وزیر نفت: ترامپ موفق نشد صادرات نفت ایران را صفر کند
تهران (پانا) - به گفته وزیر نفت با وجود اینکه دونالد ترامپ، رئیسجمهوری پیشین آمریکا، میخواست صادرات نفت ایران را به صفر برساند، داغ صفر شدن صادرات را به جگرشان گذاشتیم.
بیژن زنگنه امروز در مراسم افتتاح بیست و پنجمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اظهار کرد: تلاش سازندگان و خون رزمندگان برای اعتلای جمهوری اسلامی ارزشی برابر دارد. همه گیری کرونا از اسفند سال گذشته امکان بهره برداری و تولید نفت و گاز را متوقف کرد اما زندگی مردم باید ادامه پیدا می کرد و با توقف تولید نفت و گاز زندگی متوقف می شد.
وی با بیان اینکه اصل را بر این گذاشتیم که با رعایت شیوهنامههای بهداشتی جریان تولید نفت را متوقف نکنیم و از اسفند ماه کارگروهی تشکیل شد و دستورالعمل هایی ابلاغ کردیم که اثر موفقی داشت، گفت: ابتدا ۲۰ روز اجرای طرح ها را متوقف کردیم؛ اما بعد از آو شروع به کار کردند.
وزیر نفت با اشاره به اینکه این نمایشگاه هم بخشی از زندگی ما است، ادامه داد: در مجموع کار با تولید کنندگان زندگی باید ادامه پیدا می کرد و در سال جهش تولید نمی توانستیم رابطه بین تولیدکنندگان و پیمانکاران را قطع کنیم.
به گفته زنگنه، لازم بود این نمایشگاه برگزار شود تا ارتباط بین تولیدکننده و مصرف کننده حفظ شود. در ابتدای سال برنامه های خود را برای تحقق شعار جهش تولید تدوین کردیم.
وی با اشاره به شعار نمایشگاه بیست و پنجم، گفت: شعار نمایشگاه نفت ملی، کالا و خدمات ایرانی خواهد بود. در استانه هفتادمین سالگرد ملی شدن صنعت نفت قرار داریم؛ ملی شدن نفت تنها با تکمیل توانمندی در ارکان این صنعت واقعی می شود.
وزیر نفت تصریح کرد: حمایت جدی از شرکت های دانش بنیان تکیه بر انها برای توسعه صنعت نفت در دستور کار است. احیای چاه های کمبازده با کمک شرکت های دانش بنیان و شرکت های استارتاپی در این زمینه وارد شوند. در این مرحله ۵۰۰ میلیون دلار اعتبار در نظر گرفته شده است.
زنگنه پروژه بعدی را که به کمک شرکت های استارتاپی انجام خواهد شد بهینه سازی مصرف سوخت دانست و گفت: مهمترین رکن برای تقویت فناوری و بومی کردن صنعت نفت فعال کردن شرکت های اکتشاف و تولید نفت است که اگر فعال شوند و کار کنند همه بخش ها فعال خواهند شد زیرا این شرکت ها مولد و محرک تقاضا هستند. این شرکت ها می توانند مولد ۱۰ ها هزار میلیارد تومان کالا و خدمات باشند.
وزیر نفت اقدام دیگر برای حفظ تولید را تضمین خرید برای کالاهایی که برای اولین بار در کشور ساخته می شود عنوان کرد و افزود: اگر شرکتی تجهیزاتی ساخت اما نتوانست بفروشد ما ان را می خریم. همچنین در این مدت گواهی کیفیت را توسط یک مرجع ایرانی صادر کردیم و این موضوع توسعه پیدا می کند.
زنگنه گفت: ۱۰ گروه خانواده کالایی پرمصرف در صنعت نفت تعریف کردیم. در ماشین های دوار توسعه خوبی اتفاق افتاده اما همچنان جای کار دارد. حمایت از شرکت های ایرانی در قالب قراردادهای ای پی سی و ای پی دی در جریان است و تاکنون ۳ میلیارد دلار قرارداد برای ۲۶ میدان به امضا رسیده که ۷۰ درصد از تجهیزات از شرکت های داخلی تامین می شود. با وجود تحریم، عمده کاتالیست ها و مواد شیمیایی ساخته شد.
وی با اشاره به اینکه با جذب منابع از بازار سرمایه حرکت خود را ادامه دادیم و ظرفیت های کشور را حفظ کردیم، گفت: دشمنان به دنبال این بودند که صادرات نفت را به صفر برسانند. نه تنها صادرات نفت به صفر نرسید بلکه داغ اینکه صادرات نفت را به صفر برسانند به جگرشان گذاشتیم.در صادرات فراورده ها نیز به بالاترین ارقام در طول تاریخ رسیدیم. ما زنده ایم با امید بیشتر به کار خود ادامه میدهیم. سرمایه گذاری جدید عامل و محرک اصلی برای بازار داخل است.
وی با تاکید بر اینکه صرفه جویی در مصرف سوخت باید مورد توجه باشد، گفت: بالاترین رقم های افزایش تولید را داشتیم اما رشد مصرف ۱۵ درصدی در استان تهان و ۱۲ درصدی در کل کشور را کسی نمی تواند پاسخ دهد. با دو درجه کاهش دما مشکل کمبود حل می شود و تولید کشور فعال خواهد بود.
بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی صبح امروز با حضور وزیر نفت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران ارشد نفتی کشور آغاز به کار کرد. این نمایشگاه با شعار نفت ملی کالا و خدمات ایرانی برگزار می شود. در این دوره از نمایشگاه با وجود شیوع کرونا، تمام توجه به شرکت های داخلی و نمایش توانمندی های آنها بوده است.
این دوره از نمایشگاه با موافقت وزارت بهداشت با حضور ۵۵۰ شرکت داخلی، ۱۵ دانشگاه و ۵۲ شرکت استارتاپی و ۲۷ شرکت صندوق نواوری و شکوفایی برگزار میشود. به علت تلاش برای رعایت شیوهنامههای بهداشتی به تعدادی از متقاضیان فضا اختصاص داده نشد. این نمایشگاه با هدف تعامل با شرکت ها، نخبگان و جذب سرمایه گذاران روزهای سوم تا ششم بهمن ماه در محل نمایشگاههای بین المللی تهران برپاست.
ارسال دیدگاه