زاکانی: رئیس مجلس دخالتی در مرکز پژوهشها ندارد
تهران (پانا) - رئیس مرکز پژوهشهای مجلس تاکید کرد رئیس مجلس هیچ دخالتی در مرکز ندارند. ما در مرکز یک مجموعه از دوستان عزیز دور هم جمعیم و تلاشمان بر این است که بتوانیم ماموریتهای خودمان برای مجلس و نمایندههای مجلس را با نخبگان جامعه به نحو احسن انجام بدهیم.
به گزارش روابط عمومی مجلس، علیرضا زاکانی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در نوزدهمین دوره آموزشی تشکیلاتی جهاد اکبر که از سوی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل برگزار شد، گفت: مرکز پژوهشهای مجلس یک مرکز سیاستگذاری با ربع قرن تجربه بوده که از چند جهت بینظیر است، در مرکز پژوهشها همهی ابعاد مسائل کشور در ۴۷ کارگروه مورد بررسی قرار میگیرد و به صورت عام ناظر بر همهی امور است. تنها مرکزی است که مستقیما به مجلس به عنوان قوهی مقننه در دستگاه قانونگذاری و نظارت همراهی میکند؛ با ۱۴ رویکرد تعریف شده و منطبق با این رویکردها یک تحولاتی عمیق در مرکز آغاز شد.
وی اولین رویکرد تحولی مرکز پژوهشها را اشراف معارف اسلامی در حوزهی قانونگذاری خواند و گفت: رویکرد دوم مرکز پژوهشها معطوف به استخراج مختصات مکتب امام(ره) و بهرمندی از نگاه اجتهادی حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری است که نقطهی عزیمت ما را مکتب امام(ره) قرار میدهد.
وی افزود: رویکرد تحولی سوم چشمانداز بود. ما چشمانداز خودمان را از اقامهی قانون اساسی، سیاستهای ۳۷ گانهی ابلاغی رهبر معظم انقلاب و اقامهی بیانیهی گام دوم انقلاب گرفتیم. رویکرد چهارم نیز جمعسپاری علمی است که بتوانیم یک پیمان کار خوب باشیم و بتوانیم نیازهای مجلس را خوب برطرف کنیم و در چهار مورد بتوانیم شبکهی نخبگانی را در خدمت نظام اسلامی قرار دهیم یعنی نظام فرهنگی، نظارت تخصصی، ایدهپردازی و تصمیمسازی.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: رویکرد پنجم ناظر به فضای خارج از کشور است. هدفگذاری روی کشورهای همسایه به ویژه محور مقاومت است که از داشته های آنان بهره ببریم و اندوخته های خودمان را در خدمت رشد آنان قرار دهیم.
زاکانی در ادامه در پاسخ به سوالی گفت: رییس مجلس هیچ دخالتی در مرکز ندارند، ما در مرکز پژوهشها یک مجموعه از دوستان عزیز دور هم جمعیم. تلاشمان بر این است که با نخبگان جامعه که مواجه میشویم و وضیعت آنها را میبینیم، بتوانیم ماموریتهای خودمان را به نحو احسن برای مجلس و نماینده های مجلس انجام بدهیم. نکته دوم ناظر بر بخش اقتصادی است و ما چهار معاونت تخصصی اقتصادی، مدیریتی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، حقوقی و تولیدی_زیر بنایی داریم.
زاکانی افزود: در مرکز پژوهشها جمعی از دوستان جوان و از نخبگان کشوری حضور دارند و دوستان عزیزی هستند که دغدغه امام، شهدا و انقلاب را دارند و فوقالعاده بچههای انقلابی خوبی هستند که امروزه یک معاونت پویا و فعال را به خودشان اختصاص دادهاند.
نماینده قم درباره نقش مرکز پژوهشها در تدوین قانون انتخابات ریاست جمهوری و عمل به منویات مقام معظم رهبری درباره تعیین مصداق افراد برای ریاست جمهوری گفت: در موضوع انتخابات سه قاعده وجود دارد و سه مجموعه در نظر گرفته شد. این مجموعهها از مجالس قبل تعیین شده بود و منطبق بر آن مجدد در دستور کار قرار گرفت و کمیسیون شوراها متصدی رسیدگی به آنها شد. یک کار مستمری هم در قسمت پژوهشها انجام شد. مرکز پژوهشها در دورههای قبل، درگیر این سه طرح بود یعنی بخش زیادی از آن در مرکز پژوهشها تنظیم شد.
ارسال دیدگاه