موتلفه با نامزد مستقل به انتخابات ورود میکند
بادامچیان: در نامهای به شورای نگهبان خواستار تفسیر رجل سیاسی مذهبی شدهام/ ما اصولگرایان وحدت مطلق نداشته و نداریم، اختلاف همیشه وجود دارد مهم این است که با هم دعوا و تنازع نکنند/ در این چند سال مردم به دو گروه رای ندادهاند به کسانی که در وزارت اطلاعات بودند و افراد نظامی
تهران (پانا) - دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با اعلام احتمال معرفی نامزد از سوی این حزب برای ۱۴۰۰ تاکید کرد معتقدیم دولت حزبی موفقتر از دولت شخصی است.
اسدالله بادامچیان در نشست خبری امروز خود گفت: جهان در تحولات جدی قرار داشته و آمریکا و اروپا دچار بحران جدی و چندگانه است. ما در گام دوم انقلاب هستیم، در گام اول مشکلات و موفقیتهایی داشتهایم و اکنون تجربیات زیادی آموخته شده و ایران به قدرت منطقهای و جهانی تبدیل شده است. اکنون در دوره خاصی هستیم و باید به سمت تکامل انقلاب، تکمیل نظام، پیشرفت همه جانبه، برطرف کردن ضعفها و ایجاد تمدن اسلامی پیش برویم. الان در گام دوم با حفظ همه آزادیها باید به تعامل همه جانبه جناحهای سیاسی برسیم. همه باید دست در دست هم دهیم و با پرهیز از درگیریهای جناحی و احترام به انتخاب مردم، کشور را به سمت اهداف گام دوم پیش ببریم.
وی با اشاره به اینکه حزب موتلفه دنبال تخریب و برخورد با سایر جریانها نبوده و دنبال تعامل است، تصریح کرد: حزب آمادگی دارد با دولت منتخب مردم در۱۴۰۰همراهی کند. البته احتمال معرفی نامزد از سوی حزب زیاد است، زیرا معتقدیم دولت حزبی موفقتر از دولت شخصی است.
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات و برنامههای حزب در انتخابات۱۴۰۰، گفت: ما معتقد به وحدت هستیم و مشی موتلفه همیشه این بوده که با جمع کار کند. برای انتخابات پیش رو اولین مسأله ما وحدت است. موتلفه براساس مصوبه شورای مرکزی خود بر محوریت جامعه روحانیت و جامعه مدرسین عمل کرده است. ما با شورای ائتلاف هم درباره ضرورت وحدت جلسه داشتهایم ولی معلوم شد برخی دوستان میخواهند شورای ائتلاف مستقل عمل کند. شورای وحدتی هم تشکیل شده است و نمایندگان جامعه روحانیت مبارز آنجا هستند و نماینده جامعه مدرسین هم بزودی معرفی میشود. درباره شوراها نظر ما این است که وحدت استانی را دنبال کنیم نه اینکه از تهران لیستی تعیین شود.
بادامچیان افزود: بحثهای انتخابات ریاست جمهوری را دنبال میکنیم. من نامهای نوشتم به شورای نگهبان و خواستهام آنها تفسیر از رجل سیاسی مذهبی را ارائه کنند تا تکلیف آنهایی که میخواهند نامزد شوند، مشخص شود.
بادامچیان در پاسخ به این پرسش که نظر شما درباره نامزدی نظامیان در انتخابات چیست، گفت: نظامیان باید برای حضور در عرصه سیاسی از فرمانده کل قوا اجازه بگیرند. نامزدی نظامیان که بازنشسته شده باشند، منع قانونی ندارد. رای آوری فردی که سابقه نظامی دارد، بستگی به شخص نامزد شده دارد مثلا اگر قاسم سلیمانی نامزد میشد، رای میآورد البته این شهید راه دیگری میرفت و دنبال این مسائل نبود بنابراین رای آوری به شخصیت طرف بستگی دارد.
وی افزود: در این چند سال مردم به دو گروه رای ندادهاند به کسانی که در وزارت اطلاعات بودند و افراد نظامی. نگاه ما در موتلفه این است که کدام نامزد اصلح است و ما نگاه نظامی یا غیرنظامی نداریم. ما معتقدیم که برای انتخابات کسی نامزد شود که کشور را در جهت گام دوم پیش ببرد و مشکلات را حل کند. اداره کشور بعد دولت روحانی بسیار سخت است.
