با افزایش آبهای سطحی، بیماری انگلی فاسیولا نیز در گیلان شایع می شود

رشت (پانا) - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرد با افزایش آبهای سطحی بیماری انگلی فاسیولا نیز در گیلان شایع شده است.

کد مطلب: ۱۱۷۶۴۸۴
لینک کوتاه کپی شد
با افزایش آبهای سطحی، بیماری انگلی فاسیولا نیز در گیلان شایع می شود

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی گیلان، آبتین حیدرزاده با اشاره به شیوع بیماری فاسیولا در گیلان گفت: این بیماری که از طریق آب آلوده به انگل فاسیولا وارد بدن انسان می شود، تاکنون ۵۰ نفر را در گیلان آلوده کرده است.
حیدرزاده با اشاره به اینکه این بیماری همه ساله در بهار در گیلان شایع می شود، تصریح کرد: فاسیولا بیشتر در شهر رشت و اطراف آن که مصرف نعناع وحشی زیاد است شایع می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان با اشاره به اینکه این بیماری قابل درمان و کنترل است، گفت: برای درمان این بیماری نیازی به بستری وجود ندارد و بیماران با مراجعه به موقع به پزشک و مصرف دارو درمان می شوند.

حیدر زاده با تأکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی در مصرف سبزی‌های محلی و معطر نظیر چوچاق و درار، افزود: برای پیشگیری از فاسیولا باید سبزی‌های محلی را یا به صورت خشک، جوشانده و یا ضد عفونی شده در سرکه سفید نگهداری کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به وجود روان آب‌ها در گیلان و احتمال استفاده برخی از خانواده ها از آن به جهت تأمین آب شرب خود، گفت: به‌هیچ ‌وجه نباید از روان آب‌ها و یا آب‌های سطحی قبل از جوشاندن آن استفاده کرد.
وی از دامداران خواست به توصیه سازمان دامپزشکی توجه کرده و برای کم کردن تخم انگل فاسیولا در محیط ‌زیست، دام‌های کوچک و بزرگ خود را سالی دو بار درمان کنند.
برای استفاده از درار هم بهتر است ابتدا آن را ۵ روز در فریزر نگهداری کرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار