تفاهم نامه ای برای توسعه هنر در مدارس و ارتقای سلیقه و شناخت هنری دانش آموزان
تهران (پانا) - تفاهم نامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت آموزش و پرورش فرصت هایی را برای توسعه هنر در مدارس و تقویت هنرستان ها فراهم می کند.
سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به امضای تفاهم نامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت آموزش و پرورش گفت: از دو سال پیش جلسات و مذاکراتی از طرف معاونت امور هنری و دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری برای مسایل هنر در آموزش و پرورش و هنرستان ها انجام شد و به امضای تفاهم نامه میان دو وزارتخانه رسید. البته در این تفاهم نامه علاوه بر امور هنری مانند موسیقی، تئاتر، هنرهای تجسمی و موضوع آموزش هنر که در حوزه معاونت هنری است، همکاری هایی در زمینه فرهنگی و کتاب، فعالیت های سینمایی، رسانه ای و قرآنی نیز تعریف شده است.
حسینی در ادامه گفت: تقویت آموزش هنر و پرورش هنری دانش آموزان از ضرورت های جدی است که در این تفاهم نامه نیز مورد توجه قرار گرفته است. آموزش مناسب هنر می تواند کودکان و نوجوانان را از مدارس با هنر و آثار هنری حرفه ای و مبتنی بر فرهنگ و اندیشه آشنا کند و سلیقه هنری آنان را پرورش دهد و به تشخیص سره از ناسره در هنر کمک کند. ممکن است این دانش آموزان در آینده هنرمند نشوند اما با آموزش هنر خلاق به طور مستمر و جدی در مدارس در آینده به مخاطبان حرفه ای هنر تبدیل می شوند که با شناخت هنری و آگاهی به مسایل و جریان های هنری گذشته و امروز انتخاب کنند و مخاطب حرفه ای هنر باشند.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به هنرستان ها به عنوان مراکز مهم، معتبر و تاثیرگذار آموزش هنر گفت: هنرستان های هنرهای زیبا که بعضی از آنها سابقه بیش از صد سال دارند نقش موثری در آموزش هنر داشته اند و دارند و بسیاری از هنرمندان شاخص امروز کشور آموزش هنر را در هنرستان ها آغاز کردند و هنر را آموختند. یکی از مواردی که با وزارت آموزش و پرورش گفت و گو شد و در تفاهم نامه نیز آمده است توسعه کمی و کیفی هنرستان های کشور است. البته در سه سال اخیر نیز با پیگیری های معاونت امور هنری و مشارکت و همراهی استان ها تعداد هنرستان های کشور افزایش ۲۵ درصدی داشته و از ۴۰ هنرستان به ۵۰ هنرستان رسیده است. بر اساس این تفاهم نامه افزایش تعداد هنرستان ها در کشور و همچنین ایجاد زمینه تقویت کیفی آموزش از نظر منابع، مدرسان، امکانات و فضاهای مورد نیاز آموزشی و ...دنبال می شود.
حسینی یکی از ویژگی های تفاهم نامه را توسعه کسب و کارهای آموزش هنر دانست و ادامه داد: تعداد زیادی از آموزشگاههای هنری و موسسات فرهنگی هنری دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در طرح مهارت آموزی هنرستان های کاردانش و نیز طرح ایران مهارت فعال خواهند شد.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با توجه به ظرفیت ها و استعدادهای فراوان جوان در زمینه هنر و مراکز آموزشی متعدد هنر و ظرفیت های هنری کشور، المپیاد هنر در کنار المپیادهای علمی و ادبی می تواند برنامه ریزی و برگزار شود و فرصتی برای معرفی برگزیدگان جوان هنری در کنار جشنواره های هنری که برای استعدادیابی برگزار می شود، فراهم شود.
ارسال دیدگاه