رئیس بخش زلزله‌شناسی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی:

زلزله گناوه تاکنون 58 پس‌لرزه داشته است؛ تداوم پس‌لرز‌ه‌ها تا 100 روز

تهران (پانا) - رخداد زلزله 5.9 ریشتری روز گذشته در بندر گناوه استان بوشهر تا صبح امروز 58 پس لرزه داشته است.

کد مطلب: ۱۱۷۸۶۷۷
لینک کوتاه کپی شد
زلزله گناوه تاکنون 58 پس‌لرزه داشته است؛ تداوم پس‌لرز‌ه‌ها تا 100 روز

علی بیت‌اللهی، رئیس بخش زلزله‌شناسی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی در کانال تلگرامی خود نوشت: تا ساعت ۴:۲۶ روز ۳۰/۱/۱۴۰۰، ( ۱۷ ساعت بعد از رخداد زلزله ۵.۹)، براساس داده‌های مرکز لرزه‌نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، ۵۵ پسلرزه با بزرگی ۲.۵ و بالاتر در محدوده مه‌لرزه‌ای زلزله ۵.۹ گناوه روی داده است. بزرگترین پسلرزه ۴.۷ و در ساعت ۰۲:۴۷:۴۵ روز ۳۰ فروردین(حدود ۱۶ ساعت بعد از رخداد اصلی) روی داد. تعداد ۹ پس‌لرزه با بزرگی ۴ و بالاتر از آن و ۳۲ پسلرزه با بزرگی بین ۳ تا ۴ و بقیه کوچکتر از ۳ هستند. واضح است که پس‌لرزه‌های خردتر از ۲.۵ نیز در منطقه مکررا رخ می‌دهند اما دسترسی به داده‌های برخط آنها مقدور نیست.

این تعداد از پس‌لرزه‌ها و بزرگی آنها برای زلزله ۵.۹ قابل تامل بوده و معرف تجمع تنش بالاتری است که به‌دلیل خصوصیات زمین شناختی لایه‌های با الاستیسیته بالای محدوده، سیر رهائی انرژی با رخداد پس‌لرزه‌ها به‌صورت تدریجی صورت گرفته است. به‌نظر می آید که در شمال بندرگناوه و در امتداد گسل پیش ژرفای زاگرس، پتانسیل رخداد بزرگتر از زلزله ۵.۹ نیز وجود داشته است که رخداد پسلرزه های با بزرگی ۴.۷، ۴.۵ موید آنست.

نمای کلی پراکنش ۵۸ پسلرزه زلزله ۵.۹ بندرگناه بر اساس بزرگی آنها در شکل فوق نشان داده شده است. در شکل قبلی نیز(قسمت۱) طیف رنگی بر مبنای زمان رخداد پس‌لرزه ها با نمایش بزرگی به‌صورت سایز دایره‌ها است.

محدوده توزیع پوشش پس‌لرزه‌ها حدود ۲۰*۲۰ کیلومتر (A=۴۰۰ km^۲) ، عمق پس‌لرزه‌ها عموما ۱۰ کیلومتر گزارش شده است که مسلما عاری از خطا نیست. طول گسیختگی بر این اساس حداکثر ۲۰ کیلومتر برآورد می‌شود. بر اساس رابطه ولز-کوپراسمیت این طول می‌تواند زلزله‌ای با بزرگی ۶ را ایجاد کند. براساس نمودارهای نوپوف دوام پس‌لرزه‌ها حدود ۱۰۰ روز در شعاع ۵۰ کیلومتری اطراف زلزله اصلی تخمین زده می‌شود.

این تعداد تا ساعت ۵ بامداد به ۵۸ پس‌لرزه رسیده است. این تعداد از پس‌لرزه‌ها برای بزرگی ۵.۹ در این منطقه بسیار قابل ملاحظه است. طیف رنگی نشان داده شده در شکل، تایم لپس رخداد پس‌لرزه‌ها و سایز آنها معرف بزرگی است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار