراه حاجآقا وکیلیپور بسیاری از دوستانی که درگیر این پابند بودند را ملاقات کردیم. جوانی را دیدم که خیلی کم سن و سال بود. از او پرسیدم به خدا امیدواری گفت خیلی! جناب آقای دکتر عسگری دادستان محترم شهریار حکم آزادی این پسر جوان را هم صادر کردند.
در پایان حکم آزادی پسر جوان در برنامه که متهم به قتل غیر عمد بود اجرا و پابند از پای او باز شد.
ویژهبرنامه «دعوت» به تهیهکنندگی و کارگردانی مجتبی کشاورز، سردبیری محیا اسناوندی و حضور حجتالاسلام محمد برمایی کارشناس خانواده کاری از گروه اجتماعی شبکه یک سیما است که امسال با حفظ رسالت ذاتی خود یعنی پرداختن به مبحث مهم خانواده و با رویکرد اصلی نگاه ویژه به خاندان و بزرگ خاندان ایرانی در ایام ماه مبارک رمضان هر روز ساعت ۱۹:۱۵ پخش میشود.
ارسال دیدگاه