اجرای برنامه ۵ ساله حوزه و آموزش و پرورش
یزد(پانا) - دبیر ستاد همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش با اشاره به ورود حوزه به برنامههای آموزش و پرورش از تدوین کتب درسی تا تربیت نیروی انسانی گفت بر این اساس یک برنامه پنج ساله تدوین شده و به مرحله اجرا درآمده است.
علیرضا حاجیان زاده، در دیدار اعضای ستاد ملی و استانی همکاریهای آموزش و پرورش و حوزه های علمیه با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد اظهار داشت: اکنون در شرایطی قرار داریم که از طرفی آموزش و پرورش برای تحقق سند تحول بنیادین نیاز به شرکای فرهنگی دارد تا با تمام ظرفیت به میدان بیایند و مسئله تعلیم و تربیت را به درستی محقق کنند و حوزه علمیه یکی از شرکای مهم به شمار می رود و از طرف دیگر، ورود به عرصه تعلیم و تربیت و برنامه های فرهنگی سایر دستگاهها از جمله آموزش و پرورش، برای حوزه های علمیه یک برنامه مهم و جدی است.
وی عنوان کرد: در این راستا طرح آمایشی در حوزه تهیه شده و بیش از ۲۰۰ دستگاه هدف مورد بررسی قرار گرفته اند که به مرور با آنها تفاهمنامههایی امضا خواهد شد و آموزش و پرورش اولین دستگاهی است که به خوبی این ارتباط با آن برقرار شده است.
حاجیان زاده بیان کرد: اکنون حوزه و آموزش و پرورش هر دو معتقدند که ارتباط و تعامل بسیار خوبی بین آنها برقرار است و این ارتباط میتواند به عنوان یک الگو برای ایجاد تعامل با سایر دستگاهها ملاک عمل قرار گیرد.
مشاور عالی حوزه های علمیه یادآور شد: تعامل بین آموزش و پرورش بیش از یک دهه است که برقرار شده اما پیش از این ارتباطات پراکنده و تنها در قالب اقامه نماز جماعت و برخی برنامه های مناسبتی بود اما اکنون شکل و ساختار کاملی دارد و حوزه در قالب یک برنامه جامع در کل ساختار و شاخ و برگ آموزش و پرورش وارد کرده است.
حاجیان زاده ادامه داد: حوزه اکنون در نظام تدوین و برنامه ریزی کتب درسی به شکل رسمی ورود کرده و در طرحهای مشترک پژوهشی نیز فعال است و تاکنون برنامه های مشترک بسیاری بین آموزش و پرورش و حوزه های علمیه اجرا شده که از جمله آنها می توان به راه اندازی مرکز پژوهش و اتاقهای فکر مشترک اشاره کرد.
وی با اشاره به ورود حوزه در زمینه تربیت نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش نیز اظهار داشت: در حال حاضر در تربیت نیروی انسانی از ظرفیت حوزه برای آموزش ضمن خدمت فرهنگیان استفاده میشود ضمن اینکه مرکز تربیت معلم مبلغ نیز در دانشگاه فرهنگیان راه اندازی شده و مبلغان علاقمند، میتوانند در این مرکز حضور یابند و به طور رسمی جذب آموزش و پرورش شوند.
دبیر ستاد همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش تصریح کرد: امروز جریان تربیت و جریان حوزه در هم تنیده شده و حتی در جذب طلاب به آموزش و پرورش آزمون استخدامی در هشت رشته برگزار می شود که دوره اول آن برگزار شد و دوره دوم نیز آذرماه امسال برگزار و طلاب مستعد جذب آموزش و پرورش میشوند.
حاجیان زاده تاکید کرد: امسال سهمیه طلاب وظیفه را نیز افزایش داده ایم و ۲ هزار طلبه دوران خدمت خود را در آموزش و پرورش میگذرانند که این امر در راستای تحقق اهداف هر دو نهاد، اثرگذار است.
