جهانگیری: ایجاد اشتغال از مهمترین برنامه‌های در دست اقدام دولت است

تهران (پانا) - عملیات اجرایی بازسازی اماکن مسکونی و مناطق آب گرفته استان خوزستان با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری آغاز شد.

کد مطلب: ۱۱۵۸۸۲۶
لینک کوتاه کپی شد
جهانگیری: ایجاد اشتغال از مهمترین برنامه‌های در دست اقدام دولت است

اسحاق جهانگیری پیش از ظهر امروز(شنبه) در جریان سفر به استان خوزستان با حضور در بندر ماهشهر، کلنگ آغاز عملیات اجرایی بازسازی واحدهای مسکونی استان خوزستان را بر زمین زد.

معاون اول رییس جمهور در مراسم آغاز عملیات اجرایی این طرح اظهار داشت: سیل سال ۹۸ و آب گرفتگی سال جاری در برخی شهرهای کشور و خصوصاً‌ استان عزیز خوزستان و بویژه شهر اهواز و بندر امام خمینی(ره)، این موضوع را بر همه مسئولین کشور آشکار کرد که برای حل مسائل مردم باید برنامه های بلند مدت بیشتری تدوین شود.

وی افزود: اینکه مردم منطقه ای مانند بندرا مام در کنار مراکز مهم اقتصادی زندگی کنند اما از سرپناه مطمئن برخوردار نباشند موضوعی دردآور است.

دکتر جهانگیری ادامه داد: برای هیچ مسئولی در جمهوری اسلامی ایران پذیرفته نیست که در اطراف طرح ها و سرمایه گذاری های عظیم مردمی زندگی کنند که از حداقل امکانات برخوردار نباشند.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه مردم از تبعیض و فقر رنج می برند، خاطر نشان کرد: مردم همواره انتظار دارند که نظام و دولت برای حل مشکلاتشان اقدامات اساسی انجام دهد.

وی خاطر نشان کرد: وقتی اعلام شد که در کنار مهمترین بندر کشور یعنی بندر امام خمینی(ره) که محل واردات کالاهای اساسی کشور است، خانه هایی وجود دارد که ساکنین آنها از حداقل امکانات برخوردار نیستند، دولت تصمیم گرفت اقدامات بزرگی در این خصوص انجام دهد.

دکتر جهانگیری با اشاره به مصوبه جلسه روز چهارشنبه هفته گذشته دولت گفت: دولت برای بازسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی شهری و واحدهای مسکونی غیر رسمی نابسامان در معرض خطر در شهر بندر امام تصمیماتی اتخاذ کرد و تصمیم گرفت ۷۸۴ میلیارد تومان کمک بلاعوض و تسهیلات ارزان قیمت برای این موضوع اختصاص دهد.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: از این اعتبار برای هر واحد ۳۰ میلیون تومان بعنوان کمک بلاعوض، ۲۰ میلیون تومان کمک های معیشتی برای خانه هایی که شرایط معیشتی خوبی ندارند و ۲۰ میلیون تومان نیز برای اسکان موقت در دوره بازسازی درنظر گرفته شده که جمعاً ۷۰ میلیون تومان کمک بلاعوض به هر خانوار اختصاص پیدا می کند.

وی اضافه کرد: علاوه بر آن،۴۵۰ میلیارد تومان نیز در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار می گیرد برای آماده سازی تاسیسات و امکانات زیربنایی این ۴۰۰۰ واحد مسکونی .

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه ۵۲۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت بانکی نیز به این واحدهای مسکونی تخصیص خواهد یافت، گفت: ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات برای ساخت و ساز و ۳۰ میلیون تومان برای تامین وسایل زندگی است یعنی دولت برنامه اجرایی این طرح را مانند مناطق زلزله زده در نظرگرفته و امکانات و اعتبارات مناسبی برای بازسازی واحدهای مسکونی تخصیص داده است که امیدوارم در مدتی کوتاه با پیگیری استاندار این طرح اجرا شده و چهره منطقه را متحول کند.

