۳۰ میلیارد تومان خسارت اولیه حادثه آتش سوزی بازارچه مهاباد اعلام شد
ارومیه (پانا) - فرماندار مهاباد اعلام کرد برآورده اولیه خسارت حادثه آتش سوزی بازارچه مهاباد ۳۰ میلیارد تومان عنوان شده است که تنها ۲۳ میلیارد تومان از این میزان مربوط به اجناس است و به احتمال زیاد این میزان افزایش پیدا می کند.
به گزارش اداره کل فرمانداری مهاباد، عارف خدرلو در جلسه شورای مدیریت بحران مهاباد که در پی آتش سوزی بازارچه تجاری این شهر برگزار شده بود، اظهار کرد: حضور عالی مدیریت بحران و ورود به موقع آتش نشانان باعث شد که از سرایت آتش به سایر مغازه های بازارچه جلوگیری شود.
او ادامه داد: متاسفانه حضور مردم و تجمع آنها که برای کمک آمده بودند، سبب مزاحمت در عملیات اطفای حریق شد اما در نهایت آتش با کمک آتشنشانان در ساعت ۳ بامداد کنترل شد. در این عملیات امکانات ارتش، سپاه پاسداران و شهرستانهای معین همچون نقده، میاندوآب و پتروشیمی مهاباد نیز به کار گرفته شد.
خدرلو اضافه کرد: با تشکیل به موقع مدیریت بحران از وقوع حادثه بزرگتر جلوگیری شد. در حال حاضر عملیات آواربرداری انجام گرفته و طبق برنامه تا ساعت ۲۱ امشب این عملیات به پایان می رسد.
فرماندار مهاباد با بیان اینکه واحدهای خسارت دیده فاقد بیمه بودند، گفت: در تلاشیم از طریق استانداری و نماینده مجلس بتوانیم از محل دیگری به جبران خسارت اقدام کنیم.
او تصریح کرد: برآورده اولیه خسارت حادثه آتش سوزی بازارچه مهاباد ۳۰ میلیارد تومان عنوان شده است که تنها ۲۳ میلیارد تومان از این میزان مربوط به اجناس است و به احتمال زیاد این میزان افزایش پیدا می کند. بنابراین میزان دقیق باید برآورد و به وزارت کشور ارسال شود.
نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: از طریق بیمه کوثر در نظر داریم تا پیگیر جبران خسارت وارده بازارچه مهاباد شویم، همچنین تسهیلات ارزان از طریق سازمان بحران پیگیری می شود.
جلال محمودزاده بیان کرد: در مرحله اول کمک های بیمه ای از طریق دولت و صندوق حوادث غیرمترقبه پیگیری می شود. باید میزان دقیق خسارت محاسبه و در نهایت به وزارت کشور ارسال شود.
شهردار مهاباد نیز در این جلسه گفت: عملیات آبرسانی آتشنشانی شب گذشته از ۴ نقطه آغاز شد اما چینش وسایل مغازه ها در راهروی بازارچه مانع عملکرد مطلوب آتشنشانان شد. بنابراین سقف سوراخ شد اما باز هم آتشنشانان نتوانستند راهی به محل حادثه بیابند در نتیجه دیوارهای پشتی تخریب شد تا به محل حریق برسند.
جمیل قادری افزود: عملیات لکه گیری و بهینه سازی محل تا ساعت ۴ بامداد ادامه داشت و حضور اکیپهای ایمن سازی همچنان در محل به صورت فعالانه ادامه داشت.
او بیان کرد: در این حادثه ۵ نفر مصدوم و دچار دودگرفتگی ریه شدند که در حال حاضر حال عمومی آنها مطلوب است.
شهردار مهاباد گفت: محل شروع آتش ضلع شمال غربی و در یکی از مغازه های بازارچه بوده است اما علت هنوز مشخص نیست و در حال بررسی است. هرچند احتمالات اولیه از اتصال برق خبر میدهد اما گزارش تکمیلی در جزئیات بیشتر ارائه می شود.
فرماندهی نیروی انتظامی مهاباد نیز اظهار کرد: شب گذشته همزمانی دو حادثه آتش سوزی در بازارچه و باغ مکایل مهاباد، نگرانی ها را در خصوص مسائل امنیتی افزایش داد.
سرهنگ محمد توحیدی افزود: بنابراین حداکثر نیروها در محل و سطح شهر حاضر شدند تا از وقوع اتفاقات مشابه جلوگیری شود.
ناایمن بودن سازه ای و عدم رعایت اصول ساختمان سازی گریبانگر بازارچه مهاباد
نماینده اداره بنیاد مسکن مهاباد گفت: بر اساس برآورد اولیه نزدیک عید مغازهداران اقدام به خرید اعتباری اجناس کرده بودند و در آتش سوزی شب گذشته خسارت اجناس در حدود ۲۳ میلیارد برآورد شده و تمامی این اجناس نابود شده اند.
او با بیان اینکه خسارت سازه ای ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان برآورد شده بیان کرد: نا ایمن بودن سازه ای، عدم رعایت اصول ساختمان سازی، سقف های ایرانت، دیوارهایی با قطر کم و پوشش هایی که به عنوان عایق حرارت عمل کرده و باعث شعله ور شدن و حتی انفجار شدند.
نماینده اداره بنیاد مسکن مهاباد تاکید کرد: لازم است نقشه ایمنی بازارچه تهیه شود زیرا در صورت وقوع حوادث مشابه جبران خسارت دشوار خواهد بود.
نماینده هیئت امنای بازارچه هم در این نشست بیان کرد: ۲۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم از این مکان ارتزاق می کنند بنابراین لازم است تا سریعاً این محل بازسازی شود.
در ادامه معاون عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: مدیریت بحران در خصوص حادثه تلخ شب گذشته در مهاباد در سه بخش باید مورد بررسی قرار بگیرد مورد اول امدادرسانی و پاسخ دهی سریع به مشکل، دوم آواربرداری است که باید به سرعت انجام بگیرد و سوم بازسازی غرفه های آسیب دیده است که امیدوارم شرایط لازم برای این سه محور فراهم شود.
آیدین رحمانی با تأکید بر سرعت عمل در تعیین خسارت و انعکاس به وزارت کشور عنوان کرد: این موضوع باید در اولویت مسئولان شهرستانی باشد و خسارت ها در سه بخش سازه ای، تاسیساتی و خسارت اجناس و لوازم به صورت دقیق مشخص شود تا در راستای جبران خسارت از طریق کمک های مردمی و از محل دولتی اقدامات لازم انجام بگیرد.
او ادامه داد: پس از مصوبه، هیئت دولت باید نسبت به تعیین بانک عامل اقدام شود که این مراحل پروسه زمانی را میطلبد باید در اسرع وقت تسهیلات کم بهره و بحث بیمه کوثر هم پیگیری شود.
معاون استاندار آذربایجان غربی گفت: بررسی اماکن عمومی جهت رفع نواقص ایمنی ضروری است چرا که اگر سهل انگاری در این خصوص انجام شود گریبانگیر مردم و مسئولین میشود بنابراین باید همه اماکن عمومی به ویژه اماکن عمومی تجاری که به لحاظ اقتصادی دارای اهمیت هستند در اولویت قرار بگیرد تا شاهد اتفاقات مشابه نباشیم.
ارسال دیدگاه