در گفت‌وگو با پانا

کوروش معصومی: طنز صدای رسای مردم است

طنز بهتر است محتوایی به نفع مردم داشته باشد/ یک کار طنز در خانه سیاستمدار هم دیده می شود و اگر نبیند نکات از طرف خانواده اش به وی بیان می شود

تهران (پانا) - «کوروش معصومی»، بازیگر سریال‌های طنز معتقد است رسالت طنز خوب کردن حال روانی جامعه است و باید انعکاس صدای مردم در سریال‌ها و برنامه‌های طنز شنیده شود.

کد مطلب: ۱۱۶۷۷۵۶
لینک کوتاه کپی شد
کوروش معصومی: طنز صدای رسای مردم است

«کوروش معصومی»، بازیگر تلویزیون و سینماست که فعالیت خود درزمینهٔ بازیگری را از سال ۷۶ با «نوروز ۷۷» آغاز کرد. او از نقش‌های جدی در فیلم‌هایی مانند «کت جادویی» و فیلم سینمایی «شام عروسی» گرفته تا فیلم‌های طنزی چون «خنده‌بازار» و «شکرستان» و غیره بازی کرده است اما «معصومی» بیشتر با نقش‌های طنزی که در سریال‌های طنز بازی کرده، شناخته‌شده است.

طنز ایمنی بدن را بالا می‌برد
«کوروش معصومی»، بازیگر سریال‌های طنز در گفت وگو با پانا درباره تأثیرگذاری طنز بر حال روحی جامعه گفت: «طنز به بهداشت و سلامت مردم کمک مستقیم می‌کند زیرا با خندیدن، شادی و روحیه خوب داشتن؛ ایمنی بدن بالا می‌رود. حتی کسی که بیمار است، ایمنی بدنش با شادی بالا می‌رود و کاری که ما انجام می‌دهیم از این جنبه است. در شرایطی که مردم نگران‌اند و دائم استرس دارند و دغدغه‌های زیادی دارند ما به‌عنوان بازیگر باید کمک کنیم. هرچند شرایط کرونا را تجربه می‌کنیم اما جانمان را در دست می‌گیریم و بدون ماسک یا در شرایط شلوغ جلوی دوربین می‌رویم و در محیطی که رفت‌وآمد زیاد است برای ساخت فیلم‌ها و سریال ها حاضر می‌شویم و تنها دلیل مان این است که مردم شاد باشند و ایمنی روح شان بالا برود. اگر نمی‌توانند مانند گذشته دیدوبازدید و تفریح داشته باشند اما حال خوب و شادی داشته باشند.»

لذت بازی در ژانرهای طنز بیشتر از نقش‌های جدی است
این بازیگر طنز با اشاره به اینک این روزها مشغول بازی در سریال طنز آیتمی «دست‌انداز» است، افزود: «این روزها مشغول بازی در طنز «دست‌انداز» هستم و تمام‌وقت از ساعت ۱۵ تا ۳ صبح مشغول ضبط هستیم. چون این طنز آیتمی جنس کار خودم هست، دوستش دارم و قرار است هم‌زمان با نوروز پخش شود.»
«کوروش معصومی» درباره حال خوبش وقتی مردم به بازی‌های طنزش می‌خندند، گفت: «من از اینکه می‌بینم که با کارم و یک حرف یا حرکت من چند میلیون نفر می‌خندند، حالم خوب می‌شود. این‌یک فرصت منحصربه‌فرد است و من هرروز حاضرم جلوی دوربین باشم تا دل این ملت را شاد کنم. حالا گاهی مدیرها تغییر می‌کنند و سیاست‌ها تغییر می‌کنند اما این حال خوبی که از حضور در برنامه‌های طنز دارم برایم ارزشمند است و کیف می‌کنم. شاید در نقش‌های جدی این حس و حال را ندارم. من ژانرهای مختلف بازی کردم، اما لذتی که در طنز است در ژانرهای دیگر ندیدم و ازاین‌جهت است که از این حضور لذت می‌برم.»

طنز باید از دل بربیاید
بازیگر سریال طنز «خنده‌بازار» با اشاره به اینکه از طنز نباید دنبال نان بود،اظهار کرد: «طنز باید از دل بربیاد و برای اداواصول نمی‌توان طنز ساخت. این ایده که چون نان درفروش کار طنز بیشتر است پس باید انجامش داد و اگر نبود بی‌خیالش شویم، درست نیست. طنز باید از دل بربیاد و اگر انتقاد می‌کنیم باید به دغدغه مردم در آن پرداخته شود. متأسفانه مردم چندان صدای رسایی ندارند و ما سعی می‌کنیم صدای رسای همین مردم باشیم.»
وی افزود: «باید با لطیف‌ترین حالت ممکن حرفمان را بزنیم. نیت پول درآوردن و شهرت اولویت‌های بعدی است و باید کمکی کرده باشیم حرف مردم زده شود. من معتقدم طنازها از خود مردم‌اند و شاید افراد دیگری هم‌چنین باشند اما کسانیکه طنز بازی می‌کنند باید این‌چنین باشند و هرکسی نمی‌تواند این‌گونه باشد چون می‌بینیم خیلی‌ها می‌آیند و در این نوع کارها نمی‌مانند.»
بیان نقد در قالب طنز حاصل تجربه دیکتاتوری گذشته ایران است
معصومی با اشاره به اینکه طنز لزوماً و صرفاً برای خنداندن نیست، گفت: «طنز فقط برای خنداندن نیست. اینکه مردم بخندند به هر دلیلی که باشد خوب است اما چه‌بهتر که اگر می‌خندند حرف خودشان را هم بشنوند. ما قبلاً هم این را در ادبیات ایران داشتیم. مثلاً «عبید زاکانی» طنز می‌گوید و دغدغه‌های مردم هم در آن دیده می‌شود. شاید تاریخ دیکتاتوری که درگذشته در ایران تجربه‌شده این را جا انداخته است که برای نقد کردن از طنز استفاده می‌کنیم.»
وی در پایان سخنان خود افزود: «به خاطر همین به نظرم کار طنز بهتر است محتوایی به نفع مردم داشته باشد. اکنون سعی‌مان این است که یک تیر و دو نشان بزنیم، چون طنز شنیده می‌شود زیرا اگر وزیر یا مدیری طنز را نبیند اما همسر و یا اعضای خانواده‌اش هم دیده می‌شود و منتقل می‌کنند.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار