کدام گیاهان قبل از مصرف، باید پخته شود؟
تهران (پانا) -خام گیاه خواری شاید دارای ارزش غذایی باشد، اما سبزیهایی هم وجود دارد که پختن آنها، باعث افزایش ارزش غذایی شان می شود.
بهگزارش آوای سلامت، برای پخت اکثر سبزیجات، توصیهها بر این است که آنها را بخارپز یا با چربیهایی مانند روغن کتان، روغن زیتون و ... طبخ کنید. اضافه کردن چربی های سالم به این سبزیجات، جذب ویتامینها و مواد معدنی موجود در آنها را در بدن چند برابر میکند:
گوجه فرنگی:
اگر میخواهید از خواص لیکوپن موجود در گوجه فرنگی که یک آنتی اکسیدان با خواص ضد التهابی است، بهره ببرید، آن را بپزید. شما در هنگام مصرف گوجه فرنگی به صورت خام فقط ۴ درصد از لیکوپن آن را به بدن میرسانید. لیکوپن موجود در گوجه فرنگی پخته به راحتی جذب بدن می شود.
هویج:
سطوح بتاکاروتن که نوعی آنتی اکسیدان بوده و در بدن تبدیل به ویتامین آ میشود، در هویج پخته شده چند برابر افزایش می یابد.
اسفناج:
حجم اسفناج با پخته شدن کاهش می یابد و شما می توانید مقدار بیشتری از آن را بخورید. اسفناج همچنین دارای اسید فولیک است که به تقویت سیستم عصبی کمک می کند. سطح اسید فولیک اسفناج با پختن این سبزی بیشتر حفظ می شود.
مارچوبه:
اگر می خواهید فیبر بیشتری از طریق مصرف این سبزی به بدن برسانید، آن را طبخ کنید. تقریبا مانند گوجه فرنگی، مارچوبه دارای دیواره های ضخیم سلولی است که باید به وسیله گرما تجزیه شود. در این صورت تمام مواد مغذی سالم آن جذب بدن می شوند.
کدو حلوایی:
جذب آنتی اکسیدانها و بتاکاروتن موجود در کدو حلوایی با پخته شدن آن بیشتر می شود.
بروکلی:
بروکلی جزو خانواده کلمهاست و خواص آنتی اکسیدانی آن بسیار معروف است. همچنین بروکلی منبع غنی لوتئین و توکوفرول است. این ترکیبات شیمیایی، با کاهش التهاب در رگ های خونی بدن، خطر سرطان را کاهش می دهد. بهترین شیوه برای پخت کلم بروکلی، آب پز و بخارپز کردن آن است که با این شیوه خواص کاروتنوئید، لوتئین و فیتوئن های آن تقویت می شود.
سیب زمینی:
اینطور ثابت شده که مصرف سیب زمینی پخته و یا آب پز شده قند خون را به طور موثری کنترل می کند. در حالی که مصرف سرخ کرده آن کاملا اثر معکوس روی قند خون داشته و به هیچ وجه توصیه نمی شود.
ارسال دیدگاه