وی یادآور شد: همچنین شرایطی فراهم شده که دانش آموزان مستعد بعد از اخذ مدرک دیپلم جذب حوزه شوند ضمن اینکه مدارس علوم و معارف اسلامی وابسته به حوزه های علمیه نیز فعالیت خود را آغاز کرده اند.
حاجیان زاده با اشاره به ورود حوزه های علمیه به جریان مدرسه داری عنوان کرد: این مدارس در واقع مدارس پیش حوزوی به شمار می روند و در صددیم علاوه بر دبیرستان، باب مدرسه داری در پیش دبستانی و دبستان را نیز باز کنیم.
وی در مورد اعزام مبلغ و اجرای برنامه های تبلیغی نیز بیان کرد: کارهای بزرگی به ویژه در زمینه حضور مبلغان خواهر در مدارس دخترانه انجام شده ضمن این طرح امین نیز به عنوان یک اتفاق خوب در حال انجام است و گرچه هنوز امکان پوشش تمام مدارس را نداریم اما همین تعداد فعلی نیز با توجه به کیفیت برنامهها بسیار اثرگذار است.
مشاور عالی حوزه های علمیه گفت: در حال حاضر ۱۱۷ هزار مدرسه در کشور وجود دارد که ۴ هزار و ۵۰۰ مدرسه زیر پوشش طرح امین قرار گرفته اند که هزار و ۵۰۰ نفر از مبلغان به صورت جهادی و بدون دریافت ریالی در مدارس فعالیت می کنند.
وی با اشاره به اینکه بهترین مبلغان حوزه برای اجرای طرح امین انتخاب شده اند، افزود: طلاب در این طرح سه تا چهار روز در مدارس مستقر هستند و ضمن ایجاد ارتباط صمیمانه با دانش آموزان، حتی با خانوادههای آنها نیز ارتباط برقرار میکنند که امیدواریم بتوانیم این طرح را توسعه دهیم.
حاجیان زاده ادامه داد: حوزه اکنون از کتاب درسی تا پژوهش تا نیروی انسانی و تبلیغ و مدرسه داری و ... به آموزش و پرورش ورود پیدا کرده و این طرحها به یک برنامه پنج ساله تبدیل شده که به امضای وزیر آموزش و پرورش و مدیر حوزه های علمیه کشور رسیده و با توجه به اینکه این برنامه مورد توجه و حمایت رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفت، اکنون ملاک عمل در اجرای برنامه هاست.
دبیر ستاد همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش یادآور شد: بخشی از این برنامه پنج ساله به صورت متمرکز و بخشی به صورت استانی اجرا می شود و نیاز به ساماندهی در کمیته های استانی دارد بنابراین لازم است کمیته های استانی جدیتر گرفته شود.
حاجیان زاده تاکید کرد: اکنون که در شرایط کرونا، فعالیت حضوری مدارس تعطیل است، اقدامات و برنامه های مشترک حوزه و آموزش و پرورش در حوزه تربیتی ضرورت بیشتری پیدا کرده زیرا آموزش و پرورش تمام توان خود را روی آموزش گذاشته و از همه نرم افزارها برای پیشبرد دروس دانش آموزان استفاده می کند و از طرف دیگر چون دانش آموزان در اختیار مدارس نیستند، آسیب ها به شدت بیشتر شده و نگرانیم که تربیت دینی و فرهنگی افت پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه اکنون آسیبها جدیتر شده، تصریح کرد: نباید منتظر باز شدن مدارس بمانیم زیرا خطرات فضای مجازی بسیار بیشتر از قبل دانش آموزان را تهدید می کند بنابراین باید بتوانیم با آنها ارتباط مجازی برقرار کنیم و هر چه در توان داریم باید به میدان بیاوریم تا اتفاقات منفی در حوزه فرهنگ و تربیت دینی دانش آموزان کمتر رخ دهد.
ارسال دیدگاه