تصور اشتباه معتادان برای ترک راحت بعد از 2 ـ 3 بار مصرف
تهران ( پانا) - دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر میگوید نتایج یک پژوهش نشان داده است که ۳۳ درصد افراد معتاد تصور میکردند بعد از دو، سه بار مصرف، میتوانند بهراحتی آن را ترک کنند و ۳۰ درصد نیز اعلام کردند توان نه گفتن در مقابل پیشنهاد مصرف موادمخدر را نداشتند؛ لذا آموزش میتواند در پیشگیری از مصرف موادمخدر افراد مؤثر باشد.
به گزارش گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر، تفاهمنامه همکاری مشترک جدیدی بین ستاد مبارزه با موادمخدر و جمعیت هلال احمر با هدف استفاده حداکثری از ظرفیتهای اجرایی برای پیشگیری اولیه از اعتیاد در کشور به مدت دو سال امضا شد.
دکتر اسکندر مؤمنی در آیین امضای این تفاهمنامه که صبح امروز سهشنبه در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، گفت: آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد، تأثیرات عمیقی در لایههای مختلف جامعه میگذارد و آثار خود را در کوتاهمدت و بلندمدت نشان میدهند.
وی افزود: ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی در مسیر بزرگترین کشور تولیدکننده موادمخدر قرار گرفته است؛ و کسانی آنجا حضور دارند که کشت و تولید موادمخدر را توسعه میدهند.
دبیرکل ستاد تصریح کرد: میزان تولید موادمخدر در افغانستان به حدود ۱۰ هزار تن رسیده و این مسئله نشانگر افزایش ۵۰ برابری تولید موادمخدر از زمان حضور آمریکاییان در آن کشور است؛ همچنین تولید موادمخدر صنعتی همچون شیشه در افغانستان افزایش قابلتوجهی داشته است.
مؤمنی اذعان کرد: تولید موادمخدر صنعتی نیاز به دانش، تکنولوژی، تجهیزات پیشرفته دارد و امکان ندارد افغانستان این حجم از مواد را بدون حمایت آمریکائیان و اروپاییان تولید و در بازارهای دنیا عرضه کند؛ لذا ما مستقیم در جنگی قرار داریم که طرف مقابل، عامدانه کشت و تولید موادمخدر را توسعه میدهد.
وی گفت: کشفیات ایران در شش ماهه نخست امسال با کشفیات سال ۹۲ برابری میکند و این نشان از تلاش همهجانبه ایران در امر مبارزه با موادمخدر دارد؛ اما معتقدیم در کنار اقدامات مقابلهای، باید از ظرفیت مردم و سازمانها که ظرفیت درونی کشور محسوب میشوند، برای ایجاد مصونیت و بازدارندگی درونی نیز استفاده کنیم تا حتی اگر موادمخدر در دسترس بود، هیچکس به سمت آن نرود.
مؤمنی در ادامه، نرخ شیوع اعتیاد در جمعیت دانشجویان را ۴ درصد و در دانشآموزان ۲ درصد خواند و گفت: با اقدامات مؤثری که از سوی دستگاهها، مردم و خانوادهها انجام شد، نرخ شیوع اعتیاد در جمعیت دانشآموزی متوقف شد.
وی با بیان اینکه در اقدامات پیشگیرانه، تمرکز اصلی بر جوانان است و نیازمند همراهی خانوادهها هستیم، بر تقویت اقدامات پیشگیرانه تأکید کرد و افزود: در این راستا، در نظر داریم از سازمان جوانان هلال احمر که دارای ظرفیت بینالمللی و داخلی است، در امر پیشگیری از اعتیاد استفاده کنیم و همکاریهای فیمابین را گسترش دهیم.
دبیرکل ستاد با بیان اینکه آموزش، پیشگیری و توانمندسازی از مباحث اصلی تفاهمنامه همکاری مشترک میان ستاد و هلال احمر است، گفت: در حوزه «آموزش»، هلال احمر با توجه به توانمندی بالایی که دارد، میتواند نقشآفرینی کند، بسیاری از نوجوان و جوانان بر این باور غلط هستند که بعد از یکی دو بار مصرف مواد، قادر به ترک آن هستند که اساساً این باور کذب محض است.
مومنی بیان کرد: نتایج یک پژوهش نشان داده است که ۳۳ درصد افراد معتاد تصور میکردند بعد از دو، سه بار مصرف، میتوانند بهراحتی آن را ترک کنند و ۳۰ درصد نیز اعلام کردند توان نه گفتن در مقابل پیشنهاد مصرف موادمخدر را نداشتند؛ لذا آموزش میتواند در پیشگیری از مصرف موادمخدر افراد مؤثر باشد.
وی با بیان اینکه «پیشگیری» یک ضرورت اجتنابناپذیر است، افزود: جمعیت هلال احمر تعامل خوبی با مجموعه نهادهای کشور دارد و کارهای خوب و ارزشمندی را انجام داده است و در حوزه پیشگیری از اعتیاد نیز میتواند اقدامات مؤثرتری انجام دهد.
دبیرکل ستاد گفت: اگر جوانی گرفتار اعتیاد شد و در مراکز درمانی تحت درمان قرار گرفت، هلال احمر در بخش «توانمندسازی»، میتواند این فرد را دوباره به جامعه برگرداند، یکی از مشکلات اصلی آن است که بهبودیافتگان به دلیل نبود جذب و اعتماد به نفس دوباره به سمت اعتیاد برمیگردند؛ لذا آنان در کنار درمان، باید همزمان مهارت و شغلی فراگرفته و تولیدات خود را به فروش برسانند، البته این مهم در برخی مراکز در حال انجام است و هلال احمر نیز میتواند کمک شایانی داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ مومنی در پایان تاکید کرد که جمعیت هلال احمر در این سه حوزه میتواند نقشآفرین باشد تا همه با یاری یکدیگر، این ابر آسیب اجتماعی را ساماندهی کنیم.
ارسال دیدگاه