کاهش فعالیت ورزشی زنان باردار و افزایش افسردگی در همهگیری کرونا
تهران (پانا) - نتایج بررسی محققان نشان داد، زنان بارداری که فعالیتهای ورزشی آنان به دلیل بیماری کووید- ۱۹ مختل شده است، نمرات افسردگی بالاتری را دریافت کردند.
بهگزارش ایسنا، نتایج بررسی کالج دارتموث در ایالاتمتحده نشان داد، زنان بارداری که فعالیتهای روزانه آنان تحت تاثیر همهگیری قرار گرفته بود، نسبت به افرادی که ورزش را به طور معمول ادامه دادهاند، نمرات افسردگی بالاتری را دریافت کردند.
این بررسی از اولین موارد تحقیقاتی است که ارتباط بین بیماری کووید- ۱۹، تغییرات ورزشی و افسردگی دوران بارداری را نشان میدهد. زنان باردار با توجه به تغییرات فیزیولوژیکی که تجربه میکنند، بیشتر از افراد عادی در معرض خطر افسردگی قرار دارند.
گروه تحقیقاتی بررسی کرد که آیا روال فعالیتهای ورزشی زنان باردار به دلیل همهگیری تغییر کرده است یا خیر. آیا اختلالات مرتبط با افسردگی است و چگونه این تاثیر ممکن است بین زنان ساکن در کلانشهرها در مقابل مناطق غیرشهری متفاوت باشد.
این تحقیق از ماه آوریل تا ژوئن سال ۲۰۲۰ به صورت آنلاین برای بیش از ۱۸۵۰ زن باردار، بر اساس دادههای مطالعه کووید- ۱۹ و اثرات باروری (CARE) درباره اینکه بیماری کووید- ۱۹ بر سلامتی قبل از زایمان، بعد از زایمان و مراقبتهای بهداشتی آنان تاثیر گذاشته است، انجام شد. زنان باردار از ۵۰ ایالت ایالاتمتحده و پورتوریکو در این بررسی شرکت کردند.
زمانی که این نظرسنجی انجام شد، ۹۲ درصد از شرکتکنندگان در دوران خانهنشینی بودند. از شرکتکنندگان در مورد موقعیت جغرافیایی (محل زندگی) و اینکه آیا روال ورزشی آنان در بیماری همهگیر کووید- ۱۹ تغییر کرده است و همچنین تعداد روزهای هفته که حداقل ۳۰ دقیقه ورزش متوسط انجام دادهاند، سوالاتی پرسیده شد.
این افراد با استفاده از نظرسنجی افسردگی پس از زایمان ادینبورگ (EPDS) که مدتهاست بهعنوان استاندارد طلایی سنجش افسردگی قبل از زایمان و بعد از زایمان در نظر گرفته میشود، از نظر علائم افسردگی غربالگری شدند.
دادههای شرکتکنندگان درباره احساسات خود در یک هفته قبل از ارزیابی، مانند اینکه آیا گریه کردهاند و احساس آنان در ارتباط با خطر افسردگی و الگوهای ورزشی ازجمله سن، هفته بارداری، نژاد، درآمد خانوار، سطح تحصیلات، استرس مالی به علت همهگیری، بارداری پرخطر نیز جمعآوری شد.
ترزا گیلدنر، محقق ارشد و همکار وی رابرت آ اظهار کردند: نتایج نشان میدهد که همهگیری ممکن است خطر بالقوهای که زنان باردار برای افسردگی قبل از زایمان دارند را تشدید کند.
نتایج نشان داده است که ورزش متوسط، خطر ابتلا به افسردگی در زنان باردار را کاهش میدهد، بنابراین اختلال در روال ورزش ممکن است نتایج بدتری در سلامت روان افراد ایجاد کند.
شرکتکنندگان این بررسی بهطور متوسط ۳۱ ساله و در هفته ۲۶ بارداری بودند. اکثر زنان ازنظر جسمی فعال بودند؛ ۵۶ درصد گزارش کردند که حداقل سه بار در هفته ورزش متوسط انجام میدهند.
میانگین نمره نظرسنجی افسردگی پس از زایمان در ادینبورگ برای شرکتکنندگان ۱۰.۶ بود. نمرات افسردگی EPDS میتواند از صفر تا ۳۰ باشد و نمره ۱۵ یا بالاتر نشانگر افسردگی بالینی است.
ارسال دیدگاه