پویش جهانی سازمان ملل متحد؛ «مکث کنیم»
تهران (پانا) - «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد از مردم سراسر جهان درخواست کرد تا قبل از انتشار مطالب خود در فضای مجازی مکث کنند. این اقدام، بخشی از یک پویش گسترده تغییر رفتار است (#PledgetoPause) که با توجه به همهگیری کرونا، اطلاعات نادرست میتواند به قیمت جان انسانها تمام شود.
به گزارش مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران؛ در پیام ویدیویی ضبط شده که برای این پویش در صفحات توییتر و اینستاگرام دبیر کل سازمان ملل متحد، به منظور تکرار آن توسط دیگر رهبران، اشخاص تاثیرگذار و شهروندان دغدغهمند ۳۰ مهر ماه منتشر شد، او با مکث پنج ثانیهای در آغاز پیام گفت: در میانه همهگیری کوید-۱۹ اطلاعات نادرست میتواند به قیمت جان انسانها تمام شود. بیایید متعهد شویم و با مکث پیش از انتشار مطالب در جلوگیری از گسترش اطلاعات نادرست کمک کنیم.
پویش «مکث»
براساس گزارش مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران، پویش «مکث» بخشی از ابتکار مورد تأیید است که توسط سازمان ملل متحد در خرداد برای ارائه دسترسی به اطلاعات سلامت مبتنی بر علم در قالبهای جذاب و به اشتراکگذاری داستانهای مربوط به همبستگی جهانی در همه گیری کوید-۱۹ معرفی شد. پویش مکث نخستین پویش جهانی تغییر رفتار، نسبت به اطلاعات نادرست است و متخصصان، محققان، دولتها، افراد تاثیرگذار، جامعه مدنی، مشاغل، نهادهای نظارتی و رسانهها تحت یک پیام واحد گرد هم آمدند. #PledgetoPause
در این گزارش تاکید شده است: این پویش مبتنی بر تحقیقی است که نشان میدهد مکثی کوتاه پیش از به اشتراکگذاری مطالب، تمایل به اشتراک مطالب تکان دهنده و احساسی را به طور قابل توجهی کاهش میدهد و به این ترتیب سرعت انتشار اطلاعات نادرست و گمراه کننده کاهش مییابد. هدف این پویش ارتقای سواد رسانهای کاربران شبکههای مجازی است تا بتوانند اطلاعات نادرست را تشخیص دهند و جلوی انتشار آن را بگیرند.
پویش مکث با هدف دستیابی به یک میلیارد مخاطب جهانی از طریق مشارکت در فضای مجازی تا انتهای ماه دسامبر (۱۱ دی) به کار خود ادامه میدهد. در ۲۱ اکتبر( ۳۰ مهر)، افراد تاثیرگذار فضای مجازی و صداهای جهانی به پویش #PledgetoPaus پیوسته و از طرفداران خود خواستند تا آنها هم این کار را انجام دهند.
«ملیسا فلمینگ» معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور ارتباطات جهانی هم گفت: کووید-۱۹ تنها یک بحران سلامت نیست، بلکه شرایط اضطراری در ارتباطات نیز هست. با انتشار اطلاعات نادرست، مردم اعتماد خود را از دست میدهند و اغلب تصمیماتی میگیرند که پاسخ عمومی و حتی زندگی خود را مختل میکند. بیش از پیش روشن است که نمیتوانیم بدون پرداختن به اطلاعات نادرست آنلاین با موفقیت، همهگیری را کنترل کنیم. هر کدام از ما میتواند با تامل کردن قبل از همرسانی به شکستن زنجیره اطلاعات غلط کمک کند.
فلمینگ خاطرنشان کرد: گامهای فردی به خودی خود از اشاعه اطلاعات غلط جلوگیری نمیکنند. این سازمان با پلت فورمهای رسانههای اجتماعی کار میکند تا برای تغییرات توصیه دهند و برخی از اقدامات قابل توجه برای برجستهسازی یا مسدود کردن اطلاعات غلط همچنین بالا بردن محتوای مبتنی بر علم را به رسمیت شناخته است.
این گزارش میافزاید: سازمان ملل متحد هشدار داد که افزایش اطلاعات و ایدههای نادرست یا زیانآور در شبکههای اجتماعی منجر به بدتر شدن برخی از مهمترین مسائل دوران ما میشوند. این باعث دامن زدن به نفرت، توانمند کردن رژیمهای سرکوبگر، تحریف انتخابات، درک نامتوازن چالشهایی مانند تغییرات اقلیمی، تضعیف اعتماد به نهادها و قراردادن کودکان و افراد آسیبپذیر در معرض ایدهها و افراد خطرناک میشود.
ارسال دیدگاه