۱۲۰ هزار مراجعه برای انحصار وراثت سهام عدالت
تهران (پانا) - سخنگوی آزادسازی سهام عدالت اعلام کرد مشمولان سهام عدالت با انتخاب افراد اصلح در هیات مدیره شرکت های سرمایه گذاری استانی، آینده این شرکت ها را تضمین می کنند.
به گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی، فهیمی در در نشستی با موضوع انتخابات شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت برگزار شد اظهار داشت: بعد از آن که در مرحله نخست سهامداران روش های مستقیم و غیر مستقیم اداره سهام عدالت را انتخاب کردند، در مرحله دوم حدود ۱۹ میلیون نفر توانستند معاملاتشان را انجام دهند، در مرحله سوم شرکتهای سرمایهگذاری استانی به لحاظ ساختار سرمایه تجدید ساختار شدند و در سامانههای بورس و سپرده گذاری مرکزی ثبت شدند، در مرحله چهارم امکان معامله آنها فراهم شد و در نهایت در آخرین روزهای سال ۹۹ توزیع سود مشمولان نیز انجام شد و برای نخستین بار در سهام عدالت، توزیع سود بر اساس تعداد سهامی که هر سهامدار در روش مستقیم یا غیر مستقیم داشت سود به آن تعلق گرفت و ۵۰ درصد از سود در حساب مشمولان سهام کارسازی شد.
سخنگوی آزادسازی سهام عدالت افزود : در حال حاضر وارد ششمین مرحله آزادسازی سهام عدالت شده ایم که با برگزاری مجامع الکترونیکی و انتخاب اعضای هیات مدیره سازماندهی شرکتهای سرمایهگذاری استانی این بار به لحاظ مدیریتی صورت می گیرد تا بر اساس هدف مقام معظم رهبری، مدیریت، مالکیت و انتقال داراییها سهام عدالت به مشمولان سهام عدالت واگذار شود.
وی گفت : اکنون در یک مرحله حساس طرح آزادسازی سهام قرار داریم که باید اعضای هیات مدیره این شرکت ها انتخاب شود تا این شرکت ها از هر نظر مدیریت دارایی ها را برعهده بگیرند.
سخنگوی آزادسازی سهام عدالت تصریح کرد : بر این اساس در هفته های آینده مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده این شرکت ها تشکیل می شود تا اعضای هیات مدیره تشکیل شود و هر کدام از این شرکت ها ۵ عضو اصلی و ۲ عضو علی البدل خواهند داشت که بنابراین در مجوع ۱۶۰ عضو هیات مدیره در شرکت های سرمایه گذاری استانی خواهیم داشت تا مدیریت این شرکت را بر عهده بگیرند.
فهیمی درباره شرایط ثبت نام متقاضیان برای عضویت در هیات مدیره شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت گفت : اولین شرطی که وجود دارد داشتن سابقه تحصیلی با مدرک کارشناسی از یکی از مراکز آموزش عالی است که همراه با سوابق اجرایی موثری در این زمینه باشد.
وی تصریح کرد: همچنین می بایست رشته تحصیلی مرتبط با مدیریت یک شرکت سرمایه گذاری باشد ترجیحا رشته های مدیریت، مالی، حسابداری، حقوق، اقتصادی یا رشته های مرتبط با اولویت دارند اما افرادی که رشتههای تحصیلی دیگر غیر از این رشته های مرتبط دارند، می بایست سوابق اجرایی قابل توجهی داشته باشند.
فهیمی گفت: شرط اولیه اعلام آمادگی متقاضیان ثبت نام در سامانه ستان (Setan.ir) است که به صورت الکترونیکی صورت می گیرد و یا اگر افراد تمایل دارند به صورت حضوری از طریق مراجعه به ادارات کل امور اقتصادی استان با تکمیل فرم های مورد نظر ثبت نام خود را انجام دهند.
وی در خصوص بررسی صلاحیت های متقاضیان نیز گفت؛ بر اساس آخرین مصوبه شورای عالی بوری در هفته گذشته، این امکان را فراهم شد که کمیته صلاحیت از یک کمیته به ۱۰ کمیته افزایش پیدا کند تا در یک دوره زمانی خیلی کوتاه تر این بررسی صلاحیت انجام شود و کسانی که مدرک کارشناسی مرتبط مثل مالی، حسابداری و اقتصاد دارند و سوابق اجرایی مرتبط را نیز دارا هستند و حداقل نصاب نمره را کسب کنند.
در نهایت و در پایان تعیین صلاحیت ها نکته مهم این است که مشمولان میلیونی سهام عدالت باید از بین کاندیداها، اصلح ترین را به عنوان اعضای هیات مدیره انتخاب کنند تا آینده سرمایه گذاری های خود را در یک مسیر رو به رشد و توسعه ای قرار دهند.
فهیمی اظهار داشت: از ابتدای واگذاری سهام عدالت تاکنون ۲.۵ میلیون نفر فوت کردهاند و برای تعیینتکلیف سهام این افراد نیاز به انحصار وراثت وجود دارد که تاکنون فقط ۱۲۰ هزار نفر مراجعه و انحصار وراثت ارائه کردهاند.
وی همچنین در مورد سؤالی مبنی بر اینکه چه لزومی دارد که سهامداران عدالت در سامانه سجام ثبتنام کنند، گفت: براساس مقررات مقابله با پولشویی، هر کسی که میخواهد خدمتی دریافت کند باید احراز هویت شود .
