کرونا، سرطان را درمان کرد
تهران (پانا) - بهگفته یک متخصص بیماریهای داخلی احتمالاً ویروس کرونا با فعال کردن سلولهای لنفوسیت T علیه خود، می تواند موجب فعالیت سلولهای ایمنی علیه سلول های سرطانی شود.
بهگزارش ایسنا، حمیدرضا امیرذهنی به نقش احتمالی ویروس کووید ۱۹ در بهبود نوعی سرطان اشاره و اظهار کرد: مقالهای با عنوان "SARs-COV-۲-induced remission of Hodgkin lymphoma" که در تاریخ ۲ ژانویه ۲۰۲۱ در ژورنال هماتولوژی بریتانیا منتشر شده است، نقش احتمالی ویروس کووید ۱۹ در بهبود نوعی سرطان لنفاوی بدخیم به نام لنفوم هوجیکن را نشان می دهد.
وی به بیمار ۶۱ ساله مبتلا به لنفوم هوجیکن پیشرفته که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته است، اشاره و مطرح کرد: این بیمار که با علائم عفونت ریوی کرونا و تست PCR مثبت، بستری و تحت درمان قرار گرفته است، پس از ۱۱ روز بستری به علت پنومونی (عفونت ریوی) کرونا، بدون دریافت هیچگونه کورتیکواستروئید و یا ایمونوکموتراپی از بیمارستان ترخیص می شود.
این متخصص بیماریهای داخلی ادامه داد: چهار ماه پس از ترخیص از بیمارستان، علائم این بیمار بدون انجام هیچ درمانی برای بیماری بدخیم لنفاوی خود، بهطور قابل ملاحظهای بهبود یافته است.
وی از برطرف شدن نواحی درگیر بیمار به طور باور نکردنی در معاینات و اقدامات تشخیصی خبر داد و یادآور شد: این مورد نشان دهنده نقش احتمالی ابتلا به ویروس کووید ۱۹ در درمان سرطان لنفاوی بدخیم است.
امیرذهنی خاطرنشان کرد: محققان همچنان در حال بررسی بیشتر این موضوع هستند. از نظر تئوریک، احتمالاً ویروس کرونا با فعال کردن سلول های لنفوسیت T علیه خود، می تواند موجب فعالیت سلول های ایمنی علیه سلول های سرطانی شود.
وی با بیان اینکه شباهت زیاد سلولهای سرطانی به ویروس از نظر آنتی ژنی، علت افزایش فعالیت سلولهای ایمنی علیه سلول سرطانی است، افزود: در واقع سیستم ایمنی توسط ویروس کرونا بیدار می شود و با توجه به شباهت بالای آنتی ژنی سلول های سرطانی به ویروس کووید ۱۹، سیستم ایمنی همزمان با کرونا ویروس، علیه سلول های سرطانی نیز فعال می شود.
این متخصص بیماریهای داخلی تأکید کرد: اینکه این پدیده در مورد سایر سرطانها هم رخ دهد یا خیر؟ هنوز در هاله ای از ابهام است اما از نظر علمی به نظر می رسد این پدیده احتمالاً می تواند در مورد انواع دیگری از سرطانها هم صادق باشد.
وی با بیان اینکه دانستن حقایق بیشتر در این مورد نیازمند تحقیقات بیشتر است، مطرح کرد: به نظر می رسد علم پزشکی با توجه به پیشرفت های خیره کننده در زمینه ویروس شناسی، سرطان شناسی و ایمونولوژی، به زودی به پاسخ این سوالات خواهد رسید.
ارسال دیدگاه