وی درباره پیش بینی از میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰، گفت: کسی نمیتواند مردم را به رای دادن مجبور کند اما مشارکت قوی در انتخابات خواهیم داشت زیرا مردم اصولگرا و اصلاح طلب شعاری و تند و اعتدالی را آزمودهاند و در انتخابات پیش رو به سراغ کسی میروند که برنامه، تیم و حزب دارد و میتواند مشکلات را حل کند.
بادامچیان با اشاره به اینکه عدم حضور در انتخابات به معنی خودکشی سیاسی است، ادامه داد: اینکه گفته میشود مشارکت کم به نفع اصلاحطلبان است، یکی از القائاتی است که میشود.
دبیرکل حزب موتلفه درباره عملکرد مصطفی میرسلیم در مجلس یازدهم، تصریح کرد: میرسلیم گزینه ریاست مجلس بود و رای نیاورد و الان احترام ریاست مجلس را دارد. وی فرد منزوی در مجلس نیست و برای شورای نظارت بر انتخابات شوراها رای بالایی آورد و میرسلیم نایب رییس شده است. میرسلیم روحیه مصاحبه و تعامل زیاد با خبرنگاران ندارد ولی فعالیت خود در مجلس را دارد. او با شیوه خودش فعالیت دارد.
بادامچیان در پاسخ به این پرسش که آیا همه جریانهای اصولگرا به وحدت میرسند، خاطرنشان کرد: ما وحدت مطلق نداشته و نداریم ولی اکثریت به وحدت میپیوندند. بعضی به صورت شخصی و برخی به صورت تشکیلاتی به این وحدت نمیپیوندند ولی مهم این است که با هم دعوا و تنازع نکنند. اختلاف همیشه وجود دارد.
وی درباره موضع خود نسبت به آغاز مذاکرات هستهای و تمایل اصولگرایان برای مذاکره از سوی این جریان، گفت: حتی احمدی نژاد در سال آخر دولت خود دنبال مذاکره بود چون آمریکا دنبال مذاکره بود. در سال۹۲ اکثریت مردم موافق مذاکره با شرط حفظ منافع ملی بودند و مردم به روحانی رای دادند. او سیاست برد_ برد را دنبال کرد و من همان زمان گفتم این سیاست صحیح نیست چون آمریکا به شما برد نمیدهد و شما نمیدانید به آمریکا برد بدهید.
این فعال سیاسی با بیان اینکه در برجام نظرات خیلی گوناگونی داشت، تصریح کرد: کسانی که تصور میکردند برجام برد است، دیدند آمریکا تحریمها را تشدید کرد. برجام تجربه بسیار ارزشمندی بود که به آمریکا خوش بین نباشیم.
وی با اشاره به اظهارات برخی اصولگرایان مبنی بر اینکه اگر ما بودیم برجام را بهتر اجرا میکردیم، گفت: همیشه اینگونه است که در مسائل مختلف افراد میگویند که اگر ما بودیم بهتر عمل میکردیم. همه اصولگرایان که چنین اعتقادی را ندارند. این حرفها طبیعی است که به هر حال عدهای میگویند که اگر ما بودیم بهتر مذاکره میکردیم. اگر اصولگرایان مذاکره میکردند، آمریکا به آنها امتیاز میداد؟ آمریکا به مرحوم زارعی یا کریمی قدوسی امتیاز میداد؟ اصلا بحث اصولگرا و اصلاحطلب نیست. ما دنبال استقلال خود هستیم و آمریکا دنبال اهداف خود است.
بادامچیان در پایان با انتقاد از لایحه بودجه۱۴۰۰، گفت: ما تحلیل خود در حزب درباره بودجه را به نمایندگان مجلس یازدهم ارائه دادهایم تا نمایندگان از دولت بخواهند بودجه را اصلاح کنند. نظر مجلس هم بازگرداندن لایحه بودجه است نه رد بودجه. این بودجه هم برای دولت مشکل درست میکند هم برای کشور.
ارسال دیدگاه