ترویج فرهنگ کتاب خواندن؛ با شرکت در جشنواره دانایی توانایی
تهران (پانا) - صبح امروز علی رمضانی مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی، اسماعیل بحریزاده قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی، مسعود شکوهی مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی و محمدرضا مسیبزاده مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش از روند برگزاری چهارمین جشنواره دانایی توانایی در کانون مفتح بازدید کردند.
یکی از مهمترین اقدام در خصوص ارتقای سرانه مطالعه و سرانه کتاب و توسعه فرهنگ کتابخوانی در مدارس سراسر کشور جشنواره دانایی توانایی است. در راستای اهداف سند تحول بنیادین و به عنوان یکی از اصلیترین فعالیتهای تربیتی با هدف برنامه ریزی مطلوب برای اجرایی شدن سند ملی نهضت مطالعه مفید و دسترسی آسان به دانشآموزان به تازههای نشر فرهنگ سازی خرید و خواندن کتاب در برنامه روزمره دانشآموزان، برنامههای توسعه و تجهیز کتابخانه آموزشگاهی و کلاسی دنبال میشوند.
اکنون در بیش از ۱۰۰ هزار مدرسه سراسر کشور بیش از ۶۲ هزار مدرسه دارای یک کتابخانه مدرسهای و بیش از ۲۳۰ هزار کتابخانه کلاسی وجود دارد که در مجموع در این کتابخانهها بیش از ۱۱۶ میلیون جلد کتاب در اختیار دانشآموزان علاقهمند قرار گرفته است.
گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی، دسترسی آسان دانشآموزان به کتابهای مفید و تازههای نشر، حمایت از دانشآموزان مولف، بالا بردن سطح آگاهی دانشآموزان، آشنا کردن آنها با روشهای صحیح نقد و نقادی، توسعه و تقویت و تجهیز کتابخانههای مدارس، انس و الفت بیشتر دانشآموزان و خانوادهها با کتاب و مطالعه، غنیسازی اوقات فراغت در قالب شناخت و آموزش و فرهنگ از اهداف برگزاری این جشنواره خواهد بود.
معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در راستای وظایف خود برای ترویج فرهنگ مطالعه و توسعه کتابخوانی ۳ سال است که جشنواره بزرگ دانایی توانایی را اجرا میکند جشنوارهای که در نوع خود بی نظیر است و در زمان کوتاهی جای خود را در دل فضای آموزشی کنکور زده باز کرده و تلاش دارد نگاه کودکان و نوجوانان را به کتاب تغییر دهد.
علی رمضانی در گفتوگو با پانا با بیان اینکه امسال چهارمین سال اجرای این جشنواره است گفت: «جشنواره دانایی توانایی در قالب یک جشنواره رسمیت یافته و شبیه مسابقات فرهنگی هنری هر سال به استانهای سراسر کشور ابلاغ میشود این جشنواره، یک جشنواره فرآیندی است و در چهار مرحله مدرسه، منطقه، استان و کشور برگزار خواهد شد.»
به گفته مدیرکل فرهنگی هنری اردوها و فضای پرورشی شرکت در جشنواره دانایی توانایی کاملاً اختیاری است و دانشآموزان با میل درونی خود در این جشنواره شرکت میکنند. این جشنواره علاوه بر اینکه فرهنگ کتاب خواندن را ترویج میدهد و سرانه مطالعه در کشور را بهبود میبخشد، نیم نگاهی به اقتصاد نشر و چرخه تولید کتاب دارد.
به گزارش پانا، فرآیند برگزاری مسابقه به این صورت است که در مرحله اول یعنی مدرسه یک کتاب به دانشآموزان معرفی میشود، دانشآموز کتاب معرفی شده را میخواند شرکت کنندگان به مرحله دوم یعنی منطقه راه پیدا میکنند و در این مرحله به برگزیدگان یک کتاب معرفی میشود، دانشآموزان کتاب معرفی شده را میخوانند، شرکت کنندگان گلچین خواهد شد و برگزیده به مرحله سوم راه مییابد. به راه یافتگان به مرحله استانی کتاب دیگر معرفی میشود و دانشآموزان کتاب معرفی شده را میخوانند شرکت کنندگان برای سومین بار گلچین میشوند و برگزیدگان به مرحله کشوری راه مییابند.
دانشآموزان برگزیده استان برای شرکت در مرحله کشوری ۳ کتاب را به اختیار خودشان انتخاب میکنند و آنها را میخوانند. مرحله کشوری جشنواره در هفته کتاب در تهران برگزار میشود و دانشآموز با حضور نویسندگان درباره کتابی که خود انتخاب کرده است گفتوگو میکند و هر دانشآموزی که به مرحله کشوری راه مییابد در حقیقت ۶ عنوان کتاب خوانده است.
کتابهای انتخاب شده بدون جهتگیری خاص با نظر ۲۰ نفر از نویسندگان، شاعران و مترجمان حوزه کودک و نوجوان کارشناسی و انتخاب میشود. کتابها از سوی کارگروهی برای بررسی محتوا به بخش کارشناسی ارسال خواهند شد، کارشناسان بخش محتوا کتابها را میخوانند و نقطه نظرات خود را در خصوص موضوع و محتوای آن بیان میکنند و پس از تایید نهایی به استانها معرفی میشود.
چهارمین جشنواره دانایی توانایی همزمان با بیست و هشتمین دوره هفته کتاب با شرکت ۳۰۰ دانشآموز برگزیده از سراسر کشور از بین ۵۰۰ هزار دانشآموز شرکت کننده در این جشنواره به صورت مجازی درحال برگزاری است.
این دوره با استفاده از بستر شبکه شاد برگزار میشود، این رویداد فرهنگی در کانون فرهنگی تربیتی شهید مفتح شهر تهران از روز یکشنبه ۲۵ آبان آغاز و تا فردا سه شنبه ۲۷ آبان ادامه خواهد داشت.
این جشنواره امروز میزبان مدیران کل معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش و قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی بود.
ارسال دیدگاه