مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت خبر داد:
صادرات بیش از ۱۰ میلیارد دلاری به کشورهای عربی همسایه
تهران (پانا) - مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران میگوید مجموع صادرات غیرنفتی ایران در ۱۰ ماهه امسال نزدیک به ۲۸ میلیارد دلار برآورد شده که ۱۰ میلیارد و ۷۰۵ میلیون دلار از آن به کشورهای عربی همسایه بوده است.
به گزارش سازمان توسعه تجارت ایران، «فرزاد پیلتن» اظهار داشت: بررسیها نشان میدهد که از مجموع ۲۸ میلیارد دلار صادرات ایران از ابتدای امسال تا پایان دیماه، حدود ۲۶ میلیارد و ۱۴۶ میلیون دلار به ۲۰ کشور نخست هدف انجام شده است.
وی افزود: در این فهرست همانند دوره ۹ ماهه امسال، چین، عراق و امارات به ترتیب در رتبههای نخست تا سوم و کشورهای قزاقستان، کویت و غنا به جای کشورهای ونزوئلا، کویت و قزاقستان در رتبههای ۱۸ تا ۲۰ قرار گرفتهاند.
مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران خاطرنشانکرد: پنج کشور عربی شامل عراق با حدود ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار در رتبه دوم، امارات با نزدیک به سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار در رتبه سوم، عمان با دو پله صعود نسبت به آبانماه با ۳۲۳ میلیون دلار در رتبه یازدهم، قطر با ۱۳۴ میلیون دلار در رتبه شانزدهم و کویت با ۱۲۵ میلیون دلار با حفظ رتبه نوزدهم قرار دارند.
وی تاکید کرد: سایر کشورهای عربی مانند عربستان، بحرین و یمن از حوزه خلیج فارس و سوریه، اردن و لبنان از حوزه خاورمیانه در فهرست ۲۰ کشور نخست صادراتی ایران در ۱۰ ماه قرار نگرفتهاند.
جایگاه کشورهای عربی در صادرات به کشورهای همسایه
پیلتن گفت: بررسی آمارها نشان میدهد در مدت ۱۰ ماهه امسال نزدیک به ۱۶ میلیارد و ۶۴۶ میلیون دلار صادرات به ۱۵ کشور همسایه انجام شده که از این میزان سهم کشورهای عربی همسایه حدود ۱۰ میلیارد و ۷۰۵ میلیون دلار برآورد شده است.
وی افزود: در فهرست مذکور، همانند دوره ۹ ماهه امسال، همچنان کشورهای عراق و امارات در رتبههای نخست و دوم قرار دارند و کشور عمان با یک پله صعود در رتبه هفتم، قطر در رتبه دهم، کویت با ۱۲۵ میلیون دلار همچنان در رتبه دوزادهم و بحرین با ۶ میلیون دلار در رتبه چهاردهم قرار دارند.
مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران ادامهداد: عربستان نیز همانند دوره ۹ ماهه امسال، بدون هرگونه تبادل تجاری مستقیم میان دو کشور همچنان در آخرین جایگاه کشورهای همسایه قرار دارد.
پیلتن تاکید کرد: با توجه به تحولات اخیر بینالمللی و منطقهای ناشی از روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا، کاهش نسبی فضای منفی ناشی از تحریم، کاهش محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا و از سرگیری مجدد رویدادها و ارتباطات تجاری با کشورهای عربی همسایه، انتظار میرود که فرایند صادرات کشور به این بازارها در ماههای پایانی سال روند صعودی خود را حفظ کنند.
ارسال دیدگاه