مهرماه ۹۹؛ موج سوم کرونا آغاز شد

مهم‌ترین اخبار حوزه اجتماعی در مهرماه ۹۹ را مرور کنید

تهران (پانا) - شکل‌گیری موج سوم کرونا در کشور، قرار گرفتن ۳۰ استان در وضعیت هشدار بیماری، اعلام شماره حساب واریز جرایم کرونا، جلوگیری از نامگذاری خیابانی به نام «شجریان» و نگرانی از ازدواج سالانه ۳۰ هزار دختر زیر ۱۴سال بخشی از مهم‌ترین رویدادهای مهرماه سال گذشته بود.

کد مطلب: ۱۱۷۳۴۵۳
لینک کوتاه کپی شد
مهرماه ۹۹؛ موج سوم کرونا آغاز شد

هفتمین ماه سال ۹۹ شاهد حوادث و رویدادهای بسیاری در حوزه اجتماعی بود که مهم‌ترین این رویدادها در ادامه آمده است:

افزایش روند ابتلا به کرونا در کشور

ویروس کرونا از ابتدای شیوع تاکنون نشان داده که کاملا خود را با رفتار جامعه هماهنگ می‌کند و هرچه میزان استفاده از ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی کم باشد، میزان ابتلا و بستری به این ویروس افزایش خواهد داشت. این موضوع را سخنگوی وزارت بهداشت نیز تاکید کرده است. سیماسادات لاری در مهرماه سالی که گذشت از افزایش روند ابتلا و بستری ناشی از کرونا در کشور خبر داد و اعلام کرد که استفاده از ماسک از سوی مردم و شاغلان صنوف و صنایع کاهش محسوس یافته است. لاری با اشاره به کاهش محسوس رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک از سوی مردم، تاکید کرد که بر اساس آخرین بررسی‌ها و آمارهای به روز شده در حوزه بهداشت محیط، میزان استفاده از ماسک توسط مردم در مراکز و اماکن عمومی ۵۹.۱۲ درصد گزارش شده که با کمال تاسف شاهد کاهش ۱۶.۴۵ درصدی میزان استفاده از ماسک نسبت به هفته قبل از آن هستیم. همچنین میزان استفاده از ماسک در وسایل نقلیه عمومی ۶۴.۲ درصد گزارش شده که کاهش ۸.۳ درصدی را نشان می‌دهد. به گفته او، آخرین آمارها نشان می‌دهد که میزان استفاده از ماسک توسط شاغلان صنوف و صنایع ۶۳.۲۵ درصد و توسط کارمندان اداره‌ها و بانک‌ها ۸۲.۱۶ درصد است که متاسفانه شاهد روند کاهشی محسوس در میزان استفاده از ماسک در این گروه‌ها نیز هستیم.

آغاز موج سوم کرونا

سعید نمکی، وزیر بهداشت مهرماه ۹۹ از آغاز موج سوم بیماری کرونا در کشور خبر داد و گفت که موج دوم بیماری مهار و تا حد زیادی کنترل شد، اما متاسفانه به دلیل عدم رعایت‌ها، شعله‌های جدیدی از بیماری را مشاهده شده است. در حالی که ممکن است ۹۰ درصد افراد نکات بهداشتی را رعایت کنند با عدم رعایت همان ۱۰ درصد، حداقل‌ها می‌توانند حداکثرهارا زیر سوال ببرند. همچنین بحران کرونا به حدی رسیده بود که پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به پیک سوم کرونا و با بیان اینکه چیزی به اسم سرماخوردگی نداریم و هر علامت تنفسی مطمئنا کروناست، گفت که موج سوم کرونا شروع شده، حداقل تا چهار ماه آینده باید برای جلوگیری از فاجعه‌ جدید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده و حواس خود را سرگرم اخبار واکسن و دارو نکنیم. همچنین طبق تخمین دکتر حریرچی، در آبان ماه مرگ و میر ناشی از کرونا به ۶۰۰ نفر در روز می‌رسد.

شکسته‌شدن رکورد ابتلا و فوتی کرونا

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، رکورد آمار مبتلایان و فوتی‌های کرونا در ۸ ماه گذشته در نیمه مهرماه شکسته شد و فقط در یک شبانه‌‌روز ۲۳۹ نفر جان خود را از دست دادند و ۴ هزار و ۱۹ نفر نیز به این بیماری مبتلا شدند.

اعلام شماره حساب واریز جرایم کرونا

در پی مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر جریمه مالی افراد یا صنوفی که شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند یا از زدن ماسک در مکان‌های عمومی خودداری می‌کنند، وزارت بهداشت شماره حساب متمرکز برای واریز این جریمه‌ها را به دولت اعلام کرده است و همه وجوه حاصل از این جرایم در مسیر مدیریت پیشگیری و مقابله با این بیماری در کشور هزینه خواهد شد. شماره حساب شبا IR۳۲۰۱۰۰۰۰۴۱۰۱۰۳۳۱۳۸۱۶۰۰۹۹ نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بنام پرداخت سایر منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به این امر اختصاص یافت.

