آغاز مرحله جدید طرح بهداشتی سردار سلیمانی از امروز

تهران (پانا) - وزیر بهداشت از اجرای مرحله جدید طرح بهداشتی سردار سلیمانی از امروز خبر داد.

کد مطلب: ۱۱۸۱۸۹۲
لینک کوتاه کپی شد
آغاز مرحله جدید طرح بهداشتی سردار سلیمانی از امروز

به گزارش وبدا، سعید نمکی در اجلاس مشترک روسای دانشگاه های علوم پزشکی و فرماندهان سپاه استانها که در سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد، اظهار داشت: لازمه تشدید بیماریابی در طرح شهید سلیمانی قبل از عید، سکون جمعیت بود. سیال و مواج بودن جمعیت، این امکان را از ما می گرفت به همین دلیل، با سفرها، اعلام مخالفت کردیم و بنا نداشتیم که جمعیت سیال و مواج داشته باشیم اما بهر تقدیر مورد توجه قرار نگرفت و شاهد مسافرت ها بودیم.

وی افزود: برای ما کاملا مشخص بود که بعد از این موج، گرفتار موج جدیدی با گستره ویروس جهش یافته در کشور خواهیم شد و به همین دلیل، خودمان را آماده پذیرایی از بیماران کردیم و قرار را بر این گذاشتیم تا در مرحله سکون و بازگشت جمعیت، در کنار بسیج، دوباره کارمان را شروع کنیم گرچه تفاسیر گوناگون شد و غرض ورزانی که همواره در پی گسست و ایجاد فاصله بین نیروهای درون نظام و انقلاب هستند، مقاله نوشتند و تفسیر کردند اما ما کار خودمان را انجام می دهیم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: همین الان که ما جلسه داریم و با هم صحبت می کنیم عده ای برای اینکه در مقابل برخی شیوه های منفعت طلبانه، واردات ناجور و لگدمال تولید داخل در زیر سم ستوران وارداتچی، ایستاده ایم هجمه هایی علیه ما راه انداخته اند اما پیوند ما و بسیج، ناگسستنی است. وزارت بهداشت و بسیج، جزء لاینفک همدیگر هستند.

دکتر نمکی تصریح کرد: همواره گفته ام که بسیج، یک سرمایه ملی است و نابخردانه است اگر مدیری در جمهوری اسلامی ایران از این سرمایه، استفاده مطلوب را نبرد. امروز در یک مرحله ای هستیم که علیرغم همه فشارهای ویروس جهش یافته، شاهد سرازیری قله های رو به سقوط بیماری هستیم. ویروس جهش یافته انگلیسی در عرض دو هفته توانست اروپا را فلج کند و کشور پرقدرت سرمایه داری در اروپا و آمریکای شمالی نداشتیم که بعد از دو هفته از هجمه ویروس، بیمارانشان پشت درب بیمارستانها سرگردان نشوند.

وی یادآور شد: ما و همکاران مان به مردم قول دادیم که نخواهیم گذاشت با لطف خدا مثل مراحل قبل، بیماری در پشت بیمارستانها سرگردان تخت شود و یا دارویی در شهرستانها و در دورترین نقاط برای درمان بیماری نرسد. خوشبختانه اولین گامی که برداشتیم این بود که اعمال غیراورژانسی را در بیمارستانها به تعویق انداختیم که با کمبود تخت روبرو نشویم. بلافاصله در این دوره کوتاه ۶۶ دستگاه اکسیژن ساز به بیمارستانها رساندیم و درمان سرپایی را به شکل گسترده آغاز کردیم و کلینیک های سرپایی را با داروهای ضد ویروس گسترش دادیم تا سربار مراجعه بیماران به بیمارستانها کاهش پیدا کند.

وزیر بهداشت با اشاره به راه اندازی کمیته های ترخیص در دانشگاه های علوم پزشکی و بیمارستانهای کشور، گفت: در این کمیته ها، بیمارانی که نسبتا حال بهتری داشتند، ترخیص می شوند. نیروهای مسلح به ویژه در سپاه و ارتش برای برپایی بیمارستانهای صحرایی در کنار وزارت بهداشت قرار گرفتند که خوشبختانه تا کنون نیازی به آنها نشده اما دلگرمی و پشتوانه ای بود و با لطف و مرحمت الهی در این شرایط، پیک چهارم را با سرافرازی مثل سه پیک قبلی، پشت سر می گذاریم.

