رییس اتاق بازرگانی: تدوین برنامه هفتم توسعه واقع بینانه انجام شود
تهران (پانا) - رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت برنامه هفتم توسعه کشور باید واقع بینانه تدوین شود و یک نسخه واحد برای توسعه همه مناطق تجویز نگردد.
غلامحسین شافعی پنجشنبه شب در مراسم قدردانی از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی افزود: توسعه باید از روستا آغاز و برنامه های توسعه منطقه ای تدوین شود، این برنامه ها جمع بندی و در مرکز کشور پیوند خورده و براساس آن یک برنامه ملی برای کل کشور تدوین گردد.
وی ادامه داد: از ۳۰ سال قبل تاکنون حرف تازه ای برای گفتن در حوزه صادرات نداریم زیرا قاعده بازی درست نبوده، این در حالی است که صادرات نوک پیکان توسعه کشور و در راس اقتصاد قرار دارد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه تعادل بین اقتصاد و سیاست کشور نیست، گفت: امروز در همه کشورهای توسعه یافته دنیا، سیاست به اقتصاد یارانه میدهد اما در کشور ما اقتصاد به سیاست یارانه می دهد که این قاعده باید تغییر کند.
وی افزود: در همه نقاط دنیا سیاستهای تجاری با سیاستهای ارزی در کنار هم حرکت می کنند اما در ایران این مهم برعکس است و در مدت زمان طولانی سیاستهای ارزی بر سیاستهای تجاری سایه افکنده است، عدم تعادل بین سیاستهای ارزی با سیاستهای تجاری در کشور باعث خارج شدن برخی صادرکنندگان از فهرست صادرکنندگان نمونه استان شده است.
شافعی ادامه داد: اگر در برنامه های بلندمدت، فلسفه های واقعی اقتصادی مورد توجه قرار نگیرد، کشور توسعه نمییابد، باید دیوار قطور اختیارات تمرکزیافته در کشور فرو بریزد.
وی از دولت خواست دست حمایت خود را بر دوش صادرکنندگان بگذارد و از همکاری صادرکنندگان در مدیریت کشور بهره گیرد.
رییس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: صادرکنندگان نمونه خراسانی پاک ترین فعالان اقتصادی هستند و اغلب افرادی میباشند که کمترین بی قانونی را داشتهاند، این افراد هیچ بدهکاری مالی، ریالی و ارزی معوقه ندارند و قانون مداری را به عنوان یکی از وظایف جدی خود در نظر گرفتهاند.
محمدحسین روشنک افزود: حوزه تجارت خراسان رضوی افرادی کارشناس و کاردان هستند و در شرایطی که کشورهای هدف صادراتی یک ال سی نیز برای صادرکنندگان استان باز نکرده اند، آنان تحریم ها را دور زده اند.
وی با اشاره به ضعف زیرساختهای حمل و نقل در حوزه صادرات طی ۲۰ سال گذشته ادامه داد: هنوز یکی از مشکلات اساسی صادرکنندگان خراسان رضوی ضعف حوزه حمل و نقل است و در شرایط جنگ اقتصادی آمریکا با ایران، صادرکنندگان کشور به جای درآمدهای نفت، با صادرات غیرنفتی شرایط را مدیریت کردند لذا باید مورد حمایت قرار گیرند.
یک صادرکننده نمونه و مدیرعامل شرکت افلاک الکتریک نیز در این نشست خواستار تشویق خوش حسابها از سوی دولت شد و گفت: دستکم نام ۳۰ صادرکننده نمونه و شناسنامه دار استان به دستگاه های اجرایی اعلام شود تا در اولویت قرار گیرند و معطل امور اداری نشوند.
حسین محمدیان افزود: امروزه دوغارون شکل و شمایل یک مرز مهم صادراتی برای کشور و استان را ندارد، روزانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ کامیون از این مرز عبور می کنند اما زیرساختهای لازم برای خدمات مطلوب به صادرکنندگان فراهم نیست و باید در این زمینه بازنگری لازم صورت گیرد.
وی با اشاره به افزایش ۱۰ برابری قیمت مواد اولیه بخش تولید ادامه داد: لازم است تسهیلات بانکی متناسب با افزایش هزینه های تولید و نرخ تورم به تولیدکنندگان و صادرکنندگان داده شود.
محمدیان گفت: براساس قانون استرداد ارزش افزوده باید در طول یک ماه از سوی اداره کل امور اقتصادی و دارایی به تولیدکنندگان بازگردد اما استرداد ۳۰ نفر از صادرکنندگان استان به بهانه های مختلف در این اداره مانده است.
یک صادرکننده نمونه دیگر خراسان رضوی و مدیرعامل شرکت خمیر مایه رضوی گفت: اگر قرار است صادرکنندگان ایرانی توان رقابت با کشورهای دیگر را داشته باشند، باید از توان رقابت برخوردار شوند، اما صادرکنندگان با انواع موانع مواجه هستند.
محمد صادق مروارید افزود: حمایت از صادرات به معنای کاهش بوروکراسی ها و رفع مشکلات با بالاترین سرعت است اما بخشنامه های متعدد، ناهماهنگی های اطلاعاتی بین دستگاه های اجرایی موجب شده است صادرکنندکان توان رقابت با هم ترازان خارجی خود را نداشته باشند و انرژی خود را صرف مشکلات داخلی کنند.
وی ادامه داد: هم اینک مشکلات داخلی صادرکنندگان از مشکلات خارجی آنان بیشتر است، بعد از گذشت ۳۳ سال هنوز رویه و برنامه مشخصی برای توسعه صادرات در کشور وجود ندارد.
در پایان این مراسم از ۳۰ صادرکننده نمونه ملی و استانی خراسان رضوی تجلیل شد.
ارسال دیدگاه