جلوگیری از نامگذاری خیابانی به نام شجریان

۲۷ فروردین ماه سال ۹۸ اعضای شورای شهر تهران با نامگذاری بلوار فلامک جنوبی و شمالی در منطقه ۲ به نام «محمدرضا شجریان» موافقت کردند. در مهرماه ۹۹ پس از گذشت یک سال و نیم از مصوبه شورا نامه‌ای محرمانه افشا شد که نشان داد در همان مقطع محسن هاشمی، رئیس شورا از شهردار تهران خواسته که مصوبه را اجرا نکند. محسن هاشمی در مهرماه و در واکنش به انتشار نامه‌ جلوگیری از نامگذاری خیابانی به نام استاد شجریان گفت که این موضوع بسیار قدیمی و مربوط به یک سال پیش است. در شورا درباره آن صحبت شد و به این دلیل که کار جنبه تخریبی داشت به این نتیجه رسیدیم که سخنگوی شورای شهر با قاطعیت به این موصوع پاسخ دهند و روشنگری کنند. هاشمی تاکید کرد: در نامه نوشته نشده که موضوع منتفی است، بلکه نوشته شده برای اینکه این موضوع حل شود صبر کنید و فکر نمی‌کنم نگرانی درباره این موضوع وجود داشته باشد و نگران نشوید.

واکنش به اوباش گردانی در تهران

طرح برخورد با اراذل و اوباش در دستور کار نیروی انتظامی قرار گرفت و هر چند وقت یکبار اجرا می‌شود. نیروی انتظامی از ابتدای شهریورماه طرح برخورد با اراذل و اوباش را به طور جدی در دستور کار قرار داده است و یکی از روش‌هایی که در برخورد با این افراد دارد، گرداندن آنها در محل وقوع جرم است. مهرماه ۹۹ تصاویر و فیلم‌هایی از گرداندن افرادی تحت عنوان اراذل و اوباش به دست نیروهای انتظامی در محله مشیریه تهران خبرساز شد. افرادی که سوار بر ماشین‌های انتظامی با دستبند و پابند از میان جمعیت عبور داده می‌شدند‌. به گفته نیروی انتظامی، این افراد اراذل و اوباش شناسنامه‌دار محلات هستند و هدف از این کار درس عبرت برای دیگر کسانی است که نظم جامعه را بر هم می‌زنند. انتشار این تصاویر در فضای مجازی با واکنش‌های مختلفی همراه شد. این موضوع باعث شد تا ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه به دادستان تهران دستور دهد تا در خصوص مصادیق تعدی از قانون و نقض حقوق شهروندی، با متخلفین اعم از بازپرس و یا مامورین برخورد شود. رییس قوه قضاییه ضمن تاکید بر برخورد قاطع و بی امان با اراذل و اوباش، حکم به تشهیر را صرفا در صلاحیت دادگاه و آنهم در چارچوب قوانین و مقرارت می‌داند که تعرض به متهم ولو اوباش قطعا مجاز نیست.

نگرانی از ازدواج سالانه ۳۰ هزار کودک

مساله ازدواج دختران زیر ۱۳ سال یکی از دغدغه‌های فعالان مدنی و متولیان حوزه خانواده است که بارها نگرانی از ازدواج این دختران مطرح شده است. معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری در هفته‌ای که گذشت گفت: طبق آمار، ازدواج دختران زیر ۱۴ سال حدود ۳۰ هزار در سال بیان شده است، ازدواج دختر ۱۵ یا ۱۶ ساله‌ای که به بلوغ فکری و جسمی رسیده باشد ایرادی ندارد اما دختران زیر سن ۱۳ سال کودک محسوب می‌شوند و مشکلات متعددی را نظیر خرید و فروش دختران به همراه خواهد داشت. وی با بیان اینکه به دنبال افزایش سن ازدواج نیستیم، گفت: طبق آمار، ازدواج دختران زیر ۱۴ سال حدود ۳۰ هزار در سال بیان شده است، ازدواج دختر ۱۵ یا ۱۶ ساله‌ای که به بلوغ فکری و جسمی رسیده باشد ایرادی ندارد اما دختران زیر سن ۱۳ سال کودک محسوب می‌شوند و مشکلات متعددی را نظیر خرید و فروش دختران به همراه خواهد داشت. ازدواج دختران زیر ۱۳ سال می‌تواند مشکلات عدیده روحی را به همراه داشته باشد و وقتی دختران کمتر از ۱۳ سال از حقوق اجتماعی نظیر دریافت گواهینامه برخوردار نیستند، چگونه می‌توانند ازدواج کنند؟. معاونت امور زنان و خانواده در این راستا درکنار مسایل مربوط به خانواده و صیانت و کرامت مقام خانواده در باب اهمیت به دختران جوان و آموزش کودک و الگو سازی در آموزش و پرورش فعالیت‌هایی را انجام داده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار