فرهنگی: مصوبهای درباره غربالگری پیش از زایمان بانوان نداشتیم
نظر نمایندگان به عنوان نظر مجلس منعکس نشود/ جرم انگاری اهانت به اقوام و ادیان و مذاهب رسمی در کشور در دستور کار مجلس شورای اسلامی است
تهران (پانا) - سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد مجلس درباره غربالگری بانوان پیش از زایمان هیچ مصوبهای نداشته است.
به گزارش روابط عمومی مجلس، محمدحسین فرهنگی ضمن تسلیت ایام فاطمیه و سالروز شهادت حضرت زهرا (س) اظهار داشت: مجلس در هفتههای جاری موضوعات متنوع و مختلفی را در دستور کار خود دارد و در نشستهای قبلی نکاتی را تذکر دادیم که لازم است آنها را مجدد تکرار کنیم. موضوعاتی گاهی به عنوان پیشنهاد از سوی یکی از همکاران نماینده مجلس به عنوان دیدگاه شخصی خودشان مطرح میشود و این را به عنوان نظر مجلس منعکس میکنند؛ در روزهای اخیر موضوع غربالگری بانوان و بارداری که در کمیسیون به عنوان پیشنهادی مطرح شد که حتی به تصویب هم نرسید، یکی از این موضوعات است. از رسانهها درخواست داریم نظرات نمایندگان را به عنوان نظرات شخصی آنها منعکس کنند و به عنوان نظر مجلس تلقی نشود. نظر مجلس در مصوبات مجلس دیده و در کمیسیونها منعکس میشود و بعد از تصویب در مجلس و تایید شورای نگهبان و مواردی در مجمع تشخیص مصلحت ابلاغ نهایی میشود.
وی افزود: در دستور هفته گذشته، نهایی شدن قانون انتخابات ریاست جمهوری را داشتیم و شاهد بودیم در برخی رسانهها مطالبی خلاف واقع منتشر و منعکس شد؛ آنچه در مجلس تصویب شده و به تایید نهایی شورای نگهبان رسیده هیچ محدودیتی برای داوطلبان واجد شرایط ایجاد نشده و مهمترین محدودیت ۴ سال تجربه مدیریت در سطح ملی و داشتن مدرک کارشناسی ارشد است. هیچ محدودیتی در مصوبات وجود نداشته است مگر ضابطهمند کردن روند ثبتنام و پذیرش و عدم پذیرش هنگام ثبتنام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری. مجلس همچنین هفته گذشته در زمینه اصلاح قانون انتخابات شوراها نیز ورود داشت و کلیات آن به تصویب رسید و مجددا به کمیسیون شوراها ارجاع شد تا مورد کارشناسی بیشتر واقع شود.
فرهنگی تصریح کرد: مصوبات مربوط به موضوع بودجه ۱۴۰۰ از سوی مسئولان و سخنگوی تلفیق مطرح میشود و از رسانهها درخواست داریم تا نهایی شدن نظر دولت و مجلس، در حد اظهارنظرهای کارشناسی بماند و در نهایت با جمعبندی مجلس بتوانیم نظر نهایی را اعلام کنیم.
وی همچنین با اشاره به سالروز شهادت حضرت زهرا (س) گفت: روز دوشنبه جایگزین روز یکشنبه شد و در سه روز متوالی جلسه علنی خواهیم داشت و مسائل در دست اقدام مجلس تا حدودی جمع بندی خواهد شد.
فرهنگی درباره برنامههای مجلس ادامه داد: سایر موضوعاتی که در دستور علنی مجلس است موضوعات مهمی است که در ادوار گذشته مورد بررسی قرار میگرفت و بین شورای نگهبان و مجلس در رفت و آمد بود از جمله موضوع جرم انگاری اهانت به اقوام و ادیان و مذاهب رسمی در کشور است.
وی تصریح کرد: در گذشته شاهد بودیم گاهی اوقات یک موضوع مطرح میشد و بخشی از کشور را ملتهب میکرد در حالی که در هیچ جای قانون مجازات اسلامی این موارد خاص جرم انگاری نشده بود مگر اینکه جنبه ضد امنیت ملی پیدا میکرد و اقداماتی که براساس آن میتوان به شکل قضایی اقدام کرد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس گفت: برای اولین بار این موضوع جرم انگاری و مجدد با رفع ایرادات جهت بررسی به شورای نگهبان ارجاع شد و امیدواریم با نهایی شدن این قانون یکی از نیازهای بخش کیفری قانون مجازات اسلامی تکمیل شود و دیگر شاهد چنین اتفاقاتی که باعث عدم اتحاد در بخشی از کشور میشود نباشیم.
وی افزود: موضوعی درباره حل اختلاف نیز در برنامه کاری این هفته مجلس وجود دارد که اختلاف دیدگاههایی هم بین قوه قضاییه و مجلس در این باره هست و باید منتظر باشیم تا براساس گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس درباره جزئیات آنها تصمیمگیری شود.
فرهنگی ادامه داد: همچنین موضوع فولاد کلیات آن هفته گذشته به تصویب رسید و جهت کارشناسی بیشتر به کمیسیون مربوطه ارجاع شد در این زمینه حرفها و حدیثهای مختلف از سوی رسانهها مطرح میشد و هدف کمیسیون صنعت و معدن و تجارت مجلس این است که نظم مناسبی برای این موضوع در کشور ایجاد شود چراکه صنعت فولاد اثرات گستردهای در انواع تولیدات داخلی مانند صنعت خودروسازی، لوازم خانگی و صنعت ساختمان دارد.
وی گفت: افرادی که در بخش معادن و ذخایر فولادی کشور فعالند باید توجه داشته باشند که ذخایر زیرزمینی مال آنها نیست و از آن عموم ملت است و باید به نفع عموم جامعه باشد.
فرهنگی تصریح کرد: در کمیسیونهای مختلف مجلس موضوعات گوناگونی مطرح است و پنج تن از وزرا به کمیسیونهای مختلف برای پاسخ به سوالات مختلفی که از آنها شده میآیند و یکی از بخشهای فعال این روزهای مجلس مسائل نظارتی و سوال از وزراست.
ارسال دیدگاه