در گفت و گو با پانا

رقیه توکلی: کودکان از طریق سینما مرام و مسلک نوجوانان دهه 60 را یاد می‌گیرند

منتظر واکنش نوجوانان امروزی به «مهران» هستم

تهران (پانا)- کارگردان فیلم سینمایی «مهران» معتقد است کودکان و نوجوانان از طریق سینما، مرام و مسلک نوجوانان دهه 60 را می‌بینند و او مشتاق است تا واکنش نوجوانان امروزی را به این فیلم ببیند.

کد مطلب: ۱۱۵۷۵۵۷
لینک کوتاه کپی شد
رقیه توکلی: کودکان از طریق سینما مرام و مسلک نوجوانان دهه 60 را یاد می‌گیرند

رقیه توکلی که با فیلم سینمایی «مادری» در سی و پنجمین جشنواره ملی فیلم فجر حضور داشت این بار فرم شرکت در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر را برای فیلم سینمایی «مهران» پر کرده و اخیرا نیز این فیلم بلند سینمایی حائز شرایط شرکت در بخش سودای سیمرغ شده است.

این فیلم نتوانست در بخش های مختلف حشنواره فیلم فجر حائز نامزدی دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فجر شود و به همین دلیل برای اصحاب رسانه و مردم به نمایش در نمی آید.

رقیه توکلی کارگردان فیلم «مهران» در گفت‌وگو با پانا؛ درباره موضوع این فیلم گفت:«ایده خام «مهران» سال ۱۳۹۵ به ذهنم رسید و پس از مطالعه‌های فراوان به داستان اصلی رسیدیم. این فیلم درباره خانواده‌ جنگ‌زده‌ای در شهر مهران است. زمانی که این شهر اشغال می‌شود به یزد می‌آیند و مهمان خانواده‌ای می‌شوند که نام پسر آن خانواده نیز مهران است.»

توکلی در پاسخ به این سؤال که برای کودک و نوجوان امروز که جنگ و فضای دهه ۶۰ را تجربه نکرده است، چطور این فضا را ترسیم کرده، اظهار کرد: «درست است که کودک و نوجوان امروز آن فضا را ندیده است، اما ما می‌توانیم از طریق سینما آن حس و حال را به بچه‌های امروز نشان دهیم و غیرمستقیم روی آن کار کنیم. بچه‌های امروز بسیار متفاوت هستند و می‌توانند از طریق سینما مرام و مسلک نوجوانان دهه ۶۰ را ببینند. تلاش کردم در «مهران» به نوجوانان بپردازم و مشتاقم که ببینم نوجوان امروز چه واکنشی نسبت به آن نشان می‌دهند. فیلم در عین جدی بودن طنز خاصی دارد که فضای سرگرم‌کننده‌ای را برای نوجوانان ایجاد می‌کند».

این کارگردان عنوان‌کرد:«فیلمنامه این فیلم در بنیاد سینمایی فارابی منصوب شد و قرار بر این بود که بنیاد سینمایی فارابی به ما کمک کند تا بتوانیم این فیلم را بسازیم.»

توکلی درباره جایگاه فانتزی در فیلم‌های کودکان و نوجوانان تصریح کرد: «حقیقتا زیاد درگیر این ماجرا نبودم. تا به حال در فیلم‌هایی که دارای فضای فانتزی باشند، کار نکرده‌ام و در این موضوع تسلط زیادی ندارم، اما فکر می‌کنم کودکان را نباید دست‌کم گرفت، چرا که کودکان بسیار باهوش هستند و به‌خوبی متوجه آموزش مستقیم در فیلم‌ها می‌شوند.»

این کارگردان خاطرنشان کرد: «با توجه به اینکه تجربه کارگردانی‌ام در حوزه کودکان است، در فیلم‌های کوتاهی که پیش از این ساخته‌ام بازیگران کودک نیز حضور داشته‌اند. فیلم «مهران» یک فیلم سرگرم‌کننده است و آموزش در آن به صورت غیر مستقیم انجام می‌شود.»

کارگردان فیلم سینمایی «مهران» گفت: «اصالتا یزدی هستم و سجاد اسماعیلی شخصیت اصلی فیلم «مهران» نیز یزدی است و درحوزه کودک و نوجوان بازیگر شناخته‌ شده‌ای است و نقش مهران را در این فیلم او بازی کرده‌است.»

توکلی درباره تجربه کار با کودکان توضیح داد: «از زمانی که شروع به فیلمسازی کردم، بازیگران کودک در فیلم‌هایم حضور داشتند. در کودکان شیرینی و تواضع موج می‌زند، به‌همین دلیل کار کردن با آن‌ها بسیار لذت‌بخش است. گاهی اوقات هیچ بازیگر بزرگسالی صبر و انرژی بازیگران خردسال را هنگام فیلمبرداری ندارد.»

قابل ذکر است، عوامل سازنده این فیلم عبارت‌اند از: کارگردان: رقیه توکلی، تهیه‌کننده: محمد پیرهادی، مدیرتولید: مسعود یزدی، نویسنده فیلمنامه: فرشاد رضایی و رقیه توکلی، تدوین: سعید سلمان‌روغنی، صدابردار و صداگذار: طاهر پیشوایی، طراح لباس : نگارالسادات مرتضوی‌زاده، طراح صحنه: سجاد دهقان، فیلمبردار: حامد بقاییان، موسیقی: علی مزیدی و حسین فروتن، بازیگران:سجاد اسماعیلی، باسط رضایی، امیررضاوزیری، محمد مهدی میرحسینی، معصومه قاسمی‌پور، شیما میرعربشاهی، حمید حاجی محمدزاده، ملیکا معصومیان، مریم نیک آیین، اختر السادات اولیایی، فاطمه مجیبیان، دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: جمال دهقان گریم: ساقی شاهمرادی،، عکاس و مجری طرح: محمد هادی آخوندی ، تصحیح رنگ، نیما دبیر زاده، منشی صحنه: مجید عظیمی نیا، طراح پوستر: سعید طامهری.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار