یک سیارک بزرگ تا ساعاتی دیگر از «نزدیکی» کره زمین عبور خواهد کرد
تهران (پانا) - یک سیارک بزرگ روز یکشنبه اول فروردین از فاصله حدودا دو میلیون کیلومتری کره زمین عبور خواهد کرد.
به گزارش انتخاب، این سیارک که «۲۰۰۱ اف او ۳۲» (۲۰۰۱ FO۳۲) نام گرفته است بزرگترین سیارکی خواهد بود که طی سال ۲۰۲۱ از نزدیکی زمین عبور می کند. هرچند قطر این سیارک کمتر از یک کیلومتر است اما سرعت آن هنگام عبور از نزدیکی زمین ۱۲۴ هزار کیلومتر در ساعت خواهد بود.
بنا به اعلام اداره ملی هوانوردی و فضا (ناسا) در آمریکا سرعت سیارک «۲۰۰۱ اف او ۳۲» از اغلب سیارک ها بیشتر است. این سیارک ساعت ۱۷:۰۲ به وقت اروپای مرکزی (۱۹:۳۲ به وقت تهران) کمترین فاصله را با کره زمین خواهد داشت.
به گفته دانشمندان احتمال برخورد سیارک «۲۰۰۱ اف او ۳۲» با کره زمین وجود ندارد زیرا فاصله آن با کره زمین هرچند در مقیاس های علم نجوم کم خواهد بود اما همچنان پنج برابر بیشتر از فاصله کره زمین با ماه محسوب می شود.
طبق اعلام ناسا مسیر سیارک «۲۰۰۱ اف او ۳۲» به اندازه کافی برای بشر شناخته شده است و در همین راستا دلیلی برای نگرانی از احتمال برخورد آن با کره زمین وجود ندارد. با این حال این سیارک در میان سیارک هایی که به طور «بالقوه خطرناک» هستند دسته بندی شده است. دانشمندان همه سیارک هایی را که با قطر بیشتر از ۱۴۰ متر از فاصله ای کمتر از ۱۹ و نیم برابر فاصله کره زمین با کره ماه عبور کنند در این دسته طبقه بندی می کنند.
سیارک «۲۰۰۱ اف او ۳۲» پس از روز یکشنبه تا سال ۲۰۵۲ میلادی از نزدیکی کره زمین عبور نخواهد کرد. با این حال فاصله این سیارک که هر ۸۱۰ روز یک بار به دور خورشید می گردد روز یکشنبه کمترین فاصله با کره زمین طی ۲۰۰ سال آینده خواهد بود.
سیارک بزرگ «۲۰۰۱ اف او ۳۲» اولین بار در سال ۲۰۰۱ میلادی شناسایی شد. به گفته دانشمندان طی یک قرن آینده احتمال برخورد هیچ کدام از سیارک های بزرگی شناسایی شده با کره زمین وجود ندارد.
ارسال دیدگاه