دکتر جهانگیری همچنین از اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان برای پیشگیری از حوادث و جمع آوری فاضلاب در اهواز، بندر امام و چمران خبر داد و گفت: این اعتبار در اختیار شهرداری ها قرار می گیرد تا شاهد اجرای طرح ها باشیم.

وی افزود: برای اجرای طرح فاضلاب بندر ماهشهر و بندر امام جلسه ای نیز با بانک های عامل برای ماده ۵۶ برگزار شده و قرار است ۳۰۰ میلیارد تومان برای فاضلاب ماهشهر و بندر امام اختصاص پیدا کند. ضمن آنکه قرار است برای بندر امام، خرمشهر، ماهشهر و شادگان از محل فاینانس چین نیز اعتباراتی اختصاص داده شود.

معاون اول رییس جمهور در ادامه با اشاره به حضور خود برای کلنگ زنی این طرح در بندر ماهشهر، اظهار داشت: اولین بار است که برای کلنگ زنی چنین طرحی حضور پیدا می کنم و یک دلیل آن این است که از آبان سال ۹۸ همواره معتقد بوده ام که مردم عزیز ماهشهر مشکلی با نظام جمهوری اسلامی ایران ندارند بلکه تبعیض و فقر آنها را آزار می دهد و ما بعنوان مسئولین کشور وظیفه اداری و قانونی خود می دانیم که به این مسائل رسیدگی کنیم.

دکتر جهانگیری همچنین با اشاره به مشکلات مطرح شده از سوی اهالی منطقه ماهشهر نظیر بیکاری، تصریح کرد: یکی از مهمترین برنامه های در دست اقدام دولت ایجاد اشتغال است. ماهشهر و بندر امام با حجم بزرگ سرمایه گذاری که در پتروشیمی این مناطق انجام شده، جفا است که شاهد بیکاری جوانان در این منطقه باشیم.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه باید در بخش صنایع پایین دستی پتروشیمی کارخانه های مختلف ایجاد شود، گفت: باید جوانان این منطقه در این کارخانه ها و صنایع پایین دستی مشغول شوند زیرا این حجم از سرمایه گذاری تاکنون در هیچ یک از مناطق دیگر کشور انجام نشده و این منطقه کانون بزرگ توسعه کشور است.

وی افزود: از بنگاه های بزرگ صنعتی و اقتصادی کشور خواسته ایم که ۴ درصد از میزان سرمایه گذاری خود را در قالب مسئولیت اجتماعی به معیشت مناطق پیرامونی خود اختصاص دهند زیرا مردم ساکن پیرامون این طرح ها نباید احساس کنند که در کنار این واحدهای تولیدی با مسائل ابتدایی زندگی درگیر هستند.

دکتر جهانگیری در ادامه با اشاره به مطالبه مردم بندر امام خمینی مبنی بر شهرستان شدن اظهار داشت: در دولت یازدهم مجبور شدیم در بخش تقسیمات کشوری قدری سخت گیری کنیم زیرا مسئولین دولت گذشته هرجا رفته بودند آن مناطق را به درخواست مردم تبدیل به شهرستان، شهر و بخش کرده بودند اما از اواخر دولت یازدهم با انتظارات و مطالباتی که مردم داشتند، تصمیماتی در راستای تقسیمات کشوری اتخاذ شد و تقریبا هر هفته اخبار مرتبط با آن اعلام می شود.

معاون اول رییس جمهور افزود: درباره بندر امام نیز استاندار خوزستان پیشنهادات لازم را برای شهرستان شدن این منطقه به وزیر کشور ارائه کرده که امیدوارم وزارت کشور ظرف یک ماه آینده بررسی ها را انجام و نتیجه را اعلام کند تا دولت به محض اظهار نظر وزارت کشور بتواند در ماه های نخست سال آینده در این خصوص تصمیم گیری کند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار