ضرورت شبکه «شاد»

امیرعباس میرزاخانی*

ابزارهای هوشمند و فناوری‌های نوین، کم‌کم جایگاه‌شان را در زندگی انسان امروز پیدا کرده‌اند. دنیای امروز بدون استفاده از وسایل مدرن مانند گوشی‌های تلفن همراه، رایانه‌ها و اینترنت ممکن نیست. همه‌چیز به سمت مکانیزه و هوشمندتر شدن حرکت می‌کند و کم‌کم برای هر نیاز و مشکلی، یک محصول تکنولوژیک خلق شده است.

کد مطلب: ۱۱۴۴۳۵۵
لینک کوتاه کپی شد

اینترنت و فضای مجازی هم در این پیشرفت روز افزون بی‌تاثیر نیستند. تاثیری که باعث شده است تا کاربران زیادی برای جست‌وجوی کسب و کارهای مختلف، خرید کردن، برقراری ارتباط، کسب دانش و یادگیری از اینترنت استفاده کنند.

در روزگار کنونی اینترنت یک منبع آموزش قوی در رسانه‌های آموزشی و به شکل کلی قادر به ارزیابی، مطابقت و اصلاح است که با استفاده از کامپیوتر برای تمام اشخاص در هر نقطه از جهان در هر زمان قابل بهره‌برداری است چنان که محبوبیت استفاده از اینترنت به عنوان یک منبع اطلاعاتی و آموزشی در حال افزایش است.

با افزایش سرعت و امنیت و پیشرفت فناوری و تکنولوژی نیاز به اینترنت در زندگی روزمره افزایش یافته است. بیش از هشت ماه است که تقریبا تمامی کشورهای جهان و به ویژه ایران درگیر مقابله با ویروس کرونا است و شریط مقابله با آن به گونه‌ای مدیریت شده که باعث تعطیلی بخش‌های مختلف کشور شده است.

شیوع این ویروس در کشور ضمن آسیب به سلامت اقتصاد کشور متاسفانه باعث تعطیلی مدارس کشور نیز شد. تا قبل از این بحران، از ظرفیت‌ آموزش‌های مجازی در جهت استفاده مکمل برای ارتقای کیفیت آموزش برای همگان یا امکان آموزش به افرادی که در مناطق محروم و دور از دسترس و بدون امکانات آموزشی هستند، موردبحث بود. اما پس از شرایط کرونا به یک‌باره استفاده از این نوع ابزار آموزشی به عنوان اصلی‌ترین سیستم آموزشی، در دستور کار قرار گرفت.

وزارت آموزش وپرورش با هدف عدم وقفه در نظام آموزشی کشور در شرایط پاندمی کرونا یا تعطیلات ناخواسته بر اثر بلایای طبیعی مانند سیل، زلزله و آلودگی هوا در کلان‌شهرها، پس از یک ماه از شروع کرونا در فروردین ماه امسال با رونمایی از پیام‌رسان بومی «شاد» در بستر امن اینترنت گام اولیه برای ایجاد یک سامانه آموزشی را برداشت. آموزش در بستر اینترنت یا آموزش مجازی با استفاده از سامانه «شاد» امکانی است که می‌تواند تمامی مراحل آموزش را هم به صورت تعاملی و هم در شرایط محیط مجازی کلاس درس پوشش دهد و از این رو می‌توان شاد را یک موفقیت بزرگ برای نظام تعلیم و تربیت دانست.

از ۱۵ شهریورماه امسال نسخه جدید «شاد» رونمایی شد؛ تقریبا این نرم‌افزار از یک پیام‌رسان ساده به مانند تلگرام، واتس‌آپ یا روبیکا و ... به یک برنامه کاربردی با قابلیت‌های بالایی تبدیل شد که به جرات می‌توان گفت این اپلیکیشن با نمونه‌های دیگر موجود در بازار قابل مقایسه نیست.

با توجه به اینکه در برنامه کاربردی «شاد» تمامی فرآیندهای آموزشی از احراز هویت دانش‌آموز در سامانه، حضور و غیاب هوشمند دانش‌آموزان در فضای کلاس درس مجازی، ارایه آموزش تصویری و تعاملی، انجام تکالیف درسی و نظارت بر حسن اجرای آن توسط معلم، برگزاری آزمون در بستر فضای مجازی و نظارت بر آن توسط عوامل مدرسه را برای دانش‌آموزان در بستر امن اینترنت و ارایه می‌شود؛ به‌رغم مشکلاتی که داشته، توانسته است جایگزین مناسبی برای آموزش دانش‌آموزان و بستر امنی برای خانواده‌ها در دوران کرونا فراهم کند و این موضوع باعث شده تا «شاد» برای تمامی مخاطبانش به عنوان یک برنامه کاربردی برای دوران بعد از کرونا نیز تبدیل شود و به نظر می‌رسد چنانچه مشکلات زیرساختی آن با حمایت و هدایت متولیان نظام فناوری اطلاعات کشور و وزارت آموزش و پرورش حل شود؛ قطعا می‌تواند به عنوان یک ابزار آموزشی بومی شده به دنیای فناوری معرفی شود.

*فعال رسانه‌ای

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار