زبان هنر پویاترین نقطه اشتراک رسیدن به یک تعامل فرهنگی است
حمیدرضا کاظمی پور*
جهان امروز، دنیای متفاوتی است و شتاب گسترده علم و تکنولوژی در جهان و سرعت انتقال دادهها در کسری از زمان از آنسوی مرزها نشان میدهد که باید متناسب با این حرکت پرسرعت برنامهریزی کرد.
بیشک نیازهای مخاطب امروز با مخاطب دیروز متفاوت است چراکه چالشهای جهان امروز با دنیای دیروز فاصله دارد.
شاید آنچه تواند این آشفتهبازار دادههای اطلاعاتی را قدری سروسامان بخشیده و مخاطب خود را به تأمل وادارد بیشک رسیدن به یک فهم مشترک در سطح جهانی است و زبان هنر پویاترین نقطه اشتراک رسیدن به یک تعامل فرهنگی در سطح جهانی است.
در این میان قطعاً فیلم و هنرهای نمایشی با قراردادن گونههای دیگر هنری همچون شعر، ادبیات، موسیقی، طراحی، نقاشی و... در درون خود از جایگاه بسیار ویژهای در این حوزه برخوردار است.
گفتگو و دیالوگ قطعاً یکی از اصلیترین نیازهای انسان معاصر در برقراری ارتباط با یکدیگر است و این تعامل گفتاری را بهراحتی میتوان در زبان نمایش به بلوغ رساند، چیزی که بشر امروز بیش از هر چیز به آن نیازمند است و ناگزیر از آن.
نباید فراموش کنیم که در دهکده کوچک جهانی امروز تقابل و تعامل فرهنگها است که میتواند دنیا را در رساندن به صلح، امنیت و آرامش جهانی رهنمون کند.
اگر قرار است در دنیای امروز دستخوش طوفانهای بنیانکن ضد فرهنگی نشویم چارهای جز حرکت در مسیر خلاقیتهای هنری و ارائه آن در سطح فراگیر نداریم.
«زبان ِ تصویر، تأثیرگذارترین زبان رسانهای در دنیای امروز است.»
نباید فراموش کنیم زبان ِ تصویر، تأثیرگذارترین زبان رسانهای در دنیای امروز است و فیلم بهعنوان کاملترین بیان ِ تصویری نقشی بیبدیل در ارائه سخن ما به مخاطب جهانی دارد.
مخاطبِ امروز به دلیل سرعت جابهجایی اطلاعات از آگاهی، دانش و هوشمندی بالاتری نسبت به گذشته برخوردار است و جامعهای در این میان پیروز میدان است که بتواند با شکوفایی مرزهای خلاقیت، تصویری بدیعتر از خود ارائه دهد.
توجه به این نکته را نباید فراموش کنیم که اگر ما خود؛ تصویر درستی از فرهنگ و هنر غنی خود در سطح جهانی ارائه نداده و منتشر نکنیم آنگاه دیگران تصویری که خودشان از ما میخواهند را ارائه خواهند داد و این آغاز فاجعهای است که جمعکردن آن کار آسانی نیست.
در کنار توجه به اهمیت نقش رسانهای فیلم و هنرهای نمایشی و تأثیرگذاری گسترده آن بر مخاطب، نباید فراموش کنیم که باید سطح سواد رسانهای شهروندان خود را نیز بالابرده و بیشک این تربیت صحیح در مدرسه است که میتواند به تکامل رسیده و شهروندانی آگاه، خلاق، نقدپذیر و با بینش را روانه جامعه کند.
*کارشناس فیلم و هنرهای نمایشی وزارت آموزشوپرورش
ارسال دیدگاه