مخالفان اصلاح قانون انتخابات چه گفتند؟ از شائبه سیاسی‌کاری تا خدشه به جمهوریت نظام

نادری: شائبه مهندسی انتخابات وجود دارد، طرح مجلس باعث کاهش مشارکت جوانان می‌شود/ دلخوش: طرح مجلس به جمهوریت نظام خدشه وارد می‌کند/ پژمانفر: این طرح مشکل را حل نکرده و تنها با کلمات بازی کرده‌ایم

تهران (پانا) - نمایندگان مخالف کلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اولویت کنونی مجلس باید رسیدگی به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم باشد، تاکید کردند که طرح اصلاح قانون انتخابات شائبه سیاسی‌کاری و مهندسی انتخابات دارد.

کد مطلب: ۱۱۳۵۳۲۷
لینک کوتاه کپی شد
مخالفان اصلاح قانون انتخابات چه گفتند؟ از شائبه سیاسی‌کاری تا خدشه به جمهوریت نظام

به گزارش روابط عمومی مجلس، احمد نادری در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست‌جمهوری اسلامی ایران گفت: این طرح یک حُسن و چندین عیب دارد، حُسن آن این است که هر فردی دیگر نمی‌تواند برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کرده و با این مسئله کار شورای نگهبان راحت خواهد شد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حال این سوال مطرح می‌شود که در شرایط فعلی کشور و مشکلات اقتصادی مردم و درگیری افراد جامعه با مسائل معیشتی، آیا اولویت مجلس انقلابی اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری است؟ ارائه این طرح موجب شده که شائبه مهندسی انتخابات توسط مجلس مطرح شود. چرا ما باید این شائبه را دامن بزنیم، از این رو مشخص می‌شود که این طرح به صورت سلیقه‌ای تدوین شده و کارشناسی نیست.

وی گفت: یکی از محورهای طرح مذکور، حضور کاندیداها در بازه سنی ۴۵ تا ۷۰ سال است، حال این سوال مطرح می‌شود که چرا ۴۰ سال نه!؟ رهبر معظم انقلاب در بحث گام دوم انقلاب، می‌فرمایند که جوانان شانه‌های خود را زیر بار مسئولیت کشور قرار دهند، حال اینگونه می‌خواهیم به جوانان میدان بدهیم؟ حضرت آقا زمانی در ۴۲ سالگی رئیس‌جمهور شد، ولی توجه کنید که با این طرح در آن زمان، ایشان نیز نمی‌توانستند رئیس‌جمهور شوند. مگر حضرت آقا در آن شرایط کشور و وضعیت جنگی، کشور را بد اداره کردند؟ از این رو جوانان می‌توانند تاکیدات چندباره رهبری در بحث گام دوم انقلاب را محقق سازند.

نادری با بیان اینکه تصویب طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری موجب سرخوردگی و کاهش مشارکت جوانان می‌شود، افزود: بعید می‌دانم که آقای قالیباف نیز موافق این طرح باشند، زیرا قبل از حضور در مجلس ایشان در بحث نواصولگرایی بر تکیه و توجه به جوانان تاکید داشتند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: یکی دیگر از مسائل و ابهامات طرح مذکور، شرایط حضور شهرداران و استانداران در انتخابات است، به طور مثال در طرح آمده است که شهرداران شهرهای بالای ۳ میلیون نفر می‌توانند در انتخابات حضور یافته و کاندید شوند. حال چرا شهرداران شهرهایی با جمعیت دو میلیون نفر نتوانند در این امر مشارکت کنند؟ چرا استانداران استان‌های زیر ۲ میلیون نفر نتوانند در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کنند؟ به طور مثال استاندار خراسان جنوبی بسیار موفق عمل کرد و در شرایط کنونی به استاندار خراسان رضوی منتقل شده و عملکرد خوبی دارد.

در ادامه این نشست، سیدکاظم دلخوش اباتری در مخالفت با کلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران گفت: من معتقدم که قانون انتخابات حتما باید اصلاح شود، اما به نظر من طرح مذکور به جمهوریت نظام خدشه وارد می‌کند. از طرفی دفاع از حقانیت دین اسلام، مسئولیت بزرگان و مجتهدان است، نه جایگاه رئیس‌جمهور و به نظر من ایشان قادر نیست همه این موارد را تشخیص دهد.

