یک میلیون و ۸۰ هزار خانوار از مراکز مثبت زندگی خدمات دریافت می کنند
تهران (پانا) - رئیس بهزیستی کشور از ارائه خدمت دو هزار و ۴۰۰ مرکز مثبت زندگی به بیش از یک میلیون و ۸۰ هزار خانوار مستمری بگیر تحت پوشش بهزیستی در سراسر کشور خبر داد.
به گزارش روابط عمومی بهزیستی، وحید قبادی دانا در این بازدید با بیان اینکه ۲۴۰۰ مرکز مثبت زندگی در کشور با به کارگیری بیش از ۱۰ هزار مددکار تحصیل کرده متناسب با رشته مرتبط با هدف ارائه خدمات سریعتر و دردسترس تر ایجاد شده اند، افزود: با راه اندازی این مراکز ۲۲ خدمت در حوزه های مختلف اعم از آسیب های اجتماعی، مشاوره و ... به جامعه هدف ارائه می شود که در واقع می توان این مراکز مثبت زندگی را یک بهزیستی کوچک دانست.
رئیس بهزیستی کشور ادامه داد: کل مددکاران بهزیستی برای رسیدگی به امور مددکاری ۲۵۰۰ نفر بودند که با راه اندازی این مراکز خدمات دهندگان به جامعه هدف بهزیستی به ۱۰ هزار نفر با تحصیلات مرتبط با حوزه مددکاری خواهد رسید و در حقیقت ۴ برابر می شود.
وی با اشاره به مزایای راه اندازی این مراکز و استفاده از اپلیکیشن فعال به منظور ثبت خدمات ارائه شده به جامعه هدف تصریح کرد: پیش از این پرونده ها کاغذی بوده و گاهی به دلیل عدم مراجعه مددجو و اعلام تغییر محل سکونت دسترسی و ارائه خدمات به کندی پیش می رفت که امروزه با بهره گیری از اپلیکیشن این مراکز و ثبت اطلاعات از طریق جی پی اس، امکان رصد ارائه خدمات توسط مددکاران نیز از طریق مرکز قابل رویت است.
قبادی دانا اضافه کرد: درصورتی که جابجایی جغرافیایی مددجویان انجام گیرد امکان تغییر و ثبت در محدوده هر مرکز مثبت زندگی برای ارائه خدمات وجود دارد.
رئیس بهزیستی کشور با بیان اینکه یک میلیون و ۸۰ هزار خانوار مستمری بگیر بهزیستی از طریق این مراکز خدمات دریافت می کنند، خاطر نشان کرد: به ازای هر ۴۵۰ نفر مددجو یک مرکز مثبت زندگی برای ارائه خدمات در نظر گرفته شده است و در واقع توزیع مراکز در مناطق کمتر برخوردار بیشتر از مناطق برخوردار و مرفه است.
وی یاداور شد: تنها خانوارهای مستمری بگیر بهزیستی از خدمات این مراکز بهره مند نمی شوند بلکه سایر افراد غیر از گروه مستمری بگیر نیز می توانند از ۲۲ خدمت تعریف شده مراکز بهره مند شوند. به طوری که در فاز بعدی مراکز می توانند افراد مشمول دیگری را فعالانه جذب و وارد سیستم برای ارائه خدمات کنند.
قبادی دانا افزود:با توجه به اینکه این خدمات به شکل خرید خدمت توسط مراکز ارائه می شود،با انجام فعالیت بیشتر مبالغ بیشتر دریافت خواهد شد و علاوه بر این حوزه مشارکت های مردمی این مراکز نیز باآیین نامه و دستورالعمل مشخص قابل فعال شدن است.
رئیس بهزیستی کشور ایجاد مراکز مثبت زندگی در واقع مردمی کردن ارائه خدمات محسوب می شود، افزود: بهزیستی متولی سلامت اجتماعی است و ارائه خدمات مشاوره، مددکاری در حوزه آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد و ... در مراکز مثبت زندگی به عنوان یک فعالیت پیشگیرانه کمک قابل توجهی به سلامت اجتماعی جامعه خواهد کرد.
وی همچنین از راه اندازی پویش سقف همدلی نیز از هفته آینده در سراسر کشور خبرداد و گفت: در قالب این پویش خانه های نیمه ساز مددجویان در سامانه ای براساس مناطق بارگزاری و تعریف می شوند تا از این طریق جلب مشارکت مردمی برای تکمیل این خانه ها انجام شود که خدمت بسیار خوبی برای جامعه هدف خواهد بود و بار فعالیت و مسئولیت ادارات بهزیستی استانها نیز به واسطه مشارکت ۲۴۰۰ مرکز به صورت همزمان کاهش می یابد.
دکتر قبادی دانا در پایان مراکز مثبت زندگی را مراکز صف و محل تماس با جامعه عنوان کرد که ادارات کل استانی،مراکز شهرستان ها و دیگر برنامه ریزان بهزیستی در جایگاه پشتیبان آنها حفظ خواهد شد.
ارسال دیدگاه