وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از جشنواره تئاتر فجر ۳۹:
تلویزیون تئاتر ایران فرصت رونق اقتصادی را برای این هنر فراهم میکند
تهران (پانا) - سید عباس صالحی در حاشیه حضور در سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر عنوان کرد: سامانه «تلویزیون تئاتر ایران» فرصت و اتفاق تازهای برای جشنواره تئاتر فجر و آینده تئاتر ایران است؛ فرصتی خاص که میتواند رونق اقتصادی را به دنبال داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر درباره راه اندازی سامانه تلویزیون تئاتر ایران بیان کرد: «تلویزیون تئاتر ایران» که نمایشهای اجرا شده در جشنواره را ضبط و عرضه میکند، فرصت و اتفاق تازهای برای جشنواره و آینده تئاتر ایران است. مجموعه تئاترهای حاضر در جشنواره از طریق ضبط و پخش در این سامانه فرصتی عمومیتر را برای مخاطبیابی پیدا کردهاند.
وی افزود: این سامانه همزمان با جشنواره و پس از آن، امکان ارتباط هنرمندان با مخاطبان خود در ایران و همه فارسی زبانان دنیا را فراهم میکند. این فرصت خاص برای تئاتر ایران رونق اقتصادی را نیز میتواند به دنبال داشته باشد.
صالحی با اشاره به اهمیت پرداختن به شخصیت شهید قاسم سلیمانی در بخش ویژه «سرباز انقلاب» جشنواره تئاتر فجر بیان کرد: یکی از نکات جالب توجه در جشنواره امسال توجه به «سردار دل ها» سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بوده است. همانطور که نام و یاد او همواره زنده است، در جشنواره های فیلم و تئاتر فجر نیز پرداختن به شخصیت ایشان بسیار ملموس بود و بیش از ۱۰ تئاتر با این مضمون در جشنواره به روی صحنه رفتهاند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که به تماشای نمایش «سرباز» به نویسندگی و کارگردانی حسین پارسایی نشست، درباره این اثر عنوان کرد: نمایش «سرباز» نیز با این نگاه روایت ویژه ای را از شخصیت والای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی داشت؛ شخصیتی که در نبرد مرد بزرگ مقاومت و جهاد بود و در ارتباط با مردم همراه و همدل. او با اقشار مختلف جامعه نسبت پدری، برادری و دوستی داشت و روایت جالبی را در نمایش سرباز از این شخصیت برجسته دیدیم.
وی در پاسخ به این که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه تمهیدی را برای افزایش کمی و کیفی آثار انقلابی و ارزشی در جشنوارههای فجر اندیشیده است، گفت: جشنوارههای فجر، جشنوارههای ملی هستند و تکاپوی مختلفی را برای برگزاری آن ها میبینیم. جشنواره تئاتر فجر نیز کارنامه یکسال تئاتر را مرور میکند و سوژههای قابل توجهی دارد. آنچه برای این رویداد مهم است، عرضه نمایهای از نگاه های متعالی است. مباحث مربوط به تاریخ و هویت انقلابی، بخش مهمی از موضوعات جشنواره را تشکیل می دهد و امسال درصد قابل توجهی از آثار به این موضوعات پرداخته اند.
صالحی درباره شرایط اقتصادی و معیشتی اهالی تئاتر نیز بیان کرد: کرونا ضربه بزرگی به اقتصاد تئاتر زد اما جشنواره تئاتر فجر مقدمه تکاپو و فعالیت دوباره را برای هنر تئاتر فراهم کرد. میتوان با مراقبت حداکثری و تشدید و تقویت آن همچنان بعد از جشنواره به فعالیت تئاتر ادامه داد. لازم است هنرمندان به عنوان گروههای مرجع اجتماعی و به دلیل تاثیرگذاریشان بیش از بقیه مراقب باشند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز درباره خسارتهای صورت گرفته با اختصاص تسهیلات و وامهای در حال انجام، کمک های بلاعوض انجام شده و در مسیر انجام به وضعیت اقتصاد تئاتر و اهالیاش توجه دارد.
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافر آستانه تا ۲۰ بهمن در حال برگزاری است.
ارسال دیدگاه