وی ادامه داد: یکی از محورهای طرح مذکور این است که می‌توان با مصاحبه با مشاور کاندیدا، وی را رد صلاحیت کرد که این مسئله خلاف شرع و قانون است. از طرفی براساس قانون وظیفه شورای نگهبان احراز صلاحیت داوطلبان و نظارت بر حُسن روند برگزاری انتخابات است، از این رو ارزیابی برنامه داوطلبان و احراز صلاحیت مشاوران داوطلب خارج از صلاحیت قانونی شورا است و این مسائل با اصول ۱۱۸ و ۱۹۹ قانون اساسی و قانون نظارت شورای نگهبان بر انتخابات ریاست جمهوری مغایرت دارد. همچنین در مورد نحوه ثبت‌نام داوطلبان نیز این مسئله با اصل ۱۱۶ مغایرت دارد.

نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ورود شورا به امر انتخابات پیش از ثبت‌نام داوطلبان مغایر با اصول ۱۱۸ و ۱۹۹ قانون اساسی است، گفت: این مسئله قطعاً دستاویزی برای دشمنان و معاندان خواهد بود تا موضوع انتصابی بودن در انتخابات را مطرح کرده و زمینه اختلاف و تفرقه را ایجاد کنند. از طرف دیگر این طرح مغایر با بند ۹ سیاست‌های مشارکت اجتماعی، بند ۶۸ سیاست‌های کلی برنامه ششم و مغایر اصل ۱۱۰ و بند ۵ اصل ۳ قانون اساسی است.

وی ادامه داد: پیشنهاد می‌شود که شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت داوطلبان بعد از ثبت‌نام از آنها که همواره با مشکل کمبود وقت مواجه می‌شود، زمان ثبت‌نام را چند ماه زودتر آغاز کند. از طرف دیگر در شرایط کنونی کشور با مشکلات اقتصادی مواجه است، از این رو باید مسائل مهمتر مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

در این نشست نصرالله پژمانفر در مخالفت با کلیات طرح مذکور گفت: امروز یکی از طرح‌های مطروحه برای حل یکی از مشکلات نظام مطرح شده، حال این سوال پیش می‌آید که آیا این طرح می‌تواند این مشکلات را حل کند؛ به نظر من نه! یکی از محورهای این طرح این است که به صف‌های عریض و طویل در زمان ثبت‌نام انتخابات خاتمه بدهد، اما باید توجه کرد که شورای نگهبان همواره براساس قید مصادیق رجل سیاسی صلاحیت داوطلبان را بررسی می‌کند، بنابراین مشکل ما آن صف طولانی نیست، مشکل ما آن ۱۰ یا ۱۲ نفر آخر بوده که در باب غربالگری شورا، مسائل رخ می‌دهد.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس یازدهم ادامه داد: طرح ارائه شده به دنبال آن است که مشکلات موجود در روند انتخابات ریاست جمهوری را با مباحث کمّی حل کند، اما مشکلات ما کیفی است، بنابراین باید صلاحیت کاندیداها به صورت کیفی بررسی شود، نه اینکه بازه سنی ۴۵ تا ۷۰ سال برای حضور افراد در نظر گرفته شود، از این رو آیا تعیین بازه سنی یا سوابق کمّی مشکلات انتخابات را حل می‌کند؟ بنابراین این طرح نه تنها ابهامات را رفع نکرده بلکه به این مسائل دامن می‌زند.

وی اظهار کرد: در این طرح آمده است که کاندیدای ریاست جمهوری باید مدبّر باشد و تفسیر کرده که آن فرد باید مشورت‌پذیر بوده و به قانون‌گرایی معتقد باشد. حال چگونه می‌تواند فهمید که آن فرد این مسائل را رعایت می‌کند یا خیر؟ بنابراین ما مشکل را حل نکرده و تنها با کلمات بازی کرده‌ایم. یکی دیگر از مشکلات این طرح سوگیری سیاسی است، سوال من ایجاست که چرا دبیران شورای عالی امنیت ملی و مجمع تشخیص مصلحت می‌توانند در انتخابات شرکت کنند، اما اعضا مجاز نیستند، چرا سرلشگر می‌تواند در انتخابات شرکت کند، اما سرتیپ نمی‌تواند؟ بنابراین ما نباید مجلس را سیاسی جلوه دهیم، مجلس باید مسائل انقلابی را دنبال کند.

پژمانفر تصریح کرد: در حال حاضر شائبه سیاسی کاری در مجلس مطرح است، پیشنهاد من به طراحان طرح مذکور این است که صبر کنند تا انتخابات برگزار شود و بعد از آن موضوع را مطرح کنند و قطعاً ما کمک خواهیم کرد. در شرایط فعلی ما باید به شورای نگهبان کمک کنیم، کمک این نیست که صف های طولانی ثبت نام را کم کنیم، بلکه باید جلوی کسانی که امروز پست، مسئولیت و مدیریت عالی داشته اما طمع دارند تا باز رئیس جمهور شوند، گرفته شود. جلوی کسانی که امروز به مسئولیت خود قانع نیستند و در کارهای دیگر نیز دخالت می کنند./

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار