مطهری:
پالرمو بعد از تایید شورای نگهبان باید به دولت ابلاغ میشد
تهران (پانا) - نایب رییس مجلس دهم، ارتباطات خود با اصلاحطلبان را بیشتر دانسته و میگوید اصلاحطلبان خیلی بیشتر من را به جلساتشان دعوت میکنند، اصولگرایان وقتی با کسی قطع رابطه میکنند وی را در صف دشمن قرار میدهند.
به گزارش ایرنا، «علی مطهری» که به صورت رسمی نامزدی خود را برای انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده است با تبریک سال نو درباره ارزیابی خود از میزان مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰، اظهار داشت: فکر میکنم انتخابات خوب و با مشارکت قابل قبولی خواهیم داشت و به انتخاباتی پرشور و با مشارکت بالا امیدوارم.
نماینده مردم تهران در مجلس دهم افزود: هرجا مردم احساس کنند حضورشان در آینده انقلاب و کشور موثر است، وارد میشوند. فکر میکنم میزان بالای مشارکت مردم در آینده اقتصادی و سیاسی کشور موثر است و مردم هم این مسائل را درک میکنند. واقعیت این است که حضور موثر مردم در انتخابات جایگاه ایران در دنیا را ارتقا میدهد.
وی خاطرنشان کرد: مردم بهرغم گلایههایی که نسبت به مسائل اقتصادی و معیشتی دارند، مشارکت خوبی خواهند داشت. به نظرم انتخاباتی بالاتر از متوسط خواهیم داشت.
این فعال سیاسی درباره دلایل خوشبینی خود از میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو، گفت: مشارکت پایین در انتخابات مجلس شورای اسلامی (۲ اسفند ۹۸)، تا حد زیادی متاثر از حوادث قبل از آن مانند اتفاقات آبان ۹۸ و سقوط هواپیمای اوکراینی بود. بی اثر بودن نقش مجلس در بحث افزایش بنزین هم مزید بر علت شد و مردم احساس کردند مجلس شورای اسلامی در تصمیمات مهم کشور نقشی ندارد و رایشان در بهبود اوضاع کشور بی اثر است.
شکست ترامپ پیروزی ایران بود
مطهری ادامه داد: اکنون از آن فضا دور شدهایم و از نظر روحی و روانی شرایط بهتر شده است. از طرفی شکست ترامپ، پیروزی ایران بود و هم اکنون گروهی در آمریکا مستقر شدهاند که تصمیم دارند به برجام برگردند. در عین حال طبیعی است که دموکراتهای حاکم بر کاخ سفید هم از طرف نمایندگان و سناتورهای جمهوریخواه و رژیم صهیونیستی تحت فشار هستند و اینطور نیست که بایدن به راحتی بتواند هدف خود را عملی کند.
نماینده مردم تهران در دوره دهم مجلس شورای اسلامی یادآور شد: بایدن و همکارانش به طرفداری از ایران معروف هستند، بنابراین نیاز به فرصت دارند و فکر میکنم باید چند ماه دیگر هم حوصله به خرج داد تا گشایشهایی پیدا شود، همانگونه که در یکی دو ماه گذشته وضعیت فروش نفت ما بهتر شده است. چین نفت بیشتری از ما خریداری میکند، هند در حال آماده شدن است و این تغییرات خود به خود به بهبود نسبی وضع معیشتی مردم کمک میکند. این باعث میشود که مردم احساس کنند این راه ادامه پیدا خواهد کرد.
اگر روابط اقتصادی با جهان بهبود یابد، مردم به نامزد معتدل رای میدهند
مطهری یادآور شد: اگر روابط اقتصادی ایران با جهان بهبود یابد، مردم به نامزدی معتدل و کسی که بتواند راه تعامل ایران با جهان را ادامه دهد رای میدهند، چون به این نتیجه میرسند که شرکت آنها در انتخابات در تغییر اوضاع کنونی موثر باشد. بنابراین فکر میکنم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ متفاوت از انتخابات مجلس یازدهم خواهد بود. اگر مشکل برجام با سرعت بیشتری حل شود، مشارکت بیشتر خواهد شد.
شورای نگهبان سختگیری نکند
مطهری با تاکید بر این که نوع رفتار شورای نگهبان عامل مهم دیگر در افزایش مشارکت است، گفت: اگر شورای نگهبان نسبت به نامزدهایی که نسبت به وضع موجود انتقاداتی دارند، سختگیری نکند و افرادی که مورد توجه مردم هستند بتوانند در انتخابات شرکت کنند و مردم احساس کنند گزینه مورد نظرشان در عرصه رقابتها حضور دارد، میزان مشارکت بالا میرود.
این فعال سیاسی درباره تاثیر تعدد نامزدها در پراکنده شدن آرا و کشیدن شدن انتخابات ریاست جمهوری به دور دوم، اظهار داشت: ممکن است نامزدهای هر گروه فکری با هم ائتلاف کنند در این حالت دو یا سه جناح باهم رقابت خواهند کرد. در کشورهایی که احزاب قوی دارند، این کارها در حزب حل میشود ولی در ایران که انتخابات، حزبی نیست، قابل پیشبینی نیست که چه اتفاقی خواهد افتاد.
عده ای پیروزی خود در انتخابات را تضمین شده میدانند
مطهری درباره دلیل اعلام نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری، گفت: از آنجایی که گروهی از قبل پیروزی خود را تضمین شده و از پیش تعیین شده میدانند، احساس کردم باید وارد شوم. دولت در کشور ما اقتدار ندارد و به همین دلیل همواره نهادها و افرادی در امور دولت دخالت میکنند. معتقدم دولت مقتدر باید در راس قرار گیرد بنابراین نیاز به رییس جمهوری داریم که بتواند مقابل فشارهای بیرونی مقاومت کند.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اغلب کسانی که خود را به عنوان نامزد ریاست جمهوری معرفی میکنند، از ثبات قدم برای مقاومت برابر کارشکنیها و دخالتهای بیرونی در دولت، برخوردار نیستند.
دولتی باید مستقر شود که بتواند قانون اساسی را اجرا کند
مطهری خاطرنشان کرد: دولتی باید مستقر شود که بتواند قانون اساسی را اجرا کند. رییس جمهوری مسوول اجرای قانون اساسی است اما در کشور ما به رییس جمهوری بهایی داده نمیشود و خیلی راحت حقوق او و ملت پایمال میشود. مردم به تفکری رای میدهند که کشور را در مسیری که میخواهند قرار دهد.
نایب رییس پیشین مجلس گفت: یکی از علل جاری نشدن تفکر شخصی که از مردم رای گرفته است، به عدم استحکام شخصیت رییس جمهوری منتخب بر میگردد، چون نمیتوانند به درستی مقاومت کنند. با توجه به آشنایی که طی ۱۲ سال نمایندگی مجلس با امور کشوری پیدا کردم، فکر کردم عرصه ریاست جمهوری جایی است که باید وارد شوم.
هرکدام از جناحها از من حمایت کنند استقبال میکنم
مطهری در پاسخ به این سوال که چه گروهی از شما در انتخابات ریاست جمهوری حمایت خواهد کرد، اظهار کرد: من از ابتدا مشی مشخصی داشتم و برای دسته بندیهای فعلی اصالت قائل نبودم. تفکر سیاسی من ریشه در نظریات امام (ره) و شهید مطهری دارد.
وی افزود: اظهاراتی داشتم که گاه اصولگرایان میپسندند و در مواردی هم اصلاحطلبان از برخی نظرات من حمایت کردهاند. برای مجلس هشتم در لیست اصولگرایان بودم، دیدم آنها مواقعی که باید وارد عمل شوند، نمیشوند که باعث شد به مرور از آنها جدا شوم، در عوض آنها اسم من را در لیست مجلس نهم قرار ندادند و مستقل شرکت کردم و وارد مجلس شدم.
مطهری درباره قرار گرفتن خود در لیست امید در مجلس دهم، گفت: خود اصلاحطلبان اسم من را در لیست امید قرار دادند، در حالی که هیچ درخواستی از آنها نداشتم، البته از آنها تشکر کردم. در واقع من همواره مسیر خودم را رفتهام و در هیچ یک از این دو قالب نیستم. اما هر کدام از این جناحها و احزاب از من حمایت کنند، استقبال میکنم.
وی روابطش را با اصلاحطلبان «بیشتر» دانست و اظهار کرد: اصلاحطلبان خیلی بیشتر مرا در جلسات خود دعوت میکنند. اصولگرایان وقتی با کسی قطع رابطه میکنند او را در صف دشمن قرار میدهند.
امید زیادی به حمایت احزاب ندارم
مطهری در این باره که تاکنون کدام جریان از شما اعلام حمایت کردهاند، بیان کرد: یکی دو پیام برای من از طرف دو حزب آمده بود. امید زیادی به حمایت احزاب نبستهام. البته برخی از این گروهها و تشکلها حمایت یا عدم حمایت خود را به بعد از بررسی صلاحیتها موکول کردهاند. اما در مورد برنامه، اصول کلی آن برای من روشن است که قرار است در دولت چه کارهایی انجام دهم و برای اینکه جزییات آن را بیان کنیم، نیاز به کار بیشتری دارد.
فاصله طبقاتی را کم کنیم
این استاد دانشگاه با بیان اینکه مشکل اصلی مردم وضع اقتصادی آنها است، گفت: خرج بخش بزرگی از مردم به دخلشان نمیرسد و با سختی زندگی میکنند، کسانی که ۳ تا ۴ میلیون حقوق میگیرند و مستاجر هم هستند، واقعا نمیدانم چگونه زندگی میکنند. باید این فاصله طبقاتی را کم کنیم. تا زمانی که رونق اقتصادی شکل نگیرد و پول به اندازه کافی در کشور گردش نداشته باشد، این مشکلات حل نمیشود.
د ر اسرع وقت معضل تحریم را برطرف کنیم
مطهری اضافه کرد: تحریمها به اقتصاد کشور ضربه اساسی زده است، ما اجناس وارداتی را به چند برابر قیمت تهیه میکنیم و این هزینهها از جیب مردم است، بنابراین در اسرع وقت باید این معضل را برطرف کنیم.
نایب رییس پیشین مجلس، راهبرد همه مقامهای کشور را رفع تحریمها دانست و گفت: به هر حال این آمریکا بوده که تخلف کرده و باید به نقطه اول برگردد. منتها نکته ظریفی وجود دارد، ما باید فضا را طوری آماده کنیم که این کار تحقق پیدا کند. مشکل اصلی غربیها نفوذ منطقهای ایران است. در واقع نگران امنیت رژیم صهیونیستی هستند.
مطهری ادامه داد: ما باید هر زمان تاکتیک مختص آن زمان را داشته باشیم. پیامبر اسلام با قبیلهای پیمان صلح میبست و به جنگ قبیله دیگر میرفت. اینکه همزمان در همه جبههها بجنگیم، پیروزی به دست نخواهد آمد.
نماینده پیشین مجلس یادآور شد: تا زمانی که برجام پا بگیرد باید نشان دهیم دنبال آرامش هستیم. آرمانهای ما تغییر ناپذیر است، هیچ وقت نمیتوانیم موضوع فلسطین را فراموش یا نادیده بگیریم ولی باید با تدبیر روابط خود را با کشورهای اسلامی تقویت کنیم و از ظرفیت همه کشورهای اسلامی برای کمک به فلسطین بهره ببریم.
عدهای راضی به برداشته شدن تحریم نیستند
مطهری با بیان این که عدهای راضی به برداشته شدن تحریم و احیای برجام نیستند، یادآور شد: برجام از اول به نفع کشور بوده و الان هم به نفع ما است. این پیکر نیمهجان برجام حداقل دوبار آمریکا را شورای امنیت ناکام کرد. از طرفی رهبر انقلاب هم برجام را قبول دارند، ایشان میفرمایند که کل تحریمها را لغو کنید ما هم به برجام بر میگردیم.
وی اظهار کرد: اگر همه متحد بودیم و حرف و عمل واحدی در روابط خارجی داشتیم به این نقطه نمیرسیدیم. پس از توافق برجام گشایشهای زیادی داشتیم. تورم کم و رشد اقتصادی اتفاق افتاد. میتوانستیم سرمایهگذاریهای مهمی در کشور داشته باشیم که برخی کارشکنی داشتند.
عدالت سوسیالیستی را قبول ندارم/ هر کس به اندازه توان و استعدادش باید پیشرفت کند
فرزند شهید مرتضی مطهری درباره عدالت اجتماعی و بهویژه توزیع یارانههای نقدی، اظهار کرد: عدالت مورد نظر ما اسلامی است. عدالت را به معنای سوسیالیستی قبول ندارم. مردم از نظر تلاش و استعداد متفاوت هستند. عدالت مدنظر من این است که هر کس به اندازه توان، ظرفیت و استعدادی که دارد باید بتواند پیشرفت کند. ولی نباید منجر به اختلاف طبقاتی و شکاف ویران کننده ای شود. در حال حاضر شکاف و اختلافات مالی سرسامآور است.
این فعال سیاسی به شکست تفکر سوسیالیسم مقابل دنیای سرمایهداری اشاره کرد و گفت: اقتصاد و عدالت مدنظر من این است که جامعه مانند میدان مسابقه باشد و هر کس به اندازه تلاشی که میکند بهره ببرد. بخش خصوصی فعال باشد و رقابت میان مردم صورت بگیرد. دولت به ناظر، متولی اقتصاد کشور نباشد مگر در صنایع مادر و اموری که جنبه امنیتی دارد.
مطهری اظهار داشت: به نظر من آنچه از اقتصاد که در دست نهادهای حاکمیت و نیروهای نظامی است باید به مردم و بخش خصوصی واگذار شود. نیروهای مسلح امکاناتی دارند که شاید بخش خصوصی از آن بیبهره است. اشکال ندارد در صورت نیاز به پیشبرد پروژههایی کمک کنند اما نباید احساس مالکیت کنند. اگر اینها را سر و سامان دهیم و دولت هم بسیاری از شرکتهای وابسته خود را به مردم واگذار کند و نظارت کند، میتوانیم اصل رقابت را جاری و پیشرفت کنیم.
وی درباره پرداخت یارانههای نقدی، عنوان کرد: یارانهها تا زمانی که قانون آن وجود دارد باید اجرا شود. ولی معتقدم صرفا باید به بخشی از جامعه کمک کنیم که دچار ناتوانی هستند. مثلا به پدر خانوادهای کمک شود که معلول یا از کار افتاده است. ولی اینکه گفته شود لزوما و ضرورتا باید به همه مردم یارانه داده شود، موافق نیستم.
سیاست تقسیم پول در بلند مدت در جهت منافع ملی نیست
مطهری ادامه داد: به مجلس پیشنهاد کردم این ارقام به افراد نیازمند و تحت پوشش سازمانهای حمایتی داده شود و اگر افراد دیگری هم آسیب پذیرند ثبت نام کنند و مورد بررسی و راستی آزمایی قرار گیرند. در این حالت نه ۴۵ هزار تومان بلکه میتوان کمک قابل توجهی کرد. چون این افراد حق دارند که از بودجه عمومی استفاده کنند و پرداخت به آنها موجه است.
این فعال سیاسی یادآور شد: البته در حال حاضر در برخی روستاها و شهرها واقعا مردم به یارانه نیاز دارند و باید مقداری جلو برویم و وضع اقتصاد بهبود یابد. به هر حال سیاست تقسیم پول را در بلند مدت به نفع مردم و منافع ملی نمیدانم.
مطهری درباره سرنوشت لوایح مرتبط با FATF گفت: این لوایح از دوره محمود احمدینژاد مطرح شده اند. حتی دو مورد از این لوایح (مبارزه با پولشویی و مبازره با کمک مالی به تروریسم) تصویب شد. بعدا لایحه مبازره با پولشویی مجددا در مجلس نهم اصلاح شد و دو لایحه پالرمو و CFT باقی ماند که بحث الحاق به دو کنوانسیون مبارزه با پولشویی و مبازره با کمک مالی به تروریسم در آن مطرح بود.
نایب رییس پیشین مجلس اضافه کرد: عده ای مخالف الحاق به این کنوانسیونها بودند و میگفتند اگر به این کنوانسیونها ملحق شویم دشمن متوجه کارهای مهم ما میشود. لایحه پالرمو را شورای نگهبان هم تایید کرده بود ولی هیات نظارت بر سیاستهای کلی مجمع تشخیص مصلحت نظام ایرادات کلی گرفت. در حالی که بعد از موافقت شورای نگهبان باید به دولت ابلاغ میشد.
مطهری افزود: کار سختی است که بگوییم خاک خوردن این لوایح در مجمع سیاسی و انتخاباتی است. اما با خوشبینی می گوییم مخالفان تصویب این لوایح برای جلوگیری از درز اطلاعات کشور بر عدم تایید آن پافشاری میکنند.
وی ادامه داد: خیلی از کشورها عضو FATF هستند به این کنوانسیونها پیوستهاند ولی کار خود را هم میکنند. اتفاقا ما در حالت عضویت در FATF بهتر میتوانیم تحریمها را دور بزنیم.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی درباره کابینه احتمالی خود تاکید کرد: ما از افراد شایسته، متخصص، با تقوا و دارای هر مذهبی و جنسیتی باید استفاده کنیم. عدالت را باید در این موضوع رعایت کنیم و حق را باید به حقدار بدهیم. نباید کسی که لایق وزارت است، کنار گود بنشیند و تفاوت هم نمیکند چه رویکرد سیاسی و عقیدتی داشته باشد. افراد منیعالطبع را باید پیدا کرد و از آنها دعوت به عمل آورد که در جای مناسب و حوزهای که تخصص دارد، خدمت کند.
فکر سیاسی خواهران و برادرانم به من نزدیک است
مطهری درباره طرز تفکر فرزندان شهید مطهری و اختلاف دیدگاه در این خانواده، گفت: تقریبا همه یک نوع تفکر و وحدت عقیده داریم و در مسایل سیاسی و نگاه اعتقادی هم نظر هستیم. من حضور بیشتری در رسانهها دارم و بقیه اعضای خانواده کمتر در رسانهها حضور دارند. خانواده ما متشکل از سه پسر و چهار دختر است. برادر کوچک من روحانی است و در مسائل سیاسی وارد نمیشود. من وسطی هستم و برادر بزرگ من استاد دانشگاه علامه طباطبایی بود که بازنشسته شد، او هم زیاد وارد سیاست نشد، فقط من هستم که وارد این حوزهها میشوم.
این نماینده پیشین مجلس ادامه داد: یکی از خواهران من استاد دانشگاه الزهرا(س) است و بقیه خانهدار هستند. فکر سیاسی همه خواهران و برادران به من نزدیک است و در این حوزهها اختلاف نظر نداریم.
ارسال دیدگاه