۱۰۵ هزار هکتار از نخلستانهای برای کشف آفت جستجو شده است
تهران (پانا) - معاون سازمان حفظ نباتات کشور اعلام کرد در سال زراعی جاری از ۱۵۳۵ نفر نخل آلوده به آفت وارداتی سوسک سرخرطومی خرما در چهار استان کشور، ۱۴۰۴ نفر نخل با انجام مبارزه تیمار و ۱۳۱ مورد امحا شد.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، مهدی قائمیان گفت: تاکنون در سطح ۱۰۵ هزار هکتار از نخلستانهای استان سیستان و بلوچستان، فارس، هرمزگان و جنوب کرمان عملیات ردیابی و پایش برای شناسایی سوسک خرطومی خرما اجرا شده و این عملیات توسط کارشناسان ما ادامه دارد.
وی افزود: از سه ماه پیش نخستین مورد آفت سوسک سرخرطومی خرما در استان فارس مشاهده و بلافاصله عملیات شناسایی و مبارزه آغاز شد.
معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات کشور با بیان این که سوسک سر خرطومی خرما از طریق قاچاق یا به صورت غیر قانونی پاجوش خرما وارد کشور شده است، از باغداران خواست از پاجوش خرما که دارای گواهی بهداشت هستند، استفاده کنند.
وی در عین حال توصیه کرد که باغداران برای جلوگیری از آلودگی نخلستانهای خود به این آفت، بهداشت باغ را رعایت کنند.
قائمیان افزود: اگر بهداشت باغ رعایت شود، حدود ۷۰ درصد مشکل مربوط به آفات نخلستانها برطرف میشود.
وی گفت: حدس می زنیم پاجوشهای آلوده از کشورهای عربی و کشورهای حاشیه خلیج فارس به صورت غیر قانونی وارد کشور شده باشد.
معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: اغلب صاحبان نخلستانها در کشورهای عربی کار میکنند و هنگام بازگشت با خود یک یا دو پاجوش خرما برای کاشت در باغ یا در حیاط خانه خود میآورند و این در حالی است که یک پاجوش آلوده میتواند کل منطقه را آلوده کند.
وی خاطرنشان کرد: شناسایی سوسک سرخرطومی خرما زمانبر است و به نیروی کارشناسی زیادی نیاز دارد.
ارسال دیدگاه