یادگیری سیار؛ از یافته‌های علمی تا تجربه‌های زیسته

دبیر اجرایی همایش یادگیری سیار: نشست تخصصی «شبکه شاد، فرصت‌ها، چالش‌ها و راهکارها» باحضور مدیران آموزش و پرورش و اساتید دانشگاه مورد استقبال قرار گرفت

تهران (پانا) - دبیر اجرایی «همایش یادگیری سیار از نظر تا عمل» به تشریح انگیزه‌ها و اهداف برگزاری این همایش و اهمیت این شیوه آموزشی در نظام تعلیم و تربیت پرداخت.

کد مطلب: ۱۱۶۴۰۲۹
لینک کوتاه کپی شد
یادگیری سیار؛ از یافته‌های علمی تا تجربه‌های زیسته

در دوره بعد از شیوع کرونا، همزمان با کمرنگ شدن و کنار رفتن یادگیری‌های سنتی، شیوه جدیدی از آموزش‌ها در فرصت بسیار کوتاهی جایگزین شیوه پیشین شد که امر انتقال دانش را با تکیه بر ابزارهای جدید الکترونیکی و نرم‌افزارهای مبتنی شبکه جهانی وب انجام می‌دهد. این شیوه یادگیری که به آن «یادگیری سیار» نیز گفته می‌شود چنانچه از نتایج تحقیقات اساتید و پژوهشگران این حوزه در نحوه‌ برنامه‌ریزی و رویارویی با این چالش جدید بهره‌مند باشد، می‌تواند در ارتقای کیفیت آموزش در کشور گام مؤثری بردارد.

از امروز ۲۹ بهمن ماه ۹۹ همایشی با نام «همایش یادگیری سیار از نظر تا عمل» با همکاری گروه تکنولوژی آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی و سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش به ارائه تازه‌ترین یافته‌ها در این زمینه می‌پردازد.

ارتقای سطح دانش و آگاهی و توسعه کیفیت یادگیری سیار، ارائه مبانی نظری و یافته‌های علمی در این حوزه، بحث و بررسی چالش‌های پیاده‌سازی یادگیری سیار در دانشگاه‌ها و حوزه آموزش و پرورش کشور و ارائه آخرین نوآوری‌ها در این زمینه و توانمندسازی اساتید، محققان و مشتاقان یادگیری سیار با برگزاری کارگاه‌های آموزشی در حوزه طراحی دوره و محتوای الکترونیکی برای فرهنگ‌سازی و گسترش آن از اهداف برگزاری این همایش علمی آموزشی به شمار می‌روند.

مبانی نظری الگوهای طراحی محیط در یادگیری سیار؛ زیرساخت‌های فناوری، فرهنگی و اجتماعی، بومی‌سازی یادگیری سیار، اصول و استانداردهای یادگیری سیار، سیستم‌های مدیریت یادگیری سیار؛ آموزش ویژه و یادگیری سیار، سنجش و ارزیابی در یادگیری سیار، موردکاوی موانع و چالش‌های یادگیری سیار و راهکارهای توسعه آن، حفظ بهداشت روانی در یادگیری سیار، تربیت نیروی انسانی برای یادگیری سیار، روش‌های پژوهشی در یادگیری سیار، مباحث حقوقی مالکیت معنوی و ملاحظات اخلاقی در یادگیری سیار، اقتصاد و یادگیری سیار و تجارب زیسته در یادگیری سیار از جمله محورهای این همایش هستند.

آموزش سیار توانست چراغ آموزش را در سراسر جهان روشن نگه دارد

محمد جمشیدی مقدم، دبیر اجرایی همایش یادگیری سیار، در گفت‌وگو با پانا درباره اهداف اولین همایش ملی یادگیری سیار اظهار کرد: «یکی از رسالت‌های هسته پژوهشی یادگیری سیار استفاده از ظرفیت‌های اساتید و دانشجویان در شرایط مختلف به خصوص شرایط بحران بیماری کرونا است. حدود یک سال گذشته تبعات این بیماری مهلک در سطح جهان با غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها بر نظام آموزشی کشور آشکار شد. به گونه ای که تعطیلی مدارس به معنای تعطیلی آموزش نباشد. به رغم همه محدودیت‌ها آموزش مجازی و سیار وارد عرصه شدند و توانستند چراغ آموزش را در سراسر جهان روشن نگه دارند. این سیستم آموزشی نوین، تجارب خوبی را برای نظام آموزشی کشور به همراه خواهد داشت. هدف از برگزاری این همایش ارتقای سطح دانش و آگاهی و توسعه کیفیت یادگیری سیار، ارائه مبانی نظری و یافته‌های علمی در این حوزه، بحث و بررسی در مورد چالش‌های پیاده‌سازی یادگیری سیار در آموزش و پرورش و دانشگاه‌های کشور، ارائه آخرین دست آوردها و نوآوری‌ها در این زمینه و در نهایت توانمندسازی اساتید، محققان و مشتاقان یادگیری سیار با برگزاری کارگاه‌های آموزشی در حوزه طراحی دوره و محتوای الکترونیکی برای فرهنگ‌سازی و گسترش آن است.»

وی درباره مخاطبان همایش در گروه‌های مختلف نظام آموزشی گفت: «مخاطب اولین همایش ملی یادگیری سیار از یک طرف اساتید و دانشجویانی که به هر نحوی با آموزش سرکار دارند و از طرف دیگر معلمانند که به صورت عملی و کاربردی با بحث آموزش مجازی و سیار در ارتباط هستند. این همایش می‌تواند در گسترش و بهبود آموزش کمک خوبی ارائه دهد.»

دبیر اجرایی همایش درباره تجارب و دانش ارائه شده در این همایش گفت: «با توجه به تخصصی بودن مطالب ارائه شده، این همایش در دو بخش مجزا برگزار می‌شود: الف) ارائه مقالات علمی ب) ارائه تجارب زیسته که در بخش تجربه نگاری تاکید بر ارائه تجاربی از یادگیری سیار از سوی معلمان، مربیان، اساتید و مدیران است که در آنها تجربیات از طریق روش‌های علمی همچون اقدام پژوهی و سایر روش‌های تحلیل کمی و کیفی اعتبارسنجی شده اند.»

استقبال کم‌سابقه از نشست تخصصی شبکه شاد، فرصت‌ها، چالش‌ها و راهکارها

جمشیدی درباره نقش آموزش سیار در نظام تعلیم و تربیت عمومی کشور گفت: «هسته پژوهشی یادگیری سیار در روند اجرای همایش در تاریخ ۱۵ دی ماه پیش همایشی با عنوان "نشست تخصصی شبکه شاد، فرصت‌ها، چالش‌ها و راهکارها" باحضور مدیران آموزش و پرورش و اساتید دانشگاه برگزار کرد که این نشست با حضور حداکثری و کم سابقه مخاطبان روبرو شد که این امر نشان داد یادگیری سیار و آموزش مجازی چه در بین اساتید و دانشجویان و چه در بین معلمان عزیز مورد توجه است. نتایج این همایش علاوه بر اینکه در خبرگزاری‌های مختلف انعکاس خبری خوبی داشت، هسته یادگیری سیار نتایج این نشست را جهت ارائه راهکار های مفید و لازم به دانشگاه و سازمان‌های ذی ربط ارسال نمود تا از نتایج این نشست استفاده کافی و لازم به عمل آید.»

وی در پایان درباره نحوه برگزاری همایش گفت: «همایش یادگیری سیار در دو روز به صورت مجازی برگزار می‌شود. در روز اول یعنی ۲۹ بهمن ماه به ارائه مقالات و تجارب زیسته که به دبیرخانه همایش رسیده و پذیرفته شده اند می پردازد. در افتتاحیه این همایش با حضور سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی، سخنرانی علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حسن ملکی معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، امیر ناظمی معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، سید امید فاطمی رئیس مرکز فناوری‌های دیجیتال و مرکز یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران را خواهیم داشت. پس از آن در قالب ۵ پنل تخصصی مقالات ارائه و مورد بحث قرار می‌گیرند و در برنامه اختتامیه داریوش نوروزی از پیشکسوتان رشته تکنولوژی آموزشی و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی سخنرانی خواهند کرد. در روز دوم یعنی ۳۰ بهمن ماه برای برگزاری کارگاه‌های مرتبط و کاربردی در این موضوع برنامه ریزی شده است.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار