ریزش شاخص در معاملات این هفته بازار سرمایه
تهران (پانا) – شاخص کل بورس این هفته تنها در روز ابتدایی هفته با رشد 21 هزار واحدی همراه بود و به ترتیب در روزهای بعد افتهای 11 هزار، 31 هزار، 55 هزار و 14 هزار واحدی را تجربه کرد به گونهای که شاخص در روز چهارشنبه به عنوان آخرین روز معاملاتی این هفته در ارتفاع ۱۴۰۰هزار واحد باقی ماند.
شاخص کل بورس در روزهای پایانی این هفته شاهد ریزش کم سابقهای بوده است، برخی در مورد علت این ریزش تاکید میکنند بازار به لحاظ تکنیکالی در شرایط طبیعی اصلاح قرار گرفته است و برخی نیز عرضه های اولیه آبشاری را مقصر می دانند.
بازار سهام از ابتدای سال جاری شرایط منحصر به فردی را پشت سر گذاشته است. از اواخر سال ۹۸ روند صعودی پر قوت در اکثر سهام آغاز شد و همین روند تا خرداد و تیر ماه نیز ادامه یافت. هرچند در اواسط تابستان نیز این روند صعودی با اما و اگرهایی رو به رو شد اما در نهایت شاخص کل بورس به ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد رسید.
روند بازدهی سهام در نیمه اول سال جاری کم سابقه است اما در نهایت بعد از عبور شاخص از مرز روانی ۲ میلیون واحد شاهد یک ریزش کم سابقه بود.
فعالان بازار معتقدند در میان مدت این کاهش قیمتها موقتی بوده و با کلیت روند صعودی بازار تناسبی ندارد. بر همین اساس پیش بینی میشود در طی روزهای آینده یک روند متعادل بر بازار حاکم شود.
روز شنبه شاخص بورس ۲۱ هزار واحد رشد کرد
شاخص بورس در جریان معاملات روز شنبه بازار سرمایه با ثبت رشد ۲۱هزار و ۲۳۴واحدی، در ارتفاع یک میلیون و ۵۲۷هزار واحد قرار گرفت.
در جریان دادوستدهای روزشنبه، ۲۲ اذر ۹۹ بازار سرمایه بیش از ۱۵میلیارد و ۷۰۳میلیون سهم و حقتقدم بهارزشی بالغ بر ۱۶هزار و ۶۳۷میلیارد تومان در بیش از ۲ میلیون و ۲۱۷هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد ۲۱هزار و ۲۳۴واحدی در ارتفاع یکمیلیون و ۵۲۷هزار و ۴۵۲واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در شنبه، ۲۲ آذر ۹۹ جاری به نام نمادهای معاملاتی فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران و سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین شد و در مقابل شرکتهای ایران خودرو، بانک تجارت و سایپا با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
شاخصهای اصلی بازار سرمایه هم روزی مثبت را پشتسر گذاشتند؛ بهطوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) ۵۵۵۳واحد، کل (هموزن) ۶۲۹۳واحد، قیمت (هموزن) ۴۱۲۰واحد، آزاد شناور ۲۷۲۶۷واحد و شاخصهای بازار اول و دوم ۱۸۸۲۶ و ۳۱۳۲۶ واحد رشد کردند.
بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۳میلیارد و ۹۲۳میلیون ورقه بهارزش ۷هزار و ۱۳۱میلیارد تومان در یک میلیون و ۲۹هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۳۳۲واحد رشد کرد و در ارتفاع ۱۹هزار و ۷۶۴واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی هلدینگ صنایع معدنی خارومیانه، پلیمر آریا ساسول و پتروشیمی زاگرس شد و در مقابل شرکتهای پتروشیمی مارون، برق و انرژی پیوند گستر پارس و اعتباری ملل بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.
اصلاح ۱۱ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه
شاخص بورس در جریان دادوستدهای روز یکشنبه بازار سرمایه ۱۱ هزار واحد افت کرد.در جریان دادوستدهای روز یکشنبه، ۲۳ آذر ۹۹ بازار سرمایه تعداد ۱۲ میلیارد و ۶۹۴میلیون سهم و حقتقدم بهارزش ۱۵ هزار و ۳۴۱میلیارد تومان در یک میلیون و ۹۰۱هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۱۱ هزار و ۷۰۰واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۵۱۵هزار و ۷۵۱ واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر منفی بر افت دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای ملی صنایع مس ایران، سرمایهگذاری تامین اجتماعی و ایران خودرو شد و در مقابل نمادهای معاملاتی پتروشیمی نوری، پالایش نفت اصفهان و صنایع پتروشیمی خلیج فارس با رشد خود مانع افت بیشتر شاخص بورس شدند.
شاخصهای اصلی بازار سرمایه هم روز منفی را پشت سر گذاشتند بهطوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) ۳۰۵۹واحد، کل (هموزن) ۸۲۰واحد، قیمت (هموزن) ۵۳۷واحد، آزاد شناور ۱۸۹۲۶واحد و شاخصهای بازار اول و دوم بهترتیب ۱۲۴۰۶ و ۱۰۰۷۴ واحد افت کردند.
در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۳ میلیارد و ۴۵۸میلیون ورقه بهارزش ۶ هزار و ۱۶۱میلیارد تومان در ۸۴۰هزار نوبت، آیفکس ۳واحد رشد کرد و در ارتفاع ۱۹ هزار و ۷۶۸واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، فولاد هرمزگان جنوب و صنعتی مینو شد و در مقابل شرکتهای سرمایهگذاری صبا تامین، سرمایهگذاری مالی سپهر صادرات و بانک دی بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.
افت ۳۱ هزار واحدی شاخص در معاملات روز دوشنبه
شاخص بورس در جریان دادوستدهای روز دوشنبه بازار سرمایه ۳۱ هزار واحد افت کرد و بورس ارتفاع ۱.۵ میلیون واحد را دوباره از دست داد.
در جریان دادوستدهای روز دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹ بازار سرمایه تعداد ۱۴ میلیارد و ۷۹۵میلیون سهم و حقتقدم بهارزش ۱۴هزار و ۶۴۴میلیارد تومان در یک میلیون و ۸۰۵هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۳۱هزار و ۶۴۱واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۴۸۴هزار و ۱۱۷واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر منفی بر افت دماسنج بازار سهام در روز دوشنبه به نام نمادهای ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان و صنایع پتروشیمی خلیج فارس شد و در مقابل نمادهای معاملاتی بانک ملت، سرمایهگذاری ملی ایران و بانک پارسیان با رشد خود مانع افت بیشتر شاخص بورس شدند.
شاخصهای اصلی بازار سرمایه هم روز منفی را پشت سر گذاشتند بهطوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) ۸۲۷۴واحد، کل (هموزن) ۴۳۴۹واحد، قیمت (هموزن) ۲۸۴۷واحد، آزاد شناور ۳۵۳۱۳واحد و شاخصهای بازار اول و دوم بهترتیب ۲۵۴۷۲ و ۵۵۷۸۷ واحد افت کردند.
در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۳ میلیارد و ۴۲۹میلیون ورقه بهارزش ۶ هزار و ۵۰۳میلیارد تومان در ۹۴۰هزار نوبت، آیفکس ۲۷۴واحد افت کرد و در ارتفاع ۱۹ هزار و ۴۹۳واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی پلیمر آریا ساسول، پتروشیمی زاگرس و پتروشیمی مارون شد و در مقابل شرکتهای سنگآهن گهر زمین، صنایع ماشینهای اداری ایران و بیمه کوثر بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.
ریزش ۵۵ هزار واحدی شاخص بورس در روز سهشنبه
شاخص بورس در جریان دادوستدهای روز سه شنبه بازار سرمایه بیش از ۵۵ هزار واحد افت کرد.در جریان دادوستدهای روز سهشنبه ۲۵ آذر ۹۹ بازار سرمایه تعداد ۷میلیارد و ۲۱۱میلیون سهم و حقتقدم بهارزش ۷هزار و ۲۲۷میلیارد تومان در ۷۴۶هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۵۵هزار و ۷۸۲واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۴۲۸هزار و ۳۷۶واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر منفی بر افت دماسنج بازار سهام در روز سه شنبه به نام نمادهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ملی صنایع مس ایران و فولاد مبارکه اصفهان شد و در مقابل نمادهای معاملاتی پتروشیمی بوعلی سینا، تامین سرمایه لوتوس پارسیان و به پرداخت ملت با رشد خود مانع افت بیشتر شاخص بورس شدند.
شاخصهای اصلی بازار سرمایه هم روز منفی را پشت سر گذاشتند بهطوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) ۱۴۵۸۷واحد، کل (هموزن) ۱۰۷۵۲واحد، قیمت (هموزن) ۷۰۳۹واحد، آزاد شناور ۶۳۸۴۹واحد و شاخصهای بازار اول و دوم بهترتیب ۴۴۰۸۲ و ۱۰۱۲۵۵واحد افت کردند.
در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله یک میلیارد و ۳۷۴میلیون ورقه بهارزش ۳هزار و ۹۸۲میلیارد تومان در ۳۲۱هزار نوبت، آیفکس ۵۴۷واحد افت کرد و در ارتفاع ۱۸ هزار و ۹۴۶واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی پلیمر آریا ساسول، پتروشیمی مارون و پتروشیمی زاگرس شد و در مقابل شرکتهای سنگآهن گهر زمین، بیمه پاسارگاد و بیمه اتکایی ایرانیان بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.
افت ۱۴ هزارواحدی شاخص در معاملات روز چهارشنبه
شاخص بورس در جریان دادوستدهای روز چهارشنبه ۲۶ آذر بازار سرمایه بیش از ۱۴هزار واحد افت کرد و در ارتفاع ۱۴۰۰هزار واحد باقی ماند.
در جریان دادوستدهای روز چهارشنبه ۲۶ آذر بازار سرمایه تعداد ۱۳میلیارد و ۴۳۷میلیون سهم و حقتقدم بهارزش ۱۳هزار و ۸۶۶میلیارد تومان در یک میلیون و ۷۱۳ هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۱۴هزار و ۸۷۰واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۴۱۳هزار و ۴۵۴واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر منفی بر افت دماسنج بازار سهام در روز چهارشنبه ۲۶ آذر به نام نمادهای سرمایهگذاری تامین اجتماعی، پالایش نفت اصفهان و صنایع پتروشیمی خلیج فارس شد و در مقابل نمادهای معاملاتی ملی صنایع مس ایران، معدنی و صنعتی گل گهر و معدنی و صنعتی چادرملو با رشد خود مانع افت بیشتر شاخص بورس شدند.
شاخصهای اصلی بازار سرمایه هم روز منفی را پشت سر گذاشتند بهطوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) ۳۸۸۸واحد، کل (هموزن) ۴۶۱۹واحد، قیمت (هموزن) ۳۰۲۴واحد، آزاد شناور ۱۸۰۳۷واحد و شاخصهای بازار اول و دوم بهترتیب ۹۱۲۰ و ۳۶۲۸۶واحد افت کردند.
در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۳میلیارد و ۲۸۴میلیون ورقه بهارزش ۱۹هزار و ۰۴۷میلیارد تومان در ۷۶۸هزار نوبت، آیفکس ۳۲واحد افت کرد و در ارتفاع ۱۸ هزار و ۹۱۳واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی صنعتی مینو، بانک دی و پتروشیمی تندگویان شد و در مقابل شرکتهای هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، بیمه پاسارگاد و پتروشیمی زاگرس بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.
ارسال دیدگاه