معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان:
نمک های فاقد ید خاصیت سرطان زایی دارند
رشت ( پانا) - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت نمک های فاقد ید حاوی انواع ناخالصی از جمله فلزات سنگین بوده و خاصیت سرطان زایی دارند و مشکلات مضاعفی را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی گیلان، آبتین حیدرزاده در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در شرایط شیوع بحران کووید ۱۹، با وجود مرگ و میر ناشی از کرونا، عادی انگاری مردم، در زمینه اختلالات ناشی از کمبود ید که خیلی آرام در جامعه اثر می کند نیز می تواند بروز کند.
وی با بیان اینکه ید و روی، دو عنصری هستند که در نظام ایمنی ما نقش خیلی مهمی دارند، افزود: کمبود این دو عنصر اثرات جبران ناپذیری در سلامت افراد بر جای خواهد گذاشت.
حیدرزاده با اشاره به اهمیت پایش مستمر از اجرای برنامه IDD تصریح کرد: با استراتژی و اطلاع رسانی مناسب می توان خطر احتمالی بازگشت عوارض ناشی از کمبود این عنصر در جامعه را کاهش داد.
وی در ادامه آگاه سازی مردم در راستای شناخت و تقاضای محصول سالم و به ویژه در زمینه نمک مصرفی خانوارها، استفاده از نمک یددار تصفیه شده را موثر دانست و یادآور شد: با توجه به عوارض مصرف زیاد نمک در افراد، ضروری است از تمامی ظرفیت ها برای اصلاح الگوی مصرف نمک در جامعه استفاده شود که اگر این نوع نمک از نوع دریا و نمک های فاقد ید باشد که حاوی انواع ناخالصی از جمله فلزات سنگین بوده و خاصیت سرطان زایی دارند، مشکلات مضاعفی را به دنبال خواهد داشت.
ارسال دیدگاه