به مقصد کشورهای حاشیه خلیج فارس انجام شد؛
صادرات 45 تنی مرکبات از پایانه صادراتی روماک گستر جویبار
ساری (پانا) - نخستین محموله مرکبات مازندران امروز از پایانه صادراتی محصولات کشاورزی استان واقع در شهرستان جویبار به خارج از کشور صادر شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جهاد کشاورزی مازندران مقصد صادراتی این محموله ۴۵ تنی کشورهای حاشیه خلیج فارس اعلام شده است.
پایانه صادراتی روماک گستر در جویبار نخستین مرکز لجستیک صادراتی محصولات کشاورزی مازندران است که کار ساخت آن از آبان ۹۶ در زمینی به مساحت ۳۱ هکتار با هدف ایجاد همه تجهیزات لازم برای تسریع و تسهیل در صادرات آغاز شد. فاز اول این مجموعه با ظرفیت آماده سازی ۱۴۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی با سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد تومان راه اندازی شده است.
این پایانه ۷۸ هزار مترمربع سالن های آماده سازی، نگهداری، ذخیره سازی، بسته بندی، رنگ آوری و سایر خدمات پنجره دولت را در اختیار دارد و در فاز اول با ۲۵۰ نفر نیرو شروع به کار کرده است.
مدیر مرکز لجستیک و پایانه صادرات محصولات کشاورزی روماک گستر روز شنبه همزمان با بارگیری نخستین محموله مرکبات استان برای صادرات گفت: صادرات نخستین محموله به میزان ۴۵تن مرکبات از این پایانه به مقصد یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس آغاز شده است.
خلیل قلی زاده با اظهار این که عصر امروز نیز یک محموله کیوی به عنوان دیگر محصول کشاورزی مهم مازندران به کشورهای حاشیه دریای خزر صادر می شود، افزود: در حال حاضر همه شرایط برای ذخیره سازی، بسته بندی، رنگ آوری و حمل و نقل ۲ محصول مرکبات و کیوی در این پایانه فراهم شده است.
وی با قدردانی از همکاری دولت در راه اندازی این پایانه، بیان کرد: پایانه روماک گستر دارای سالن های مجهز به دستگاه های خنک کننده و سرماساز است و تجهیزات لازم را برای آماده سازی، نگهداری، بازاریابی محصولات کشاورزی برای تنظیم بازار داخلی و توزیع مدرن علمی محصولات کشاورزی و شیلاتی و تسهیل و تسریع در صادرات به طور یکپارچه در اختیار دارد.
قلیزاده گفت: باغداران تجاری مازندران می توانند بدون محدودیت برای ذخیره و نگهداری، بسته بندی، حمل و نقل و در نتیجه صادرات محصولات خودشان از این پایانه استفاده کنند.
مازندران ۱۱۲ هکتار باغ مرکبات دارد
استان مازندران ۱۱۲ هزار هکتار باغ مرکبات با تولید سالانه ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول دارد. این استان همچنین ۲۱۵ تا ۲۳۰ هزار هکتار زمین شالیزاری با تولید حدود یک میلیون تن برنج سفید، تامین نیمی از نیاز کشور به این محصول را به خود اختصاص داده است. طبق آمار منابع رسمی، سالانه حدود ۵۰۰ میلیون گل و گیاه زینتی و درختچه به ارزش تقریبی ۲۰۰ میلیارد تومان در مازندران به صورت اصله، شاخه، گلدان، بوته و پیاز تولید می شود.
همچنین مازندران و بویژه غرب استان قطب تولید کیوی در کشور است به طوری که سال گذشته از حدود ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ استان، ۱۸۰ هزار تن کیوی برداشت و از این مقدار حدود ۹۰ هزار تن صادر شد.
اهمیت محصولات کشاورزی مازندران برای صادرات و ارزآوری سبب شد در سال های اخیر راه اندازی چهار پایانه صادراتی در دستور کار قرار گیرد که در نتیجه تلاش های فشرده تاکنون ۲ پایانه صادراتی محصولات کشاورزی روماک گستر در شهرستان جویبار و پایانه صادراتی برنج مازندران در آمل به عنوان مرکز سورتینگ و بسته بندی برنج استان به بهره برداری رسید. یکی دیگر از پایانه های صادراتی مربوط به محصولات شیلاتی و ماهیان خاویاری است که این پایانه هم با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت است.
چهارمین پایانه صادراتی مهم استان پایانه گل و گیاه است که در حال تکمیل شدن است.
مازندران سالانه حدود هفت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که تاکنون به دلیل نداشتن پایانه صادراتی محصول کشاورزی توفیق چندانی در امر صادرات این محصولات نداشت و پیش بینی می شود با راه اندازی تمامی فازهای پایانه صادراتی استان بخش زیادی از مشکلات این خطه شمال کشور در صادرات انبوه محصولات کشاورزی کاهش یابد.
ارسال دیدگاه