حسین پارسایی: «سرباز» سفارشی نیست
برای تولید اثری درباره «سردار دلها» نباید عجله میکردیم/ «سرباز» نذر فرهنگی من است
تهران (پانا)- کارگردان نمایش «سرباز» میگوید تولید این اثر سفارش هیچ نهاد، ارگان و سازمانی نبوده و در قالب دغدغه شخصی او و مجموعه هنرمندان این نمایش است که با یک ایمان مشترک شکل گرفته است.
همزمان با اولین سالگرد عروج سردار سلیمانی تالار وحدت میزبان مستند نمایش سرباز شد؛ اجرایی که مبتنی بر سویههای زیستی و مقاومتی سردار سلیمانی، به عنوان اسوه ملی مقاومت است.
مستند نمایش سرباز به همت بنیاد فرهنگی هنری رودکی و مشارکت و همراهی مرکز هنرهای نمایشی و گروهی از هنرمندان تئاتر به صورت برخط (آنلاین) و با تعداد محدودی تماشاگر، با رعایت پروتکل های بهداشتی از ۱۲ آغاز شده و تا ۱۶ دی ماه در تالار وحدت اجرا میشود.
حسین پارسایی در گفتوگو به پانا با اشاره به نحوه تولید مستند-نمایش «سرباز» گفت: «همه ما به نوعی و به سبکی در سوگ سردار دلها شریک شدیم. در حقیقت همه ما و میلیونها نفری که برای تشییع او به احترام ایستادند و به خیابان آمدند در مواجهه با این ضایعه تلخ و فقدان جانسوز، احساس دینی داشته و داریم که بتوانیم به سردارانمان، فرماندهانمان، چهرههای تأثیرگذار و مدافعانی که از خاک این کشور دفاع میکنند در حوزه فرهنگ و هنر ادای دین کنیم. درواقع این تعلق خاطری است که همه ما در هر یک از رشتهها و حرفههای خود داشته و داریم.»
او ادامه داد:«معتقدم در زمینه تولید اثر درباره سردار سلیمانی نباید عجلهای میکردیم بلکه باید با تحقیق و آگاهی کامل دست به تولید فیلم، سریال و تئاتر میزدیم. این موضوع همواره در ذهن من به عنوان یک مسئله اصلی، مهم و جاری بود و در نتیجه از همان موقع کار پژوهشی را آغاز کردم تا بلکه اثری ملی، مردمی و البته با سویههای زیستی و مقاومتی در شأن سردار دلها که بحق قهرمان ملی ایران است، تهیه کنم.»
پارسایی در ادامه افزود: «بنابراین شروع به نگارش کردم. بعد از حدود چهار ماه فعالیت و تحقیق، گفتوگو با نزدیکان سردار و شهید بزرگوار راه مقاومت، کتابهایی که درباره او چاپ شده بود، مطالب و اخباری که در رسانهها منتشر شد بود درنهایت اثر مستند-نمایش سرباز تولید و متولد شد.»
این کارگردان با اشاره به نحوه انتخاب نام این مستند-نمایش گفت: «مهمترین دلیل آن به وصیت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی بازمیگردد. او وصیت کرده بود که نخست او را بعد از شهادت در کنار دوست و همرزمِ عارفم محمدحسین یوسفالهی به خاک بسپارند و دو دیگر آنکه، عنوان سرباز برای او استفاده شود و نه عنوان دیگری! من هم فکر میکنم انتخاب نام «سرباز» به دلیل زیست مردمی، خاستگاه فکری و ذهنی پاک و زلال سوژه این اثر و قهرمان اصلی این نمایش میتواند بسیار کمککننده و مؤثر باشد.»
پارسایی با اشاره به اینکه «سرباز» سفارشی نیست عنوان کرد:«تولید این اثر سفارش هیچ نهاد، ارگان و سازمانی نبوده و در قالب دغدغه شخصی من و مجموعه هنرمندان این نمایش و با یک ایمان مشترک شکل گرفت. نمایش «علمدار» نذری عمومی بود اما «سرباز» نذر شخصی خودم است.»
کارگردان مستند-نمایش «سرباز» تصریح کرد:«من به چند بازیگر اصلی این نمایش در بین چهرههای شاخص سینمایی فکر کردم و حتی با تعدادی از آنها وارد مذاکره شدم، سرآخر به این نتیجه رسیدم که چهره شاخص و برتر این مستند نمایش خود سوژه است. اعتقاد راسخ دارم علاوه بر تناسب نقش و تجربه و تخصص دوستان و همراهان همچون انوش معظمی، مجید رحمتی، سروش کریمینژاد، مسعود رحیم پور، رضا راد، احمد صمیمی و.... همه ما برای حضور در این کار انتخاب شدیم و این توفیق بزرگی است.»
ارسال دیدگاه