مدیرعامل سمات افزود: سامانه جامع اطلاعات مشتریان یا همان سجام در واقع تنها سامانهای در کشور است که شناسایی و احراز هویت مشتری را به صورت غیرحضوری و الکترونیکی انجام میدهد و در این سامانه حداقلهای مورد نیاز برای قانون مبارزه با پولشویی رعایت شده است و سوابق این افراد از نظر هویتی و مشخصات آنها نگهداری میشود.
فهیمی همچنین با بیان اینکه شرایط کرونا و لزوم فاصلهگذاری اجتماعی ایجاب میکند که مردم کمتر در محافل حضور پیدا کنند، گفت: برای احراز هویت در سجام، امکان احراز هویت با هوشمصنوعی و از طریق الکترونیکی وجود دارد، اما در عین حال ۲ هزار دفتر کارگزاری در سراسر کشور و نیز شعب منتخب بانکها و دفاتر پیشخوان دولت الکترونیک برای احراز هویت مشمولان سهام عدالت و مشتریان بورسی وجود دارد. ثبتنام در سجام کاملاً رایگان است، اما در دفاتر پیشخوان مبالغی برای احراز هویت گرفته میشود.
وی همچنین در مورد واریز سود سهام عدالت گفت: برای اولین بار توزیع سود از طریق مکانزیم بازار سرمایه انجام شد و نه براساس هر نفر رقم معین، بلکه براساس هر نفر به میزان تعداد دارایی، مقدار مشخصی بود، برای سهامداران عدالت به روش مستقیم یا غیرمستقیم در ۳۶ شرکت بورسی واگذار شد.
وی گفت: در مرحله اول ۵۰ درصد از سودهای دریافتی از ۳۶ شرکت سرمایهپذیر دریافت شده و به صورت تجمیعی براساس تعداد سهام هر فرد واریز شد و ۵۰ درصد بقیه سود هم در آینده نزدیک که از شرکتهای سرمایهپذیر دریافت شود، به حساب مشمولان دارنده سهام عدالت واریز میشود.
تقسیم سود شرکت ها
مدیرعامل سمات همچنین در مورد سود ۱۳ شرکت غیربورسی سهام عدالت گفت: این شرکت ها هنوز سودی تقسیم نکردهاند و زمانی تقسیم میشود که در مجامع شرکت ها سود شناسایی و برای توزیع بین سهامداران مشخص شود.
عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی درباره فروش سهام عدالت گفت: تاکنون ۳.۲ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت بخشی از سهام خود را فروختهاند و برای این منظور ۱۳ هزار میلیارد تومان پول فروش سهام عدالت را دریافت کردهاند. فروش سهام عدالت با بقیه سهام فرقی ندارد و اکنون افرادی که درخواست فروش سهام خود را دادهاند، تا زمانی که سهام آنها در بازار خریدار ندارد، این سفارشها تجمیع شده و بعداً که فروخته شد، پول آن به حساب افراد واریز میشود.
فهیمی همچنین گفت: حدود ۴ تا ۵ هزار نفر افرادی هستند که در مورد فروش سهام عدالت خود سؤال دارند که مرتب با شماره ۱۵۶۹ شرکت سرمایهگذاری تماس میگیرند و مشکلات خود را برطرف میک نند. همچنین ۷۰۰ هزار نف راز متقاضیان فروش سهام عدالت این درخواست خود را لغو کرداند و ما از بتدا گفتهایم سهام عدالت برای نگه داشتن است و توصیه میشود به مردم که سهام خود را نفروشند و از عایدی آن استفاده کنند.
وضعیت کارت اعتباری دارندگان سهام عدالت
مدیرعامل سمات همچنین در مورد اعطای کارت اعتباری برای دارندگان سهام عدالت گفت: اعطا ی کارت اعتباری دو بخش دارد که یکی زیرساخت آن برای امکان توثیق این سهام به صورت مکانیزه است که این امکان فراهم شده و بانک ها میتوانند سهام عدالت افراد را وثیقه بانک بگیرند. بخش دوم، تأمین اعتبار برای کارت اعتباری است که باید انجام شود و تاکنون دو بانک ملی و تجارت این امکان را فراهم کرده و تسهیلاتی برای مشمولان سهام عدالت درنظر میگیرند و معادل ۵۰ درصد ارزش روز سهام عدالت افراد، کارت اعتباری خرید دراختیار مشتریان قرار میدهند. بقیه بانکها هم به تدریج به این کار ملحق میشوند.
فهیمی تأکید کرد: کسانی که بخشی از سهام عدالت خود را فروختهاند کارت اعتباری به آنها تعلق نمیگیرد و از ۴۹ میلیون نفر سهام عدالت حدود ۳.۲ میلیون نفر که بخشی از سهام خود را فروختهاند، نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
وی اضافه کرد: کارتهای اعتباری تا یک ماه بدون سود خواهد بود و بیش از یک ماه تبدیل به وام سه ساله با سود ۱۸ درصد میشود که دارندگان کارت اعتباری میتوانند از پایانههای فروش تعیین شده استفاده کنند.
وی گفت: کسانی که در زمینه سهام عدالت سؤالی دارند به مرکز پیام شرکت سپردهگذاری با شمارهگذاری ۱۵۶۹ تماس بگیرند و مشکلات خود را بیان کنند.
مدیرعامل سمات همچنین در مورد اینکه آیا الزامی برای واریز سود شرکتها از طریق سجام وجود دارد، گفت: برای شرکتهای مشمول سهام عدالت الزام وجود دارد، اما برای بقیه شرکتهای بورسی هنوز الزامی نیست و اختیاری است، توصیه میشود سود سهام شرکتها را به صورت متمرکز از طریق سجام واریز کنند تا مردم در شرایط کرونایی در بانک ها معطل نشوند.
ارسال دیدگاه