دکتر نمکی اظهار داشت: گرچه ویروس جهش یافته قدرت سرایت و کشندگی بالاتری داشت و مهاجم تر بود اما در این پیک، دو و نیم برابر میزان بستری پیک سوم، بیمار بستری داشتیم اما مرگ و میر بیماران گرچه یک مورد از آنها هم زیاد است، خوشبختانه نسبت به بستری و سرپایی، نصف پیک قبلی بود و اینها دستاوردهای بزرگی در جمهوری اسلامی است.

وی خاطرنشان کرد: آنچه که امروز می خواهیم انجام دهیم، فاز جدیدی از طرح شهید حاج قاسم سلیمانی است و شامل اضافه شدن چند حرکت جدید است که مذاکراتی با رییس بسیج جامعه پزشکی داشته ایم و به مجموعه اقدامات قبلی اضافه کردیم. اول اینکه باید بتوانیم در بُعد نظارت از مجموعه ذی قیمت بسیج، کمک بیشتری بگیریم. دوم اینکه بتوانیم در قرنطینه بیماران و مبتلایان مثبت، از ظرفیت بسیج کمک بگیریم و افرادی که دچار ابتلا به ویروس هستند، سرگردان و جابجا نشوند تا دیگران را آلوده کنند.

وزیر بهداشت تاکید کرد: با حرکتی که در واکسیناسیون شروع کرده ایم و با واردات انبوه واکسن در این ماه و ماه آینده و واکسن تولید داخلی که به شکل گسترده استمرار پیدا خواهد کرد، تمامی گروه های هدف را بر اساس سند ملی واکسیناسیون کووید۱۹، واکسینه می کنیم. ظرفیت ما در بسیج برای بیماریابی خانه به خانه، قرنطینه و مراقبت در منزل و یا نقاهتگاه ها و واکسیناسیون بسیار بالا است.

نمکی افزود: واکسیناسیون در محل هایی که تجمع کمتری داشته باشیم انجام می شود اما برای واکسیناسیون سالمندان و بیماران صعب العلاج و بیمارانی که قادر به حرکت برای تزریق واکسن نیستند، می توانیم از ظرفیت مجاهدانه و دلسوزانه بسیج استفاده کنیم و یکی از آرزوهای بنده این است که تجربه ای که با سازمان بسیج در ۳۰ سال پیش در ریشه کنی فلج اطفال داشتیم، با تجربه کنترل و مهار کووید۱۹ با بسیج به سرانجام برسد.

وزیر بهداشت بیان داشت: روز ۱۰ دی ماه سال گذشته نامه ای را در ۱۰ بند به روسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور نوشتم و قید کردم که مبادا کاهش موارد بیماری و مرگ و میر، عامل فریبنده ای شود که از برادران مجاهد در بسیج، فاصله بگیرید. این نیروی ستودنی که پیوند ما و بسیج ایجاد کرده را باید برای روزهای پربحرانی که خدایی ناکرده ممکن است در پیش داشته باشیم را حفظ کنیم و از این ظرفیت برای هر پدیده نوظهوری که می تواند کلیت نظام را تهدید کند، باید به خوبی استفاده کنیم.

وزیر بهداشت گفت: سالروز شهادت حضرت علی(ع) و سالروز ضربه هولناک شمشیر آلوده به زهر کین و کج فهمی را بر ستون عدالت، عشق و محبت، تسلیت می گویم و برای همه در شبهای قدر، آرزوی استجابت دعا دارم. روز معلم را به همه معلمان کشور تبریک می گویم. اولین آموزگار خلقت، پروردگار بود که با قلم انسان را آموخت آنچه که نمی دانست. اولین واژه ای که خداوند به بشر آموخت، عشق بود که امروز ما و عزیزان را به هم پیوند داده که در مدرسه عشق یعنی بسیج، باهم کار کنیم.

دکتر نمکی خاطرنشان کرد: از همراهی همه عزیزان در سازمان بسیج و سپاه در قالب طرح سردار رشید اسلام، شهید حاج قاسم سلیمانی تشکر می کنم و خدا را شاکریم که در گام هایی که باهم برداشتیم، توفیقات زیادی حاصل شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار